ontsnappen off gridJe ziet in landen als Amerika steeds vaker dat mensen wegvluchten uit het systeem en volledig ‘off grid’ gaan leven.
Dat is zelfs voor ons straks geen optie meer vanwege de komst van de megastad Nederland.
Velen van ons dromen van een situatie waarbij we vrij zijn en onafhankelijk van de systemen die je in een bepaald keurslijf dwingen.

Weg van de regels en de bemoeizucht van de overheid. Zelfvoorzienend zijn lijkt dan ook een ideale oplossing.

Maar, hoe zou je dat bij ons ooit voor elkaar moeten krijgen?
In een land als Amerika hebben mensen nog wel de ruimte om dit soort dingen te doen en volgens de advocaat Michael Snyder zijn er dan ook steeds meer Amerikanen die genoeg hebben van de ratrace en proberen te ontsnappen aan de systemen.

Zo schrijft hij onder andere:

Terwijl onze maatschappij in chaos vervalt, kiezen grote aantallen mensen ervoor om de stekker eruit te trekken en weg te lopen. Natuurlijk is het bijna onmogelijk om volledig te ontsnappen aan de alomtegenwoordige waanzin die schijnbaar overal om ons heen is, maar velen vinden dat een "off grid" levensstijl hen de beste kans geeft om zichzelf zoveel mogelijk te isoleren.

Als je minder afhankelijk wordt van het systeem, heeft wat er met het systeem gebeurt minder invloed op jou. Helaas lijkt het erop dat ons systeem afstevent op een volledige ineenstorting en een aanzienlijk deel van de bevolking treft koortsachtig voorbereidingen in afwachting van wat komen gaat.

Volgens Reuters zijn er nu naar schatting ongeveer 20 miljoen "preppers" in de Verenigde Staten…

De meesten van ons zijn extreem afhankelijk van het elektriciteitsnet en voor velen is het een hele uitdaging om over te stappen op een radicaal andere levensstijl...

Zonder elektriciteit leven betekent dat je alles wat je nodig hebt om te overleven en te gedijen zelf moet gaan voorzien: voedsel, onderdak, energie en vooral: water. Het klinkt mooi, tot het moment dat dingen niet werken. Zoals wanneer je halverwege een heerlijke warme douche bent aan het einde van een januaridag en de waterpomp er plotseling mee ophoudt, waardoor je de bevroren duisternis in wordt gestuurd met een nat hoofd vol shampoo en wat gereedschap om het probleem aan te pakken.

Voor veel mensen is het heel nuttig om zich aan te sluiten bij een gemeenschap van anderen die een "off grid" levensstijl hebben aangenomen.

Bijvoorbeeld, ongeveer 55 mijl ten zuiden van Salt Lake City leven honderden survivalisten in een zeer grote gemeenschap die volledig off the grid is...

Een gemeenschap van Amerikanen die de maatschappij mijden, is een toevluchtsoord begonnen in de woestijn van Utah nadat ze zich vervreemd voelden van de moderne wereld.

Honderden mensen hebben zichzelf opgezet om van het land te leven onder de noemer 'Operation Self-Reliance', in de overtuiging dat van het net af raken de oplossing is voor een afbrokkelende cultuur.

Tot zover Michael Snyder.

Waar bovenstaande in Amerika misschien nog een optie is, zou is dat bij ons al lang niet meer het geval.

Bij ons is bijna iedere vierkante meter grond bezet en wil je iets dan zal je al snel moeten uitwijken naar andere landen, zoals Peter Blok heeft gedaan in Frankrijk.

In feite zijn wij nu al gevangenen die stap voor stap een Chinese maatschappij worden ingevoerd.

En dan heb je mensen die proberen zelf dingen te verbouwen om anderen te helpen en dan krijg je dit: