dinsdag 16 januari 2024

Europarlementariër Christine Anderson: Hoe Europa een samenleving werd “die zichzelf haat”

januari 2, 2024

We worden onder de voet gelopen, en het is bijna alsof we deze parallelle samenlevingen hebben, bovendien wordt ons geleerd om onze eigen manier van leven te haten, om onze cultuur te haten. Waarom zou iemand willen integreren in een samenleving die zichzelf haat?” vraagt Christine Anderson, lid van het Europees Parlement, zich af in een recent interview met Jan Jekielek van The Epoch Times, presentator van American Thought Leaders, bericht The Exposé.

 

Christine Anderson gelooft ook dat de hoop voor Westerse democratieën in Oost-Europa en Amerika ligt, waar de mensen hebben geleerd om voor hun vrijheid te vechten. “Ze hebben geleerd om hun vrijheid te verdedigen en ze begrijpen dat dit elke dag opnieuw nodig is,” zegt ze.

“De verwende West-Europese blaagjes – het is een beetje alsof vrijheid/democratie op een mooie dag uit de blauwe lucht kwam vallen en boem, daar was het.”

Een deel van het interview is te zien in de onderstaande video waarin Christine uitlegt hoe het bestuursmodel van de EU adequate vertegenwoordiging van burgers omzeilt. Het interview werd ook samengevat door presentator van het Interview Jan Jekielek samen met Savannah Hulsey Pointer van The Epoch Times,

“EU-bestuur is ‘antidemocratisch’: Europese wetgever.”

“De EU-instellingen – de manier waarop ze zijn gestructureerd, de manier waarop ze met elkaar omgaan – zijn niet alleen ondemocratisch, ze zijn ronduit antidemocratisch. En bovendien is het geen fout die ze hebben gemaakt. Het is een ontwerp.”

Ms. Anderson onderstreepte de ongepaste verdeling van de macht die de lidstaten hebben ervaren en zei dat het fundamentele principes van democratieën schendt.

Regeringsleden kunnen hun democratisch gekozen vertegenwoordigers omzeilen en goedkeuring vragen voor wetten op EU-niveau, legde de Duitse politica uit.

Dit is hoe het werkt:

“Stel dat de Duitse regering een wet wil aannemen en de Bondsdag, die de democratisch gekozen vertegenwoordiging van het Duitse volk is, zegt: ‘Nee … daar stemmen we niet voor.’

Het verhaal zou dan nog niet afgelopen zijn.

Maar nu hoeft de Duitse regering alleen nog maar die wet naar de EU-instellingen te brengen, want in de Raad … zullen ze de wet op EU-niveau goedkeuren.”

Ze legde uit dat deze structuur een systeem creëert waar “er geen verdeling van de macht is” en ambtenaren in staat zijn om “dezelfde wet” te implementeren die niet door het gekozen wetgevende orgaan is gekomen.

  Europees Parlement wil een einde maken aan "desinformatie en haatpropaganda over het Coronavirus"

 

Deze ondemocratische structuur roept vragen op over de verantwoordingsplicht, zei ze, omdat politici hun verantwoordelijkheid kunnen ontlopen door wetgevende autoriteit door te geven aan agentschappen en deskundigen.

Anderson over de opties voor burgers: “De enige manier waarop ik iets kan veranderen is door achter de gekozen ambtenaren aan te gaan. … Ik heb deze mensen gekozen. Zij zijn verantwoordelijk.

“Ze zijn verantwoording schuldig aan mij, maar ik weet niet wie daarboven staat, wie het ook is.”

Om ervoor te zorgen dat gekozen functionarissen verantwoordelijk blijven voor de wetten en het beleid dat hun burgers beïnvloedt, benadrukte mevrouw Anderson de noodzaak van transparantie en verantwoording in het bestuur van de EU. Bron

Omgaan met afwijkende meningen

Als lid van het Europees Parlement sinds 2019, besprak ze ook verschillende andere verontrustende trends in haar land en in de hele EU. Deze omvatten het bestempelen van iedereen die afwijkt van de progressieve ideologie als “extreem rechts.”

