dinsdag 20 augustus 2024

Oekraïne verbiedt het Christendom

20/08/2024


Het regime van Zelenski heeft zojuist de wet aangenomen die de Oekraïens-Orthodoxe Kerk verbiedt.


Tass:

De aanneming door Kiev van de wet die de facto de Oekraïens-Orthodoxe Kerk van het Patriarchaat van Moskou verbiedt, heeft als doel het ware orthodoxe christendom in Oekraïne uit te roeien en te vervangen door een valse, quasi-orthodoxe kerk, aldus Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Dit is een uitroeiing. Het doel hier is om het canonieke, ware orthodoxe christendom uit te roeien en het te vervangen door een parodie, valse kerk, die alleen in deze hoedanigheid begrepen kon worden, om een ​​quasi-orthodoxe kerk te vestigen,” zei de diplomaat in zijn commentaar voor het Zvezda TV-kanaal, gepubliceerd op haar Telegram- kanaal.

“Dit is hoe het genoemd zou moeten worden, het is geen schismatische, geen afgescheiden kerk, het is een valse quasi-kerk, die schijnbaar vergelijkbare rituelen gebruikt, die kloosters en relikwieën in beslag neemt en doet alsof ze die volgens orthodoxe gebruiken gebruikt, terwijl ze er in werkelijkheid de spot mee drijven. Dit is waarom we moeten spreken over de uitroeiing van het orthodoxe christendom in Oekraïne,” voegde ze toe.

“Eer aan de inwoners van Oekraïne, van alle nationaliteiten, die het ware orthodoxe christendom in Oekraïne in stand houden, tegen een prijs – waaronder hun eigen leven – terwijl ze zich ten volle realiseren hoe hoog de inzet is”, zei ze.

Eerder berichtten de media dat de Verchovna Rada van Oekraïne een wet heeft aangenomen die het mogelijk maakt om de Oekraïens-Orthodoxe Kerk te verbieden. De wet zou 30 dagen na publicatie in werking moeten treden.

Het wetsvoorstel over het verbod voor de Oekraïens-orthodoxe kerk is opgesteld op direct bevel van de Oekraïense president Vladimir Zelensky en is in oktober 2023 in eerste lezing aangenomen door de Verchovna Rada. Het wetsvoorstel werd echter bijna een jaar lang niet voor tweede lezing gepresenteerd vanwege zorgen dat het niet genoeg stemmen in het parlement zou krijgen en ontevredenheid in het Westen zou veroorzaken.

We hebben dit eerder gezien. In Rusland na de judeo-bolsjewistische revolutie werd het Christendom ook verboden.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.


Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...