zaterdag 14 september 2024

Artsen die kritisch waren tijdens corona krijgen nu een negatieve ‘aantekening’ en dit zijn de heftige gevolgen


 Meerdere artsen die zich tijdens corona kritisch hebben uitgelaten over het overheidsbeleid, krijgen nu een ‘aantekening’ in het register van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkggz), waardoor ze eigenlijk geen andere baan meer kunnen krijgen, schrijft De Andere Krant.

Volgens oud-advocaat Frank Stadermann, die enkele artsen juridisch bijstaat, zal van de acties van de gezondheidsinspectie een afschrikwekkende werking uitgaan. “Jonge artsen zullen zich niet snel meer kritisch durven uitlaten over het gezondheidsbeleid van de overheid,” zegt hij tegen de krant.

Onder anderen Frank Roodenburg, Berber Pieksma en Rob Elens kregen zo’n aantekening in het Wkggz-register. Zo’n aantekening wordt geplaatst als de inspectie van mening is dat bij de arts sprake is van een situatie die voor de veiligheid van patiënten of de zorg ‘een ernstige bedreiging betekent of kan betekenen’.

Machteloos toekijken

Werkgevers in de zorg zijn verplicht dit register te raadplegen wanneer ze een zorgprofessional in dienst willen nemen, aldus Stadermann. Artsen die een negatieve aantekening krijgen, zullen daardoor vrijwel niet aan een andere baan kunnen komen bij een praktijk of ziekenhuis, licht hij toe.

De betrokken artsen, die er ’s nachts wakker van liggen, kunnen niet in beroep gaan tegen de beslissing. Je kunt dus eigenlijk alleen machteloos toekijken.

‘Desinformatie’

De inspectie baseert zich op ‘meldingen’ die zijn gedaan door patiënten en ‘burgers’. Zo klaagde iemand dat een huisarts niet zorgde voor ‘een alternatieve mogelijkheid om gevaccineerd te worden’. Ook klaagden patiënten dat een arts ‘lange verhalen vertelde over COVID-19 en de aantasting van het immuunsysteem door vaccineren’.

Zo kwam er bij de inspectie een melding binnen over een huisarts die 45 minuten lang ‘verontrustende informatie heeft gegeven over het vaccineren en complottheorieën over het coronavirus’.

De inspectie beschuldigt Pieksma ervan ‘desinformatie’ te hebben verspreid en verwijst daarbij naar een interview met Pieter Stuurman voor Café Weltschmerz.

Kijk en oordeel zelf:

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...