donderdag 22 augustus 2024

Superjacht met bekende zakenlieden gezonken: ‘Dit lijkt erg op een CIA/Mossad style murder plot’


Maandag zonk een superjacht voor de kust van Sicilië met aan boord de bekende Britse techondernemer Mike Lynch en andere zakenlieden, waaronder Jonathan Bloomer, voorzitter van Morgan Stanley Bank International en verzekeraar Hiscox. Het schip, de Bayesian, zou zijn gezonken door ‘een waterhoos’.

De Italiaanse hulpdiensten begonnen een zoektocht naar de vermiste opvarenden. Gespecialiseerde duikers daalden af naar het 56 meter lange schip, dat op 50 meter diepte ligt.

Lynch was meer dan 10 jaar verwikkeld in een juridische strijd over de verkoop van zijn bedrijf Autonomy aan HP. Amerikaanse aanklagers beschuldigden hem van misleiding. In juni werd hij vrijgesproken van fraude, maar in Groot-Brittannië liep nog wel een rechtszaak tegen hem, waarbij een opvolger van HP miljarden compensatie eiste. De zeilreis was om de vrijspraak te vieren.

Doodgereden

Een andere vrijgesproken verdachte in de zaak rond de verkoop van Autonomy, Stephen Chamberlain, werd afgelopen weekend doodgereden door een automobilist. Hij was op dat moment aan het hardlopen.

De lichamen van Lynch en zijn 18-jarige dochter Hannah zijn inmiddels geborgen. Maandag werden 15 mensen gered, onder wie de vrouw van Lynch.

En wij moeten geloven dat een jacht voor de kust van Sicilië dat vrijwel onzinkbaar was, is gezonken tijdens een lichte storm waar verder niemand last van had, merkt Katie Hopkins op.

Twee spectaculaire killings

Dit alles lijkt volgens theatermaker George van Houts erg op een CIA/Mossad style murder plot, zoals in 1991 toen Robert Maxwell, Mossad-agent en vader van Ghislaine, van zijn megajacht viel en verdronk. “Twee spectaculaire killings van een miljardairsduo met zakelijke banden met de CIA en Mossad in een weekend.”

Van Houts wijst erop dat het ‘ongeluk’ met Bayesian als twee druppels water lijkt op het ‘ongeluk’ vorig jaar op het Lago Maggiore in Italië. “Daar was een inlichtingenfeestje bezig van 21 personen – Italianen, Britten en Israëli’s – toen een ‘plotselinge tornado’ uit het niets het schip liet kapseizen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...