De heer Jekielek vroeg of de EU dezelfde trend ziet als de Verenigde Staten, waar andersdenkenden worden verguisd door de gevestigde media. Verschillende prominente namen werden genoemd om de recente politieke stemming te illustreren, waaronder de nieuw gekozen Argentijnse president Javier Milei en technologiemagnaat Elon Musk.

Anderson bevestigde de stemming in haar thuisland en in de EU en beweerde dat de term “rechts” misbruikt wordt.

“Iedereen die niet achter de globalistische agenda staat die op dit moment wordt bepleit of gepusht, krijgt dat etiket opgeplakt.

Ze betoogde dat iedereen die zich niet aansluit bij de huidige globalistische agenda als “extreem rechts” wordt bestempeld. Aan de hand van een voorbeeld van de protesten in Berlijn tegen de COVID-beperkingen, benadrukte ze hoe individuen, die oorspronkelijk links georiënteerd waren, door de media ten onrechte als rechts-extremisten werden bestempeld.

 

Deze verkeerde etikettering van andersdenkenden draagt bij aan polarisatie en verstikt het echte debat, aldus mevrouw Anderson. Ze benadrukte ook het belang van het erkennen van verschillende perspectieven binnen een democratische samenleving en drong aan op een open dialoog en begrip.

Door andersdenkenden af te doen als “extreem rechts”, raakt het discours gepolariseerd, wat het democratische principe van vrije meningsuiting en kritisch debat in de weg staat, zei ze. Bron

Impact in andere landen

Oost- en West-Europa zijn echter niet consistent in hun ideologie. Volgens mevrouw Anderson trekt Oost-Europa zich doelbewuster terug van de globalistische agenda vanwege de recente geschiedenis met totalitaire regimes.

“Ze herinneren het zich. Ze herkennen de mechanismen die herkennen hoe totalitaire regimes bepaalde dingen doen,” zei ze.

“Ze herkennen de taal; ze herkennen de gaslighting. Dus het werkt niet echt in de Oost-Europese landen, en dat is waar we eigenlijk de meeste weerstand hebben.”

De Duitse politica merkte ook op dat ze denkt dat er voorbereidingen worden getroffen om de weg vrij te maken voor een uitgebreider regeringsregime, waarbij ze erop wees dat Westerse naties meer geneigd zijn om zich te verzetten tegen controle en zouden moeten worden versoepeld in de richting van totale regeringscontrole.

“Je hoeft de samenleving niet klaar te stomen voor het wegnemen van vrijheid in Noord-Korea,” zei mevrouw Anderson.

“Maar je moet dat wel doen in de Verenigde Staten, in de Westerse democratieën … daar moet je de weg bereiden.”

Ze verklaarde verder dat ze “in het reine moest komen met het feit dat we niet in staat zullen zijn om sommige van de recente schade die is aangericht in de EU ongedaan te maken”, maar dat ze wel hoop heeft voor West-Europa.

 

Een deel van haar hoop ligt in de Verenigde Staten, zei mevrouw Anderson, ondanks het feit dat het land te maken heeft met een aantal van dezelfde strubbelingen binnen de regering.

“Mijn hoop ligt eigenlijk ook bij het Amerikaanse volk. Omdat het Amerikaanse volk meer een concept van vrijheid heeft,” zei ze en ze voegde eraan toe dat het “een eer” was om gevraagd te worden om tot het Amerikaanse volk te spreken over vrijheid.

Aan het einde van haar toespraak deed Anderson een beroep op de Amerikanen door te zeggen: “Ik wil echt dat het Amerikaanse volk gewoon Amerikaan blijft en het concept van vrijheid, dat diep geworteld is in de Amerikanen, handhaaft.”

“Dat hebben we nodig als we alle volkeren over de hele wereld willen redden van dit tirannieke systeem dat ze ons willen opleggen.” Bron

Om het hele interview te zien, dat een uur duurt, maar zeker de moeite waard is, kun je kijken op Epoch TV Is The EU Destroying Europe? Klik hier


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/europarlementarier-christine-anderson-hoe-europa-een-samenleving-werd-die-zichzelf-haat/ 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...