zaterdag 24 februari 2024

Oh Ursula! Niet nog eens vijf jaar, alsjeblieft!

 februari 24, 2024   12

 

    European Parliament from EU / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Ursula von der Leyen wil een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie en ze heeft de politieke steun van het machtigste pan-Europese conservatieve blok van het Europees Parlement om die te krijgen. Maar kan Europa, en zelfs de wereld, de bekrompen kijk van deze Duitse op de rol van Europa in een nieuwe multipolaire wereldorde verdragen als ze in zoveel opzichten een tweeling is van Joe Biden – vastgeroest in de jaren tachtig met hun opvattingen over Amerika dat alles regelt en natuurlijk Rusland haat en Poetin de schuld geeft van bijna alles waar ze mee weg kan komen, schrijft Martin Jay.

Haar kandidatuur voor een tweede termijn is niet ongekend, want José Manuel Barroso ging voor twee termijnen, geplaagd door geruchten dat hij dat deed om te voorkomen dat een pedofielenonderzoek in Portugal zijn politieke nalatenschap zou bezoedelen. De EU zal hier dus geen nieuwe wegen inslaan. Maar het systeem om een voorzitter van de Europese Commissie te kiezen – de lidstaten stellen elk hun eigen kandidaat voor, die uiteindelijk door de leden van het Europees Parlement wordt gekozen – zou wel eens andere ideeën kunnen hebben voor Ursula, die de verlengde termijn ook zal zien als een manier om lastige vervolgingen wegens corruptie te vermijden, die onvermijdelijk zullen volgen wanneer ze haar functie neerlegt. Haar duistere relatie met Pfizer, dat onder haar toezicht voor miljarden dollars aan vaccins aan de EU verkocht, terwijl de hele affaire in het geheim was gehuld – om vervolgens te onthullen dat haar man voor een biotechnologisch bedrijf werkt dat, vreemd genoeg, miljoenen euro’s aan subsidies ontving en mogelijk verbonden was met Pfizer – zou haar wel eens kunnen inhalen. Op dit moment, en dat zou geen verrassing moeten zijn, hebben de interne waakhonden en fraudebestrijdingseenheden van de EU alleen de symbolische procedure uitgevoerd om haar relatie met Pfizer te onderzoeken en ze hebben geen fraude of belangenverstrengeling gevonden. Maar het is de New York Times die haar aanklaagt omdat ze pretendeert geen kritische sms’jes meer te hebben naar de bazen van Pfizer over de vaccindeal, die nog steeds als een vieze geur in de lucht hangt.

 

Het is niet alleen de fraude die de kop zou kunnen opsteken wanneer Europarlementariërs haar aan een kruisverhoor onderwerpen in het parlement als onderdeel van een van hun eerste belangrijke taken in de nazomer van dit jaar. Het is ook het feit dat veel Parlementsleden haar gewoon niet mogen en haar niet vertrouwen en, gezien het feit dat we ervan uit kunnen gaan dat er meer uiterst rechtse Parlementsleden in het parlement komen, zou dit aantal wel eens aanzienlijk kunnen zijn – wat ertoe zou kunnen leiden dat ze een runner is, maar er niet in slaagt een tweede termijn te krijgen. Veel parlementsleden uit de huidige zittingsperiode houden er gewoon niet van hoe ze de meeste crises die haar bijna vanaf de eerste dag in haar functie troffen, heeft genegeerd en de EU niet alleen heeft achtergelaten met een constellatie van nieuwe problemen – waarvan immigratie een van de belangrijkste is – maar ook met torenhoge schulden. Natuurlijk heeft “Ursula”, zoals Joe Biden haar noemt, het antwoord voor deze laatste puinhoop. Verhoog de EU-begroting, zegt ze eenvoudigweg in haar openingstoespraak op de veiligheidsconferentie in München.

Velen zullen beweren, in het Europees Parlement en in andere hoeken van de EU, dat ze gewoon te hoog gegrepen was voor deze baan. Een niemandalletje uit de obscure Duitse politiek die de gynaecologe de kans gaf om in de EU rond te neuzen en daar de vruchten van te plukken. De EU kiest meestal voor bazen van Commissievoorzitters die net zo obscuur als incompetent zijn.

 

Vanaf het moment dat ze aantrad, amper 100 dagen in haar functie, werd de pandemie gevolgd door een piek in illegale migratie, de militaire operatie van Rusland in Oekraïne, een record inflatie in combinatie met de verstoring van de energievoorziening en een algehele teloorgang die veel EU-landen zeer hard trof, waarbij Duitsland, haar eigen land, er het slechtst vanaf kwam. Sommigen zullen zich haar herinneren omdat ze het virus heel traag aanpakte, wachtte tot er een Frans vaccin beschikbaar was in plaats van een Amerikaans vaccin, wat veel levens kostte, voordat de vernedering dat ze uiteindelijk toch het Pfizer-vaccin moest kopen onvermijdelijk was – terwijl ze Poetin in Moskou smeekte om het Russische vaccin.

Volgens Politico, een pro-establishment Amerikaanse website die ook overtuigd pro-EU is, “leidde ze een historisch herstelfonds van 750 miljard euro om de economie van het blok een impuls te geven na maanden van verlamming. Maanden later hield ze toezicht op een ongekende gemeenschappelijke inkoop van vaccins om ervoor te zorgen dat alle lidstaten onder dezelfde voorwaarden toegang hadden tot levensreddende behandelingen.” Een grovere, minder vriendelijke vertaling van deze eurotaal zou zijn “ze leende een enorme hoeveelheid geld waarvoor de volgende generatie kiezers zal moeten betalen in de vorm van hogere belastingen en aarzelde terwijl enkele honderdduizenden Europeanen dood neervielen, vooral in Italië en Spanje.

Von der Leyen wordt in veel opzichten gezien als een Biden-kloon. Sommigen zullen zelfs beweren dat het Biden’s beslissing is geweest om haar termijn te verlengen, omdat hij uiteindelijk iemand anders heeft gekozen om de baan van secretaris-generaal van de NAVO over te nemen als die precies tegelijk met de vijfjarige ouverture van de EU in juni vrijkomt. Biden heeft gezocht naar iemand die net zo dom is als Jens Stoltenberg, een lastige taak op zich, maar het lijkt erop dat hij in zijn opzet is geslaagd door de beslissing om zijn Duitse teckelpup in Brussel te houden.

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/oh-ursula-niet-nog-eens-vijf-jaar-alsjeblieft/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...