vrijdag 19 januari 2024

Van Houwelingen waarschuwt voor club van Schwab: ‘Dit is wat ze willen gaan implementeren’

In Davos wordt de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum gehouden. Ook demissionair premier Rutte is aanwezig.

Zowel aan de poorten van de vergaderzalen als ver daarbuiten groeit het wantrouwen tegen het World Economic Forum. Volgens critici is de organisatie meer dan een overlegorgaan.

“Als je denkt aan een praatclub dan denk je aan een organisatie die discussies organiseert, maar dat is niet wat het World Economic Forum is,” zei Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) voor de camera van Ongehoord Nederland.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Hele radicale doelstellingen

“Ze hebben hele radicale doelstellingen. Ze hebben in juni 2019 een contract getekend met de Verenigde Naties om de duurzaamheidsdoelen, de Sustainable Development Goals, uit te rollen,” vervolgde Van Houwelingen.

Dat zijn hele radicale doelstellingen, namelijk de energietransitie, de voedseltransitie, het langzaam maar zeker installeren van een soort van wereldregering. Dat is wat ze willen gaan implementeren, lichtte het Kamerlid toe.

Hele belangrijke spil

Ze hebben volgens hem allerlei projecten om dat te bewerkstellingen. “Dat is dus veel meer dan een praatclub.”

Dat het WEF het niveau van een praatclubje overstijgt, zien we ook aan de bindende afspraken over nationaal beleid die ons land maakt met de organisatie van Schwab.

Verder krijgen globalistische organisaties en sprekers steevast een prominent podium op de bijeenkomsten in Davos. De vraag is dan hoe machtig het WEF zelf is. Van Houwelingen: “Ze zijn een hele belangrijke spil in dat globalistische machtsnetwerk.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...