dinsdag 16 januari 2024

Zijn de miljarden kankerverwekkende plastic deeltjes die in ons voedsel terechtkomen een vorm van wereldwijde bevolkingscontrole?

januari 15, 2024

   Muntaka Chasant / Wikimedia (CC BY-SA 4.0 DEED)

Al het plastic waarmee we ons hebben omringd, wordt langzaam onze dood. De VN schat dat we elk jaar 430 miljoen ton plastic produceren, en ongeveer twee derde van dat plastic wordt slechts korte tijd gebruikt. Denk maar aan alle plastic wikkels en verpakkingen die je regelmatig weggooit. Al dat plastic komt ergens terecht en het breekt gestaag af in steeds kleinere stukjes. Zodra de stukjes klein genoeg zijn, worden ze bekend als “microplastics” en ze hebben letterlijk ons water, onze grond en onze lucht over de hele planeet verzadigd. Wetenschappers hebben zelfs overal waar ze keken microplastics gevonden, ook op de meest afgelegen plekken op aarde. Dat komt omdat zelfs de regen die uit de lucht valt microplastics bevat en er dus geen enkele manier is om eraan te ontsnappen, schrijft Michael Snyder.

Zoals je hieronder zult zien, is het algemeen bekend dat plasticvervuiling zeer ernstige gezondheidsproblemen bij mensen veroorzaakt.

De grote bedrijven die al dit plastic produceren weten dit, maar ze blijven het gewoon doen.

Onze politici weten ook wat al deze plastic vervuiling met ons doet, maar ze steken geen vinger uit om het te stoppen.

Zou het mogelijk kunnen zijn dat de miljarden kankerverwekkende plastic deeltjes die in ons voedsel terechtkomen een vorm van wereldwijde bevolkingscontrole zijn?

Overweeg die vraag terwijl je de rest van dit artikel leest.

Een team onderzoekers testte onlangs 16 soorten eiwitten die gekocht waren in twee supermarkten in Portland, Oregon, en ze ontdekten dat 90 procent van de gekochte producten vervuild was met plastic

Het merendeel van de vlees- en plantaardige alternatieven bevatten kleine stukjes plastic die in verband worden gebracht met kanker, volgens een onderzoek dat een dag nadat gebotteld water vol bleek te zitten met deze giftige stoffen.

Wetenschappers testten 16 soorten proteïne – waaronder kipnuggets, biefstuk, visfilets en hamburgers op plantaardige basis – waaruit bleek dat mensen plastic consumeren, ongeacht de bron van proteïne die ze kiezen.

Negentig procent van de producten bevatte nanoplastics – waarvan wetenschappers vrezen dat ze zich kunnen ophopen in je vitale organen met onbekende gevolgen voor de gezondheid.

Wat je vanavond ook besluit te eten, het zal waarschijnlijk plastic deeltjes bevatten.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor wat we drinken.

Een ander recent onderzoek toonde aan dat vooral flessenwater vol zit met plastic

De schokkende resultaten lijken overeen te komen met die van een onderzoek dat maandag werd gepubliceerd en waarin gemiddeld 240.000 nanodeeltjes werden gevonden in een fles water van één liter, vergeleken met 5,5 per liter kraanwater.

Onderzoekers van de Universiteit van Columbia testten drie populaire merken flessenwater die in de Verenigde Staten worden verkocht en analyseerden met behulp van lasers de plastic deeltjes die ze bevatten tot op een grootte van slechts 100 nanometer.

Er was een tijd in mijn leven dat ik veel flessenwater dronk.

Die fout zal ik niet meer maken.

Maar natuurlijk kan niemand van ons zich helemaal onttrekken aan de plasticvervuiling.

Naar schatting bestaat 40% van het stof in onze huizen tegenwoordig uit plastic.

En er wordt gerapporteerd dat de hoeveelheid microplasticvervuiling op onze oceaanbodems de afgelopen twintig jaar verdrievoudigd is…

De hoeveelheid microplastic op de bodem van oceanen is in 20 jaar verdrievoudigd. Zodra microplastics op de zeebodem terechtkomen, worden ze niet meer afgebroken, door gebrek aan erosie, zuurstof of licht.

Zelfs als we morgen zouden stoppen met het gebruik van alle plastic, zou het plastic dat we al hebben weggegooid nog tientallen jaren blijven afbreken in steeds kleinere stukjes.

De schade is dus al aangericht.

Helaas heeft al dit plastic een enorme impact op onze gezondheid

Maar sommige schattingen zeggen dat plastic-gerelateerde ziekten elk jaar wereldwijd meer dan een miljoen mensen doden en experts geloven dat de chemicaliën kunnen bijdragen aan een mysterieuze toename van kanker bij jonge mensen.

De nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers van de New York University, schatte dat alleen al in 2018 blootstelling aan microplastics het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem 289 miljard dollar kostte.

Kijk eens naar dat bedrag.

Dat is een heleboel geld.

Talloze onderzoeken hebben een verband gelegd tussen blootstelling aan microplastics en kanker. Hier is slechts één voorbeeld

In een artikel dat op 24 september 2023 is gepubliceerd in het American Journal of Industrial Medicine, hebben Gregory M. Zarus en co-auteurs van het Office of Innovation and Analytics in Atlanta, VS, 34 onderzoeken naar de gezondheidseffecten van blootstelling aan microplastic op het werk bekeken en een verband gevonden tussen polyvinylchloridedeeltjes (PVC) en levertoxiciteit.

