maandag 24 juni 2024

Scott Ritter over raketaanval op drukbezocht strand: ‘Dit is een Amerikaanse terreurdaad tegen Rusland’

Zondag ontplofte een Amerikaanse ATACMS-raket met clustermunitie boven een drukbezocht strand van Sevastopol op de Krim. Daarbij kwamen meerdere mensen om het leven en raakten zeker 150 mensen gewond.

De Oekraïners hebben doelbewust een raket met clustermunitie afgevuurd op een stad, een burgerdoel, zegt voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter in een vlog.

“Dit is een terreurdaad,” benadrukt Ritter, die eraan herinnert dat Oekraïne al sinds 2014 Russische burgerdoelen bombardeert, met als enige doel om dood en verderf te zaaien.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dagestan

Aangezien een ATACSM-raket niet kan worden afgevuurd zonder de hulp van de Verenigde Staten, is dit een Amerikaanse terreurdaad tegen Rusland, stelt Ritter.

Tegelijkertijd werden er aanslagen uitgevoerd in de Russische deelrepubliek Dagestan, waarbij zeker 15 politieagenten omkwamen. De autonome republiek grenst aan Tsjetsjenië.

Ritter merkt op dat de CIA en Europese inlichtingendiensten eerder probeerden om Tsjetsjenië los te weken van Rusland, wat niet lukte. Ook in Dagestan zullen ze falen, zegt hij.

We leven in gevaarlijke tijden

De vraag is nu wat Rusland gaat doen. Ritter verwacht niet dat Rusland zich laat afleiden door deze provocaties. De Russen blijven zich focussen op het bereiken van hun doelen: de demilitarisering en denazificering van Oekraïne.

Maar vroeg of laat kan het Westen een reactie verwachten, zegt Ritter. “We leven in gevaarlijke tijden. We stevenen af op een nucleaire oorlog als we deze waanzin niet stoppen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack. 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...