donderdag 12 september 2024

Paraatheid bij noodsituaties: voedingsmiddelen om voor elke situatie op te slaan

 09/11/2024 // HRS-redacteuren // 2K Weergaven

Tags: noodvoedselparaatheid bij noodsituatiesnoodvoorraadvoedselvrijheidVoedselopslagvoedselvoorzieninggoed etenhomesteadinghoevoedingsstoffenoff gridparaatheidprepperprepper pantryvoorbereidenvoorraad voorbereidenbenodigdheden voorbereidenSHTFoverlevenoverlevingsvoorraadoverlevingsvoorradentips


Als noodsituaties zoals orkanen en andere natuurrampen in uw omgeving voorkomen, moet u een voorraad voedsel en schoon water voor het hele gezin bereiden. Als u dit doet, heeft u toegang tot voedsel, water en andere benodigdheden als de zaken naar het zuiden gaan en u langer dan een week zonder elektriciteit en schoon drinkwater zit. (h / t tot BackpackersPantry.com)

U kunt zaken als gevriesdroogd voedsel inslaan om uw opslagruimte te maximaliseren.

Schoon drinkwater

Alle voorraden moeten voldoende schoon drinkwater hebben voor het hele gezin. Vermijd indien mogelijk plastic waterflessen voor eenmalig gebruik en koop grotere waterkannen die gemakkelijk te stapelen en op te bergen zijn.

De Federale dienst voor noodbeheer (FEMA) stelt voor om een watervoorraad van twee weken in uw voorraad op te slaan. Dit betekent één liter water per persoon per dag (14 liter per persoon gedurende twee weken).

Als u niet genoeg ruimte heeft om zoveel water op te slaan, bewaar dan zoveel mogelijk en maak de rest goed door een waterbehandelingsmethode toe te voegen aan uw noodoverlevingsvoorraden. (Gerelateerd: Top ingeblikt voedsel met de langste houdbaarheid. .)

Ingeblikte groenten, fruit en peulvruchten

U kunt geld besparen op ingeblikt voedsel door ze te kopen tijdens de verkoop bij supermarkten. Het hebben van ingeblikt voedsel kan wat variatie toevoegen aan uw noodmaaltijden, maar het zal er ook voor zorgen dat uw dieet na SHTF nog steeds vol zit met essentiële vitamines en voedingsstoffen.

Ingeblikt vlees

Dat kan ook bewaar een verscheidenheid aan langdurig vlees in blik in je voorraad.

Kies uit het volgende vlees in blik:

·         Rundvlees stukjes

·         Corned beef

·         Kip

·         Gemalen rundvlees

·         Ham

·         Varkensvlees

·         Zalm

·         Sardines

·         Spam

·         Tonijn

·         Turkije

·         Weense worst(jes)

Ingeblikte soepen en stoofschotels

Hoewel veel ingeblikte soepen en stoofschotels veel natrium bevatten, betekent dat niet dat ze geen plaats verdienen in je overlevingspakket.

Koppel soep in blik of stoofpot met groenten of bonen en peulvruchten, zodat uw maaltijd nog steeds voedzaam en vullend is.

Crackers

Crackers gaan langer mee dan brood, waardoor ze een betere keuze zijn voor je voorraad. Koppel crackers met wat ingeblikt vlees voor een snelle en vullende maaltijd of snack.

Controleer regelmatig de vervaldatums, want de meeste crackers blijven maar enkele maanden vers.

Gedroogd fruit

Gedehydrateerd fruit kan lang meegaan als het op de juiste manier wordt verzegeld en bewaard. U kunt uw eigen thuis maken met een dehydrator of een paar kopen bij de dichtstbijzijnde supermarkt.

Bij SHTF is het ook fijn om gezonde snacks zoals gedroogd fruit te hebben.

Gevriesdroogd fruit en groenten

Houd gevriesdroogde groenten en fruit in uw voorraad, zodat u heerlijke en gezonde maaltijden kunt serveren, zelfs tijdens een overlevingsscenario.

Jerky en ander gedroogd vlees

Jerky is een geweldige eiwitbron. En hoewel jerky een lange houdbaarheid heeft, moet je het in een afgesloten, luchtdichte verpakking bewaren om frisheid te behouden.

De houdbaarheid kan tot meerdere jaren duren als het op de juiste manier wordt opgeslagen.

Plankstabiele dranken zoals ingeblikte of poedermelk

Drankjes uit rekken hebben geen koeling nodig totdat ze zijn geopend. Ingeblikte  melk, niet-zuivelmelk en sappen zijn ideale benodigdheden voor uw voorraad.

Elektrolytdrankjes zijn ook geweldig om gehydrateerd te blijven. Probeer suikerhoudende dranken zoals frisdrank te vermijden, omdat ze je meer uitgedroogd kunnen maken.

Wanneer het bouwen van uw voorraad overlevingsvoorraden, moet u niet vergeten dat bepaalde kruidenierswaren zoals crackers, houdbare dranken meestal een houdbaarheid van ongeveer 18 maanden hebben.

Controleer de vervaldatums minstens één keer per jaar. Draai uw voorraden regelmatig om voedselverspilling te voorkomen en vervang alle voedingsmiddelen die u heeft gebruikt.

Waar kunt u laboratorium geverifieerd voedsel kopen voor uw overlevingsvoorraad

De Health Ranger Store zet zich in om u te helpen zich voor te bereiden op elke noodsituatie en een voorraad voorraden op te bouwen.

Daarom zijn we er trots op om items zoals Freeze-Dried Organic Whole Blueberries, Fair Trade Organic Freeze-Dried Instant Coffee en Freeze-Dried Organic Peas te introduceren.

Biologische bosbessen worden beschouwd als een van de meest voedzame en antioxidantrijke vruchten ter wereld.

U moet ook overwegen om instantkoffie in te slaan voor een snelle ophaalservice bij het omgaan met een noodsituatie.

In de vriezer gedroogd koffie is gemaakt van kleine korrels van gebrouwen koffie-extract die zorgvuldig zijn gekoeld tot ze bij specifieke temperaturen zijn ingevroren, in kleine fragmenten zijn opgesplitst en uiteindelijk onder vacuümomstandigheden zijn gedroogd. De kleine koffiekorrels die door dit proces zijn achtergelaten, kunnen dan gemakkelijk worden gerehydrateerd door water toe te voegen. Dit maakt instantkoffie de beste manier om koffie op te bergen en je koffiefix te blijven halen, zelfs na SHTF.

Ten slotte kunt u Gevriesdroogde biologische erwten proberen. Dit product kan tot 10 tot 15 jaar worden bewaard, afhankelijk van de bewaarcondities. Bewaar het op een donkere, koele, lage vochtigheidslocatie en het zal langere tijd meegaan.

Meer gerelateerde verhalen:

Verschillende soorten noodsituaties begrijpen en hoe u zich daarop kunt voorbereiden.

Debunking the TOP 5 MYTHS over noodvoedselopslag.

Slimme prepper tips: Voor elke situatie verstandig inslaan.

Budgetvriendelijke tips om je prepper-spel te verbeteren.

Bronnen zijn onder meer:

BackpackersPantry.com

TastingTable.com

HealthRangerStore.com 1

HealthRangerStore.com 2

HealthRangerStore.com 3

HealthRangerStore.com 4

HealthRangerStore.com 5

Brighteon.com

https://www.naturalnews.com/2024-09-11-emergency-preparedness-foods-to-stockpile-any-situation.html

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...