De auteurs onderzochten de literatuur op publicaties die zich richtten op de blootstelling van werknemers aan microplastics en die ook gezondheidsresultaten rapporteerden. Van de 34 geïncludeerde onderzoeken hadden er 17 betrekking op PVC en nog eens 17 op vijf andere soorten plastic. Bij het scheiden van de gerapporteerde effecten per plastic type vonden Zarus et al. “een verhoogd risico op longkanker in verband met blootstelling aan hoge concentraties microplastic ‘stofdeeltjes’ van PVC”. Naast effecten op de luchtwegen werd blootstelling aan PVC ook in verband gebracht met leverschade en longkanker. Deze resultaten bij mensen werden bevestigd door de onderzoeken naar blootstelling van dieren die de auteurs ook bekeken.

Talloze onderzoeken hebben ook een verband gelegd tussen blootstelling aan microplastic en onvruchtbaarheid.

De volgende studie is geplaatst op de officiële NIH website

Door de problematische afbraakeigenschappen van plastic resulteert de afbraak van plastic in de vorming van talloze microplastics (MP’s) met een diameter van minder dan 5 mm. Deze MP’s komen in de bodem en in de oceaan terecht, waar ze uiteindelijk via de lucht, het water of de voedselketen in het menselijk lichaam terechtkomen en de menselijke gezondheid schaden. In de afgelopen 80 jaar zijn de analyseparameters van mannelijk sperma om onbekende redenen aanzienlijk gedaald. Geen enkel onderzoek onderzocht de relatie tussen blootstelling aan MP bij de mens en mannelijke onvruchtbaarheid. In dit artikel hebben we de relevante literatuur over dierexperimenteel onderzoek van de afgelopen jaren bekeken en berekend dat de minimale humane equivalente dosis van MP’s die leidt tot abnormale kwaliteit van mannelijk sperma 0,016 mg/kg/d is. Uit de literatuurvergelijking bleek dat de blootstelling aan MP’s in Japan en Zuid-Korea dicht bij deze waarde lag. Deze resultaten suggereren dat MP’s de spermakwaliteit van mannen kunnen beïnvloeden en dat MP’s de vruchtbaarheid van mannen aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Voor een diepere duik in de impact die microplastics hebben op onze gezondheid, raad ik je aan een boek te lezen dat ik een paar jaar geleden heb gepubliceerd. Dit is letterlijk een van de grootste milieuproblemen waar de mensheid ooit mee te maken heeft gehad, maar het krijgt zo weinig aandacht van de media.

Voordat ik dit artikel afsluit, wil ik nog een onderzoek noemen dat onlangs is uitgevoerd door Consumer Reports, waarin plasticizers werden aangetroffen in bijna alle voedselproducten die ze testten

CR testte 85 voedingsmiddelen uit 11 categorieën: dranken, bonen in blik, specerijen, zuivel, fastfood, granen, babyvoeding, vlees en gevogelte, verpakte groenten en fruit, bereide maaltijden en zeevruchten, volgens het rapport van 4 januari. Onderzoekers onderzochten de aanwezigheid van plasticizers – een chemische stof die wordt gebruikt om de duurzaamheid van plastic te verbeteren. De groep analyseerde twee tot drie monsters van elk voedingsmiddel, op zoek naar twee soorten veelgebruikte plasticizers – bisfenolen en ftalaten – en enkele vervangers daarvan.

Ze ontdekten dat deze chemicaliën “wijdverspreid” bleven in onze voedingsproducten ondanks “groeiend bewijs” van gezondheidsrisico’s. CR ontdekte dat 79 procent van de geteste monsters bisfenolen bevatte, terwijl 84 van de 85 producten ftalaten bevatten.

Blootstelling aan dergelijke plasticizers kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld bij kinderen kan blootstelling aan bisfenol A (BPA) de hersenen en prostaatklieren negatief beïnvloeden, evenals hun gedrag. BPA is ook in verband gebracht met diabetes type 2, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk.

Ik ben zo blij dat Zero Hedge het artikel publiceerde dat ik hierboven citeerde, omdat plasticizers echt “ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken” bij mensen, maar de meeste mensen in de algemene bevolking die deze producten gebruiken hebben daar geen idee van.

De geschiedenis zal op ons terugkijken als “de gekke plastic mensen” en de manier waarop we onze samenleving runnen is echt dodelijk voor ons.

Ik realiseer me dat er op dit moment zoveel gaande is in de wereld en dat een artikel over plastic misschien niet zo spannend is als sommige van mijn andere artikelen.

Maar deze kwestie is van het grootste belang.

Als we zo doorgaan, maken we onszelf en alles om ons heen langzaam kapot.

Onze politici en de grote bedrijven die al dit plastic produceren weten precies wat er aan de hand is, maar ze weigeren een einde te maken aan deze waanzin.

Dus voorlopig gaan we door met het plegen van maatschappelijke zelfmoord…


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/zijn-de-miljarden-kankerverwekkende-plastic-deeltjes-die-in-ons-voedsel-terechtkomen-een-vorm-van-wereldwijde-bevolkingscontrole/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...