donderdag 17 oktober 2024

Alleen FVD is voor vrede, de rest wil oorlog: ‘Wat is er in godsnaam aan de hand met dit land?’


Het is me echt een raadsel hoe mensen kunnen denken dat de oorlog in Oekraïne in het Nederlands belang kan zijn. Eveneens is het me een raadsel hoe mensen kunnen denken dat ze deze oorlog tegen Rusland kunnen winnen. Dat zei FVD-leider Baudet dinsdag in de Kamer.

“Ik zie alleen maar destructie, alleen maar neergang, alleen maar ellende op dit pad, dat kennelijk door een overgrote meerderheid hier in de Kamer wordt gewenst. Echt onbegrijpelijk voor mij. Zeer noodlottig,” voegde hij toe.

Baudet diende een motie in die de regering oproept bij de aanstaande Europese top aan te sturen op vrede.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De NAVO verliest

Woensdag kwam de motie in stemming. Alle partijen behalve FVD stemden tegen.

“Maar als u een hertelling wilt, kan dat, hoor!” sneerde Kamervoorzitter Bosma nog.

Voormalig Europarlementariër Marcel de Graaff reageert: “Behalve FVD stuurt de hele Tweede Kamer – tegen beter weten in – op een overwinning op Rusland. Dit kost ons en vele andere EU-leden hun economie, maar dat is niets ten opzichte van de honderdduizenden gesneuvelde en verminkte Oekraïners. Allemaal voor niets. De NAVO verliest.”

Denk daar maar eens over na

“Alleen FVD is voor vrede. De rest wil oorlog. Denk daar maar eens over na,” zegt journalist Joost Niemoller.

Financieel expert Ab Flipse vraagt: “Wat is er in godsnaam aan de hand met dit land? Is er op FVD na dan geen enkele politieke partij bij zinnen?”

‘Vrede’ is geen optie voor politiek Nederland, constateert fractievoorzitter van FVD in Land van Cuijk Marianne Akkermans.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

‘Je wint het niet, nooit!’ Baudet dwingt premier Schoof tot reality check

  Het kabinet is bereid volgend jaar meer geld uit te trekken voor Oekraïne als dat nodig blijkt. Het zou daar ‘echt zonder meer positief na...