donderdag 3 oktober 2024

VS keurt (nog) meer FRAKENFOOD goed: Controversiële genetisch gemodificeerde tarwe geteeld met gevaarlijk neurotoxine

 10/01/2024 // Cassie B. // 2,8K Weergaven

Tags: agriculturebadfoodbadhealthbadsciencebig governmentbiotechnologyclean food watchcorruptioncropsDangerousdisease causesFood Evolutionfood sciencefood supplyfrakenfoodgenetic lunacyGM wheatGMOsNeurotoxinpoisonstop eating poisontoxic ingredientstoxinsUSDAwheat wars


Nog meer slecht nieuws voor de snel dalende kwaliteit van het Amerikaanse dieet, de VS Ministerie van Landbouw heeft zijn goedkeuringsstempel gegeven aan genetisch gemodificeerde tarwe.

Dat klopt: er zal nog een ander Frankenfood zijn dat u moet omzeilen om te vermijden, en als het zo alomtegenwoordig is als tarwe, heeft u een aantal uitstekende lees- en tolkvaardigheden nodig, gezien hoe hard voedselbedrijven proberen de ware aard van de ingrediënten die ze gebruiken te verdoezelen.

De Argentijnse firma Bioceres en de Franse multinational Florimond Deprez staan achter de deze planeet’s eerste GM tarwe. Ze verbouwen het met een agrotoxine dat bekend staat als glufosinaat-ammonium en dat zo gevaarlijk is dat de Europese Unie het heeft verboden.

De media – waarschijnlijk in opdracht van hun BigAg-sponsors – heeft de goedkeuring echter gekenmerkt als een “mijlpaal” voor de nationale landbouw.

Op X pochte Bioceres: “De HB4-tarweoogst heeft de VS bereikt. HB4-technologie is de enige droogtetolerante technologie ter wereld, en deze nieuwe goedkeuring toont aan dat de Argentijnse wetenschap het voortouw blijft nemen bij het vinden van oplossingen voor grote wereldwijde uitdagingen. ”

Hoewel sommige insiders hebben gesuggereerd dat de tarwe nog steeds veldproeven zal moeten ondergaan voordat hij naar onze tafels gaat, voorspelt het feit dat de USDA zo bereid is de belangen van de agribusiness te stellen boven die van de menselijke gezondheid, niet veel goeds voor ieder van ons.

Wat kan er misgaan?

Er zijn veel redenen waarom we ons zorgen moeten maken.

*Ten eerste is er geen bewijs dat de veiligheid van de tarwe voor de menselijke gezondheid en het milieu aantoont. Klinkt bekend? Er waren ook geen aanwijzingen voor de veiligheid op lange termijn van COVID-19-vaccins, maar de autoriteiten stonden erop dat ze veilig waren. Vraag een van de talloze mensen die nu onomkeerbare schade van de prikken lijden of ze bereid zijn de USDA hierop te vertrouwen.

*Het goedkeuringsproces in Argentinië wekt ook niet veel vertrouwen. Volgens de toezichthouder die verantwoordelijk is voor de goedkeuring van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen in Argentinië, wordt de Nationale Commissie voor Biotechnologie (Conabië) feitelijk gedomineerd door bedrijven die GGO's verkopen ;The Defender wijst erop dat “dezelfde mensen die de autorisatieverzoeken indienen, degenen zijn die voor het autoriseren ervan stemmen.”

Zelfs als ze hier op de een of andere manier onpartijdig over zijn, voert het land geen eigen onafhankelijke onderzoeken uit bij het afgeven van GGO-goedkeuringen. De door de bedrijven verstrekte onderzoeken worden vertrouwelijk gehouden, dus we zullen nooit weten wat ze zeggen, en onafhankelijke wetenschappers hebben geen kans gehad om ze onder de loep te nemen.

*Wat we wel weten, is dat een groep van meer dan 1.000 wetenschappers van de Argentijnse overheidsinstantie de National Scientific and Technical Research Council en tientallen universiteiten de risico's van genetisch gemodificeerd-meel en tarwe al hebben aangeklaagd.

*Deze mening wordt gedeeld door organisaties in Latijns-Amerika, Azië en Afrika, die een document van 14 pagina's hebben uitgegeven waarin de gevaren van gg-tarwe voor voedsel, het milieu en de menselijke gezondheid worden beschreven en de VN wordt gevraagd om namens de wereldbevolking in te grijpen.

*Sommige van de topkopers van Amerikaanse tarwe, waaronder Japan, de Filippijnen en Mexico, hebben dit type tarwe niet goedgekeurd en ze aarzelen mogelijk om door te gaan met handelen als er een risico bestaat op genetisch gemodificeerde tarwemixing met de conventionele variëteit in bulkzendingen.

Een Duitse handelaar vertelde het Reuters: "De GGO-problemen zijn de afgelopen jaren afgenomen tot een soort stille patstelling. Maar de weigering om GGO's te accepteren in veel importerende regio's, vooral Europa en Azië, is niet afgezwakt. "

Het is moeilijk je een wereld voor te stellen waarin ons dagelijks brood eerder een bron van gevaar dan van levensonderhoud zou kunnen zijn, maar dat is de realiteit van het leven in 2024.

 

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

ChildrensHealthDefense.org

Reuters.com

https://www.naturalnews.com/2024-10-01-us-approves-genetically-modified-wheat-neurotoxin.html

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...