maandag 29 januari 2024

GROOTS: Zweden gaat TEGEN cashloze agenda

De rechtse Zweedse regering wil het gebruik van fysiek contant geld in de toekomst versterken.

januari 22, 2024   43

    Image by wirestock on Freepik

Wat is er aan de hand, gebeurt dit echt?

Zweden doet opeens het ene goede na het andere. Onlangs hebben ze de doelstellingen van Agenda 2030 uit de overheidsrichtlijnen geschrapt en ze hebben ook de klimaatbelastingen op brandstof geschrapt, schrijft Peter Sweden.

Nu wil de nieuwe rechtse regering het gebruik van fysiek contant geld versterken, iets wat tegen de cashloze agenda ingaat.

De regering benoemt een onderzoeker om met ideeën te komen ter ondersteuning van het recht van mensen om met fysiek geld te betalen. Dit kan zijn omdat sommige mensen gewoon geen cashloze maatschappij willen, maar ook om ervoor te zorgen dat er in nood- en crisissituaties betaald kan worden.

“Eigenlijk gaat het erom dat je niet wordt uitgesloten van de mogelijkheid om te betalen”, zei Niklas Wykman, minister voor Financiële Markten.

Met andere woorden, de Zweedse overheid wil winkels dwingen om contant geld te accepteren. Dit gaat in tegen de hele cashloze agenda die we de laatste tijd zien.

Deze nieuwe zet van Zweden is heel goed nieuws.

Want in een cashloze maatschappij zou het voor de overheid heel makkelijk worden om te controleren wat je wel en niet kunt kopen. In combinatie met een digitale ID en een digitale portemonnee, kijken we naar een dystopische toekomst waarin dissidenten kunnen worden uitgesloten van deelname aan de samenleving.

Verrassend genoeg is Zweden plotseling begonnen met een heleboel dingen goed te doen.

Steun jij deze stap van Zweden?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/groots-zweden-gaat-tegen-cashloze-agenda/ 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...