vrijdag 19 januari 2024

Over echte economie gesproken …

 januari 19, 2024

     Shymaa Rabea / Wikimedia (CC BY-SA 3.0 DEED)

En hoe militaire “ranglijsten” worden gemaakt door de werkelijke capaciteit te omzeilen. Zoals The Guardian vandaag meldt:

De eigenaars van de Port Talbot staalfabriek hebben een plan van de vakbond om de hoogovens draaiende te houden verworpen, waardoor bijna 3000 banen op de tocht komen te staan en het Verenigd Koninkrijk op koers komt te liggen om de enige grote economie te worden die geen staal meer kan maken. In wat volgens een vakbond een “verpletterende klap” zou zijn voor de werknemers en de Britse staalproductie, vertelde het moederbedrijf van Port Talbot, het Indiase Tata Steel, de vertegenwoordigers van de werknemers dat het zich niet langer kon veroorloven om de productie voort te zetten in de verlieslijdende fabriek in Zuid-Wales terwijl het een vierjarig overgangsplan naar groenere productie voltooide. Het bedrijf, dat £500 miljoen van de overheid krijgt om te helpen met dat plan, maakte het nieuws bekend tijdens een topontmoeting in het vijfsterrenhotel St James’ Court in Londen, dat eigendom is van de Tata Group. (Bron.)

Ik vraag me echter af wat ze bedoelen met “grote economie”. Ja, het VK kan nog steeds een schip of twee bouwen, misschien een onderzeeër of twee. Groot-Brittannië is nog steeds eigenaar van Rolls Royce en maakt daarnaast auto’s. Maar er is geen sprake van een ONTWIKKELDE economie als je geen binnenlandse staalproductie met een volledige cyclus hebt. Ik heb medelijden met de arbeiders – het is verschrikkelijk om op straat te worden gezet zonder uitzicht op fatsoenlijk betaald werk, maar hier is een voorbeeld – vers van World Steel org in Brussel, de meest recente die ze hebben statistieken tot november 2023, schrijft Andrei.


Zoals je zelf kunt zien, staat het VK niet eens in de top-10, net zomin als Frankrijk of welke andere EU-economie dan ook, met uitzondering van Duitsland. Zoals het truïsme luidt: als je geen staal produceert, vergeet dan maar dat je een “grote” of iets anders dan een economie van de tweede of derde wereld bent. Productie is belangrijk, vooral in staal en energie. Om je een idee te geven van hoe de staalproductie van Groot-Brittannië en Rusland zich verhoudt: Rusland produceert meer dan 10 keer zoveel staal als Groot-Brittannië. In feite produceert Rusland ongeveer evenveel staal als alle NAVO-landen samen, met uitzondering van Turkije en Duitsland. In dezelfde periode produceert Rusland ongeveer evenveel staal als Turkije en Duitsland – Europa’s grootste staalproducenten – samen. Wat betreft de productie van ruwijzer – geen enkel EU-land staat zelfs maar in de top-10, behalve Duitsland, Rusland staat wereldwijd op de 4e plaats en de VS op de 8e – presteert Rusland beter dan de VS en Duitsland samen. De vraag is dus: hoe ga je oorlog voeren?

Groot-Brittannië is gewoon een ongelukkig vertoon van economische vingervlugheid, het soort dat op dit moment wordt besproken onder deze verzameling idioten die bekend staat als het WEF in Davos, die allerlei “plannen” verzinnen om de wereld te beheersen waarin het enige dat ze kunnen beheersen hun fantasieën zijn. Zoals Jozef Stalin ooit vroeg, toen hem verteld werd over de invloed van de paus tijdens WO II: “en hoeveel divisies heeft de paus?”. In de moderne wereld is het hoeveel: miljoenen tonnen staal, terawatt elektriciteit, ruwe olie, benzine, treinen, industriële vrachtwagens, goede scholen, voedsel en alles wat je produceert dat er alleen toe doet. Maar ik herhaal mezelf. Ik had nooit van mijn leven gedacht dat Groot-Brittannië op het punt zou staan om een land te worden dat niet in staat is om zijn eigen staal te produceren. Maar ja, Britse strijdkrachten en hoe Douglas Macgregor ze noemde. Jongen, het is zo fijn om naar een zeer hoog aangeschreven Amerikaan te kunnen verwijzen en er niet meer van beschuldigd te worden een ass-hole te zijn tegenover Groot-Brittannië.

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/over-echte-economie-gesproken/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...