dinsdag 9 juli 2024

Europese Commissie tevreden: in 2030 zullen alle burgers een digitale ID hebben


De digitalisering van de identiteit van alle EU-burgers moet tegen 2030 voltooid zijn. De commissie heeft hierover een actueel rapport gepubliceerd. De koers is juist, alleen zijn de lidstaten een beetje traag.

Reclaim the net:

Eerder deze week publiceerde de Europese Commissie (EC) haar tweede  rapport  over wat zij noemt “de staat van het digitale decennium”, waarin zij lidstaten aanspoort om de inspanningen op te voeren om de toegang tot digitale ID’s en elektronische gezondheidsdossiers te vergroten en het gebruik ervan te stimuleren.

Tegelijkertijd is het blok tevreden over de voortgang van de aanpak van ‘desinformatie’, ‘online schade’ en dergelijke.

De EC meldde in een  persbericht dat het rapport is opgesteld om de voortgang te beoordelen die is geboekt bij het bereiken van de doelstellingen van het Digital Decade Policy Program (DDPP), waarbij 2030 als het jaar van voltooiing wordt genoemd.

EU-leden hebben nu voor het eerst bijgedragen aan het document met analyses van hun nationale “strategische routekaarten voor het Digitale Decennium.” En hier is de EC niet bepaald tevreden: de inspanningen van de leden zullen niet voldoen aan het “ambitieniveau” van de EU als de zaken zich blijven ontwikkelen zoals ze nu zijn, waarschuwt het document.

In die zin is het rapport over het algemeen positief over de acceptatie van digitale ID (eID-systemen) en het gebruik van e-gezondheidsdossiers, maar de auteurs wijzen erop dat er “nog steeds aanzienlijke verschillen tussen landen” bestaan ​​als het gaat om de acceptatie van eID.

Om de tekortkomingen van de lidstaten op dit gebied te verhelpen, wordt aanbevolen dat zij aandringen op meer toegang tot eID en e-Health-dossiers om de doelstellingen voor 2030 te behalen.

De EU wil dat beide regelingen tegen die datum voor 100% van de burgers en bedrijven beschikbaar zijn. Ze onthult dat eID op dit moment beschikbaar is voor 93% van de burgers in de 27 landen van het blok, “ondanks een ongelijke acceptatie.”

Toch blijkt uit het rapport van de EC dat beleidsmakers in Brussel optimistisch zijn dat de digitale ID-portemonnee van de EU het gebruik van eID’s zal ‘stimuleren’.

En de auteurs van het document zijn blij met de manier waarop de controversiële Digital Services Act (DSA) wordt gehandhaafd. Critici geloven echter dat het er is om het hardhandig optreden tegen meningsuiting te vergemakkelijken – onder het mom van het bestrijden van “desinformatie,” etc.

De EU noemt dit ‘het versterken van de bescherming tegen online schade en desinformatie’, maar vermeldt ook dat ze onderzoeken start (naar online platforms) om ervoor te zorgen dat DSA wordt gehandhaafd.

En om de boodschap te versterken dat DSA nodig is als een kracht voor het goede, beweert het rapport dat “online risico’s toenemen en dat desinformatie is geïdentificeerd als een van de meest destabiliserende factoren voor onze samenlevingen, wat een alomvattende, gecoördineerde actie over grenzen en actoren heen vereist.”

Bron: https://dissident.one/europese-commissie-tevreden-in-2030-zullen-alle-burgers-een-digitale-id-hebben


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.


Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...