maandag 29 januari 2024

Boze reacties nadat Oekraïne fraude ontdekt bij eigen leger: ‘Wat doen we daar in godsnaam?’



De Oekraïense geheime dienst zegt dat het een fraudezaak heeft ontdekt bij het eigen leger. Ambtenaren van het ministerie van Defensie hebben samen met een wapenleverancier voor tientallen miljoenen euro’s verduisterd.

Het ministerie sloot in augustus 2022 een contract voor de levering van 100.000 mortiergranaten, maar het leger zag niet één granaat daarvan terug. De bestelling was wel vooraf al betaald.

Volgens de geheime dienst werd het geld doorgesluisd naar rekeningen in het buitenland. Eén van de verdachten kon bij de grens worden opgepakt.

Dat kan niet waar zijn

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zag het bericht voorbijkomen bij NU.nl en zegt sarcastisch: “Corruptie in Oekraïne? Nee, dat kan niet waar zijn! Dit is vast ‘Russische propaganda’ van de ‘Poetin-apologeten’ bij NU.nl!”

“Dit is toch geen nieuws? Hoelang moeten we dit herhalen? Oekraïne is een corrupt land! Hoe gaat dit NAVO-avontuurtje aflopen?” vraagt Arash Mashadi (BVNL) zich hardop af.

Slechts het topje van de ijsberg

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons benadrukt: “Ons belastinggeld. Oekraïne is geen EU-land. Oekraïne is nota bene niet eens een NAVO-land. Wat doen we daar in godsnaam?”

Opiniemaker Ab Flipse wijst erop dat dit slechts het topje van de ijsberg is. “De corruptie in de Oekraïne is en blijft onvoorstelbaar groot! Een groot deel van ons belastinggeld verdwijnt daar in hele diepe zakken…”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...