donderdag 15 augustus 2024

De staat negeerde ‘honderden’ publieke commentaren die beweren dat slimme meters de gezondheid schaden, zegt Harm Health Group

 juni 21, 2024  48 

   Mirko Tobias Schäfer / Wikimedia / (CC BY 2.0)

New Mexico is nog steeds een van de weinige staten zonder slimme meters – en velen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit zo blijft.

New Mexicans for Utility Safety – een groep die “zich sinds 2016 met succes verzet tegen slimme meters in de staat New Mexico om gezondheids- en milieuredenen” – diende deze maand een juridische brief in bij de New Mexico Public Regulation Commission, schrijft Suzanne Burdick.

De groep beweert dat “honderden” openbare commentaren die getuigen van de gevaarlijke gevolgen van slimme meters voor de menselijke gezondheid en de natuur over het hoofd zijn gezien in een zaak voor de regelgevende commissie van de staat.

Slimme meters – ook wel AMI (advanced metering infrastructure) genoemd – zijn digitale apparaten die het elektriciteits-, gas- of waterverbruik in realtime meten en registreren en deze informatie doorgeven aan nutsbedrijven, aldus IBM. Velen zeggen dat de meters niet alleen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, maar ook risico’s met zich meebrengen op het gebied van privacy en cyberbeveiliging.

Het nieuws komt op het moment dat Children’s Health Defense eisers zoekt voor haar nieuwe serie strategische rechtszaken om mensen te beschermen tegen de schadelijke draadloze straling van slimme meters. Mensen die gehandicapt zijn geraakt door radiofrequente (RF) straling van hun slimme meters kunnen zich aanmelden.

De zaak over de slimme meters die voor de regelgevende commissie van New Mexico ligt, gaat over de vraag of de commissie een plan voor “modernisering van het elektriciteitsnet” – waaronder de uitrol van slimme meters valt – dat is voorgesteld door de Public Service Company of New Mexico (PNM), zal goedkeuren of afwijzen.

New Mexicans for Utility Safety drong er bij de commissie op aan om de aanvraag van PNM af te wijzen.

De groep beweerde in haar brief ook dat “de enorme publieke oppositie tegen AMI volledig en illegaal buiten beschouwing wordt gelaten bij het overwegen van de kosten van deze technologie.”

“Het volledig negeren van de publieke commentaren in een zaak,” zei de groep, “is een aanfluiting” van de eigen regel van de commissie die zegt: “Alle geïnteresseerde personen krijgen de kans om inbreng te hebben in zaken die hen aangaan.”

Op 18 april hield de commissie een openbare hoorzitting over de zaak en de kosten-batenanalyse die de commissie aan PNM had gevraagd voor het voorgestelde plan voor slimme meters.

De commissie zei in een persbericht van 10 april dat opmerkingen die tijdens de hoorzitting zijn gemaakt “niet als bewijs worden beschouwd in deze procedure.”

New Mexicans for Utility Safety was het hier niet mee eens. “Publieke opmerkingen moeten in overweging worden genomen bij het evalueren van de kosten-batenanalyse van PNM,” zei de groep.

De groep stelde ook dat de kosten voor de volksgezondheid en het milieu moeten worden meegenomen in de kosten-batenanalyse.

PNM heeft wetenschappelijke studies en bewijs van “ernstige gezondheidseffecten” genegeerd, aldus de groep. Bovendien oordeelde de onderzoeker dat bewijs met betrekking tot de gezondheid en het milieu “irrelevant” was voor de zaak, voegde de groep eraan toe.

De auditeur plande zelfs een andere hoorzitting voor de zaak op dezelfde datum en tijd als de openbare hoorzitting, “waardoor hij garandeerde dat noch hij noch de partijen in staat zouden zijn om die openbare opmerkingen te horen.”

“Dit is in strijd met de wet. … Input die niet eens wordt gehoord door de besluitvormer is geen input”, aldus de groep.

De toevallen van een vrouw stoppen als ze uit de buurt van slimme meters is

Veel van de opmerkingen die tijdens de hoorzitting werden ingediend, kwamen van mensen bij wie thuis een slimme meter was geïnstalleerd en die vervolgens ergens zonder slimme meter wilden gaan wonen – zoals in New Mexico – omdat ze dachten dat de RF-straling van het apparaat hun gezondheid aantastte.

De juridische brief van New Mexicans for Utility Safety bevatte dit commentaar van Elizabeth Foley Walsh:

“Nadat er een slimme meter was geïnstalleerd in mijn huis in NC [North Carolina], begon ik de week daarna ernstige hoofdpijn en duizeligheid te krijgen, en afwezigheidsaanvallen die later werden gediagnosticeerd als temporale kwabaanvallen …”

“Ik moest met medisch verlof uit mijn 18-jarige carrière in de ontwikkelingsepidemiologie … Uit wanhoop besloot ik een kortlopend huurcontract te tekenen om te verhuizen naar een afgelegen en landelijke gemeenschap in NC waar ik een vergoeding kon betalen om mijn analoge meter te behouden.

“Ik was niet erg optimistisch en daarom was ik stomverbaasd over de verandering in mijn gezondheid. Het was echt schokkend. Ik heb nooit meer een toeval gehad.

Deirdre Novella gelooft dat ze ernstig is getroffen door slimme meters. “Ze werden geïnstalleerd op mijn werk als haarstyliste,” zei ze, “en binnen een paar maanden had ik enorme symptomen van stralingsvergiftiging.”

“Mijn haar viel uit en ik kreeg de diagnose leukemie… New Mexico is een veilige haven voor mij, dus ik vind dat slimme meters verboden moeten worden,” voegde Novella eraan toe.

Andere commentatoren merkten op hoe ze geen wilde dieren – waaronder bijen, vogels en kikkers – meer zagen nadat er een slimme meter op hun huis was geïnstalleerd.

New Mexico is een ’toevluchtsoord

Door de keuze om slimme meters tot nu toe af te wijzen, dient New Mexico als “een toevluchtsoord en een voorbeeld voor de wereld,” zei Arthur Firstenberg, voorzitter van de non-profit Cellular Phone Task Force en New Mexicans for Utility Safety, en auteur van “The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life.”

In veel andere staten zijn slimme meters nu verplicht, met verschillende opt-out opties.

PNM heeft volgens New Mexicans for Utility Safety drie keer geprobeerd om goedkeuring te krijgen om slimme meters in de staat te plaatsen.

Nadat PNM op 3 oktober 2022 zijn derde aanvraag indiende bij de regelgevende commissie van de staat, vroeg de commissie PNM om een kosten-batenanalyse voor de voorgestelde investering in de modernisering van het elektriciteitsnet.

Het is momenteel onduidelijk wanneer de commissie een besluit zal nemen over de aanvraag van PNM.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-staat-negeerde-honderden-publieke-commentaren-die-beweren-dat-slimme-meters-de-gezondheid-schaden-zegt-harm-health-group/

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...