zaterdag 13 januari 2024

Rusland profiteert van oorlogen VS-Jemen en VS-Iran, EU komt als grootste verliezer uit de bus

januari 12, 2024

    Henry Ridgwell (VOA) / Wikimedia (Public Domain)

Terwijl we een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten zien ontvouwen, trekken de Verenigde Staten zich geleidelijk terug uit het “Oekraïense project” en laten het over aan de grootste verliezers van de herverdeling van de wereld – de Europeanen. Oekraïne is wanhopig, schrijf Lyuba Lulko.

VS en VK vallen Iran’s proxyleger aan

Washington en Londen hebben besloten Jemen aan te vallen. In de nacht van 12 januari viel de coalitie 16 doelen van het Houthi-leger aan (commandocentra, munitiedepots en lanceersystemen), nadat ze 100 geleide lucht-grondraketten hadden gelanceerd. Ook de kuststad Hodeidah en de hoofdstad van het land, Sana’a, werden getroffen.

De Amerikaanse president Joe Biden zei dat de operatie een reactie was op ongekende Houthi-aanvallen in de Rode Zee. Hij verzekerde dat hij niet zou aarzelen om extra maatregelen te nemen. Volgens de wet uit de Vietnamoorlog heeft de Amerikaanse president het recht om maximaal 60 dagen deel te nemen aan een conflict zonder toestemming van het Congres. Dit is veel, maar de Angelsaksen zullen niet in staat zijn om de Houthi-rebellen te verpletteren zonder een grondoperatie.

De Jemenitische Houthi’s zijn Iraanse proxy-troepen. Als de Verenigde Staten een proxyleger hebben in de vorm van de Strijdkrachten van Oekraïne, waarom kan Iran er dan niet ook een hebben? Iran heeft het Jemenitische leger van alles voorzien en zal dat blijven doen.

Iran volgt zijn strategie om de VS te vernietigen

Met de hulp van dergelijke legers neemt Iran wraak voor jaren van vernedering en onderdrukking. Teheran heeft zijn machtige militair-industrieel complex opgebouwd, steunt Bashar al-Assad in Syrië, bewapent Hamas, Hezbollah en zijn proxystrijdkrachten in Irak, waar sjiitische groepen nu Amerikaanse militaire bases aanvallen.

 

Hoe vreemd het ook lijkt, het sjiitische Iran steunde vooral het soennitische Palestina, terwijl de medegodsdienstigen van dit laatste land hun luchtruim sloten voor de Amerikaanse luchtmacht. Als klap op de vuurpijl belandde Bahrein in de Westerse coalitie. Dit alles is een reactie op de pogingen van de VS om Iran te vernietigen: 30 jaar sancties, de inbeslagname van olietankers, de inperking van het vreedzame nucleaire programma, aanvallen op Iraanse wetenschappers en militaire leiders.

De strategie van Iran is om de Verenigde Staten en haar bondgenoten mee te slepen in een reeks regionale oorlogen om de Amerikanen uit te putten. De VS en Groot-Brittannië hebben het aas vandaag geslikt. Iran zag een kans toen Amerika voor de moeilijkste uitdagingen in binnen- en buitenland stond.

Rusland profiteert van zowel dit conflict als het directe conflict tussen de Verenigde Staten en Iran. Het zal voor Rusland gemakkelijker zijn om zijn doelen in Oekraïne te bereiken. Door de oorlog in het Midden-Oosten zullen de olieprijzen de pan uit rijzen. Logistiek zal ingewikkelder worden, wat ook gunstig is voor Rusland. Het conflict in het Midden-Oosten zal lang duren, het zal het Westen veel kosten, wat ook gunstig is voor Rusland.

Oekraïne verliest Westerse toevoer

Ondertussen komen Oekraïense functionarissen tot het besef dat ze hun westerse “voeders” aan het verliezen zijn. Oekraïne leed aanzienlijk onder de oorlog in Israël, hoewel noch de Verenigde Staten noch Groot-Brittannië er direct aan deelnamen. Vandaag zien we dat zowel het Amerikaanse als Britse leger direct betrokken zijn. Wat gaat er dan met Oekraïne gebeuren?

 

Washington begon de oorlog in het Midden-Oosten vlak voor het forum in Davos, waar Volodymyr Zelensky naartoe gaat met als doel zoveel mogelijk aandacht naar zich toe te trekken.

Het is nu duidelijk dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het Oekraïense project om het allemaal aan de EU over te laten.

De Europese Unie als grootste verliezer van de Derde Wereldoorlog

Nu zal de EU de strijdkrachten van Oekraïne alleen moeten financieren. Willen en kunnen de Europeanen dat? Ze werken eraan om het veto van Hongarije te overwinnen en zullen blijven lenen.

Er is vandaag geen goed nieuws voor Europa. Europa volgt het voorbeeld van de Verenigde Staten en zal daarvoor een enorme prijs betalen in de Derde Wereldoorlog, meer dan welke andere wereldspeler dan ook.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/rusland-profiteert-van-oorlogen-vs-jemen-en-vs-iran-eu-komt-als-grootste-verliezer-uit-de-bus/ 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...