woensdag 3 april 2024

Artsen slaan alarm over toenemende druk om ouderen en gehandicapten te euthanaseren: “Sommige mensen zijn beter af als ze dood zijn”

 april 3, 2024   33  

    Congerdesign / Pixabay

Verschillende topmedici hebben hun bezorgdheid geuit over de groeiende wereldwijde druk om de euthanasiewetgeving te versoepelen om de “last” van de zorg voor ouderen en gehandicapten te verlichten.

Artsen zeggen dat ze steeds meer onder druk komen te staan om kwetsbare patiënten te beschouwen als “beter af als ze dood zijn,” schrijft Frank Bergman.

Slay News bericht al enige tijd over de verontrustende trend van “hulp bij zelfdoding” wetten die de afgelopen jaren in meerdere westerse landen zijn ontstaan.

CanadaBelgië en Nederland hebben het voortouw genomen en verschillende andere landen en Amerikaanse staten lijken wanhopig om dit voorbeeld te volgen.

Toen landen voor het eerst begonnen met legaliseren, veranderden ze de wetten om een “oplossing” te bieden aan volwassen patiënten die een “ernstige en ongeneeslijke” ziekte hadden die hen veel leed berokkende.

Sommigen zagen de optie van “hulp bij zelfdoding” als een manier om een anders onvermijdelijke langzame en pijnlijke dood te vermijden.

Maar sinds de wetten zijn veranderd, zijn de sluizen opengegaan omdat elk land dat euthanasie heeft gelegaliseerd sindsdien de grenzen van “hulp bij zelfdoding” heeft uitgebreid.

De meeste landen die euthanasie hebben gelegaliseerd, hebben hun wetten versoepeld zodat ook mensen met een handicapgeldproblemendepressies en zelfs dakloosheid eronder vallen.

Canada is al begonnen met het euthanaseren van mensen met psychische problemen en campagnevoerders dringen erop aan dat de wetten worden uitgebreid naar kinderen en zuigelingen.

Een verslag van het Christian Institute laat zien hoe Canada de “glibberige helling” van euthanasie af is “geskied”.

 

“Sinds het legaliseren van de zogenaamde Medical Assistance in Dying voor bepaalde omstandigheden in 2016, heeft Canada al de vereiste afgeschaft dat een persoon terminaal ziek moet zijn,” legt het rapport uit.

Behalve het Verenigd Koninkrijk, wordt de wetgeving voor “hulp bij zelfdoding” nu ook overwogen in Schotland, het eiland Man en Jersey.

Er zijn ook “gezamenlijke pogingen” in Engeland en Wales om euthanasiewetten in te voeren, wat een reactie uitlokt van het publiek.

Experts waarschuwen nu dat de druk toeneemt om ouderen te euthanaseren.

Maar tegenstanders van de globalistische eugenetica-agenda staan voor een nieuwe uitdaging nu de samenleving steeds meer gaat geloven dat sommige mensen gewoon “beter af zijn als ze dood zijn.”

Artsen zeggen dat hun patiënten nu om euthanasie vragen omdat ze bang zijn een “last” voor hun familie te worden.

“Dr. Pia Matthews van de St Mary’s University, die een meervoudig gehandicapte dochter heeft, meldde dat ze te horen kreeg ‘hoe zwaar onze dochter wel niet voor ons is’ en ‘dat we allemaal beter af zouden zijn als ze niet meer bij ons was'”, aldus het rapport.

Ze antwoordde: “Het vastleggen van zulke onnauwkeurige en discriminerende houdingen in de wet zou de opvatting verankeren dat sommige levens, hoe kort ook, het leven minder waard zijn en dat sommige mensen beter af zouden zijn als ze dood waren.”

Het instituut meldt:

“Professor John Keown van de Georgetown University in Washington, D.C., wees op de ‘extreme bezorgdheid’ van een speciale VN-rapporteur dat sommige gehandicapte Canadezen onder druk worden gezet om euthanasie aan te vragen, en voegde daaraan toe: ‘De Nederlanders zijn van de gladde helling van euthanasie afgegleden. Canada is bijna aan het skiën.'”

Madeline Pavey, voormalig podoloog bij de Britse National Health Service (NHS), verklaarde “ontzet” te zijn toen ze ontdekte dat mensen van in de 60 artsen vertelden dat ze “niet tot last willen zijn.”

Pavey merkt op dat het te gemakkelijk is “om dit soort denken aan te moedigen.”

Het rapport merkt op dat de House of Commons Health and Social Care Select Committee onlangs de vele gevaren van het legaliseren van hulp bij zelfdoding schetste, maar zich niet verzette tegen een wetswijziging.

Die commissie had informatie bestudeerd van rechtsgebieden die hulp bij zelfdoding toestaan en andere zaken zoals palliatieve zorg.

                     https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/artsen-slaan-alarm-over-toenemende-druk-om-ouderen-en-gehandicapten-te-euthanaseren-sommige-mensen-zijn-beter-af-als-ze-dood-zijn/

 

WEF-geïnfiltreerde Nederlandse regering begint met het euthanaseren van mensen met autisme, handicaps en alcoholisme

De Nederlandse staat is begonnen met het euthanaseren van burgers, waaronder kinderen jonger dan twaalf jaar, omdat ze een lichte handicap hebben, autisme of aan alcoholisme lijden. Volgens de regering zal het euthanaseren van deze mensen helpen om de planeet te redden, schrijft Thepeoplesvoice. Nederland is een van de meest Davos-vriendelijke landen ter wereld, en … Meer lezen overWEF-geïnfiltreerde Nederlandse regering begint met het euthanaseren van mensen met autisme, handicaps en alcoholisme

https://www.frontnieuws.com/wef-geinfiltreerde-nederlandse-regering-begint-met-het-euthanaseren-van-mensen-met-autisme-handicaps-en-alcoholisme/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...