donderdag 22 augustus 2024

‘Genocide’ in Koersk: ‘Oekraïense soldaten hebben mijn zwangere vrouw gedood, hele dorpen zijn uitgemoord’


Op 6 augustus begonnen Oekraïense troepen een verrassingsaanval op de Russische regio Koersk. De aanval is volgens de Russische buitenlandse inlichtingendienst voorbereid met medewerking van Amerikaanse, Britse en Poolse inlichtingendiensten.

Meer dan 122.000 mensen zijn de Russische grensregio sinds de Oekraïense invasie ontvlucht. Oekraïne zegt inmiddels ruim 1250 vierkante kilometer grondgebied te hebben veroverd.

De Amerikaanse journalist Patrick Lancaster is in de stad Koersk om met lokale bewoners te praten. Die schetsen een huiveringwekkend beeld.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ze kwamen om te doden

Het Oekraïense leger heeft veel burgers gedood, ontdekte hij. Lancaster sprak onder meer met een man, Artem Koeznetsov, wiens zwangere vrouw werd gedood door Oekraïense soldaten terwijl ze per auto het gebied probeerden te ontvluchten. Zijn vrouw, die twee maanden zwanger was, werd in haar rug geraakt en overleed in het ziekenhuis. Het 2-jarige zoontje van de man raakte gewond, maar is nog in leven.

Russische soldaten kunnen het ziekenhuis waar het lichaam van zijn vrouw al twee weken ligt op dit moment niet bereiken.

De man zei dat Oekraïense soldaten schoten op alles wat bewoog. “Ze kwamen om te doden!”

oekraïense
Beeld: Artem laat zien hoe zwaar beschadigd zijn auto is
Ze hebben hele dorpen uitgemoord

Op de weg waar zijn vrouw werd geraakt, zijn veel mensen neergeschoten, zei de man tegen Lancaster. Hij heeft van veel bekenden gehoord dat Oekraïense soldaten burgers hebben neergeschoten. “Ze hebben hele dorpen uitgemoord!”

Artem, die vlak bij de grens met Oekraïne woonde, zei verder dat Oekraïense soldaten een ambulance aanvielen met een drone. De ambulancebroeders kwamen daarbij om het leven, een arts raakte zwaar gewond.

Het leek wel de apocalyps

Langs de kant van de weg stonden achtergelaten en uitgebrande auto’s, aldus de man. “Het leek wel de apocalyps.”

“Ze moorden doelbewust de burgerbevolking uit. Ze plegen genocide op de Russen. Ze doodden iedereen in dat gebied.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...