dinsdag 20 augustus 2024

Schrik niet: dit zit er in veganistische room

Chefkok Sebastian Lege onthult voor ZDFbesseresser de geheimen van de voedingsindustrie.

Veganisme is hip en populair, maar is het ook gezond? Wat zit er bijvoorbeeld in vegan room? Veganistische room bestaat voor 90 procent uit water en voor de rest uit bindmiddel zoals mono- en diglyceriden, en additieven, waaronder carrageen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Mogelijk tumorrisico

Mono- en diglyceriden worden verkregen uit glycerol, volgens het internationale agentschap voor kankeronderzoek IARC ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen’.

En volgens de Duitse Consumentenbond moet je voorzichtig zijn met carrageen vanwege een mogelijk tumorrisico. Er loopt nog een onderzoek naar dit verdikkingsmiddel.

Net zo duur

Als je veganistische room koopt, koop je ook het gevoel iets goeds te doen, zei marktexpert Arnd Zschiesche. Rond vegan room hangt een marketingwolk: dat je een beter mens bent als je veganistische room koopt, aldus de professor.

Het kost bijna niets om deze veganistische (melk-)producten te maken, maar toch zijn ze ongeveer net zo duur als echte melkproducten. Veel winst voor de producenten dus.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...