zaterdag 14 september 2024

Oekraïne Situatierapport: Einde van de inval in Koersk – Langeafstandsraketten – Einde van de oorlog

 september 13, 2024   11

     Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0)

De Oekraïense inval in de Russische oblast Koersk loopt ten einde.

Het Oekraïense opperbevel had zijn beste troepen en uitrusting naar het gebied gestuurd. Het had zelfs zijn laatste gemotoriseerde reserves naar de operatie gestuurd. Vorige week werd het contingent versterkt. Maar vier weken van aanhoudende Russische bombardementen en artillerieaanvallen hebben hun tol geëist, schrijft Bernhard.

Het doel van de inval is niet bereikt. Het zorgde voor een korte opleving van het Oekraïense moreel, maar die is alweer verdwenen.

De prijs was hoog. De helft van de troepen en het materiaal dat in de inval was geïnvesteerd, is nu verdwenen.

Rusland lijkt te geloven dat het niet veel meer te winnen heeft bij deze valstrik en is begonnen hem uit te schakelen. Gisteren heeft een snelle aanval van Russische mariniers en parachutisten tien steden en gehuchten bevrijd van Oekraïense troepen. Vandaag werden nog eens minstens drie steden bevrijd.


De meeste tanks en gepantserde gevechtsvoertuigen die de Oekraïners naar de strijd hadden gebracht, zijn verdwenen. Ze zullen zich moeten terugtrekken in elk voertuig dat ze kunnen vinden. Dit terwijl ze onder een constant bombardement liggen. Over twee of drie weken zullen de Oekraïners die het overleven waarschijnlijk weer binnen hun grenzen zijn.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken is vandaag in Kiev. Hij zal de Oekraïners waarschijnlijk informeren dat ze nu Amerikaanse wapens mogen gebruiken, vooral langeafstandsraketten, tegen doelen in Rusland.

Er zijn twee vragen:

·         Hoeveel Amerikaanse raketten met een groter bereik heeft Oekraïne nog?

·         Hoeveel militaire doelen zijn er nog in Rusland die nog niet geëvacueerd zijn of extra bescherming hebben gekregen?

Ik denk dat beide aantallen laag zijn.

Binnen de regering Biden was er strijd over deze kwesties. Het Pentagon was naar verluidt tegen het toestaan hiervan aan Oekraïne. De generaals weten wat Rusland kan doen en vrezen dat het zal terugslaan. De oorlogsstokers op het ministerie van Buitenlandse Zaken lijken de discussie echter te hebben gewonnen.

Maar het is het Pentagon dat de herbevoorrading wel of niet zal uitvoeren. De Oekraïners zullen geen extra raketten krijgen als de generaals vastbesloten zijn die te blokkeren.

De Wall Street Journal bericht over druk op Oekraïne om na te denken over een eindspel:

Sommige Europese diplomaten zeggen dat Oekraïne realistischer moet zijn in zijn oorlogsdoelen. Dat zou Westerse functionarissen kunnen helpen om bij hun kiezers te pleiten voor de noodzaak om wapens en hulp naar het land te sluizen.

Hooggeplaatste Europese functionarissen zeggen dat Kiev te horen heeft gekregen dat voor een volledige overwinning van Oekraïne het Westen honderden miljarden dollars aan steun zou moeten geven, iets wat Washington noch Europa realistisch gezien kan doen.

Zelensky zal met een Plan B moeten komen, iets dat realistischer is dan zijn huidige compromisloze standpunt over onderhandelingen. Voor een staakt-het-vuren of vrede zal Oekraïne land moeten opgeven, een groot deel ervan, en zal het aan aanvullende voorwaarden moeten voldoen.

Mocht Zelensky niet in staat zijn om tot een dergelijke oplossing te komen, dan zal iemand anders worden gevonden om zijn rol over te nemen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/oekraine-situatierapport-einde-van-de-inval-in-koersk-langeafstandsraketten-einde-van-de-oorlog/

 

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...