woensdag 2 augustus 2023

COVID-19 vaccins werden nooit met mRNA gemaakt

 augustus 1, 2023   9151   30  

 

Voor het eerst in de menselijke geschiedenis is het genreguleringsprogramma van gezonde mensen uitgebreid gemanipuleerd. In tegenstelling tot eerdere informatie werden COVID-19 injecties op basis van RNA geproduceerd met gemodificeerd RNA, niet met boodschapper-RNA (mRNA), schrijft Greatgameindia.

Gemodificeerd RNA (modRNA) brengt aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich mee.

Deze risico’s gelden niet alleen voor de huidige COVID-19 injecties en boosters, maar, tenzij we nu actie ondernemen, ook voor alle toekomstige op RNA gebaseerde vaccins.

mRNA en modRNA zijn verschillend

mRNA komt van nature voor, verblijft voor een korte periode in onze cellen en is relatief kwetsbaar. Het is een specifiek RNA-type dat verantwoordelijk is voor het overbrengen van instructies of “boodschappen” van onze genen, wat helpt bij de productie van eiwitten – de fundamentele onderdelen van onze cellen. Het wordt voortdurend gegenereerd als onderdeel van normale cellulaire processen en voltooit zijn functie zodra de boodschappen zijn afgeleverd en uiteindelijk in het lichaam worden afgebroken.

Wanneer RNA van een externe bron onze cellen binnendringt (zoals viraal RNA), kunnen deze cellen virale eiwitten aanmaken.

Hoewel ons verteld werd dat COVID-19 injecties mRNA bevatten, zou een vaccin dat gebaseerd is op “natuurlijk” mRNA niet lang genoeg standhouden om een immuunrespons op te wekken voordat het door ons immuunsysteem geëlimineerd wordt.

Om mRNA levensvatbaar te maken voor regulier medisch gebruik, moesten wetenschappers het kunstmatig aanpassen om zowel de efficiëntie als de levensduur te verbeteren, wat resulteerde in modRNA.

modRNA is ontwikkeld voor verlengde levensvatbaarheid en maximale vertaling. Terwijl mRNA een celspecifiek expressiepatroon vertoont, kan modRNA bijna alle celtypes infiltreren.

Wat bracht ons hier?

De aankondiging van de ontdekking van mRNA in 1961 was een moment van grote wetenschappelijke opwinding. Voorafgaand aan deze mijlpaal waren er eerdere waarnemingen geweest van dit kortlevende maar vitale RNA intermediair, die allemaal bijdroegen aan het begrip van hoe genen mRNA aanmaken en de rol ervan bij de productie van eiwitten.

In wezen brengt mRNA genetische instructies van het DNA van de cel over naar ribosomen, waardoor specifieke eiwitten op basis van deze instructies kunnen worden samengesteld.

Kort na de ontdekking gingen wetenschappers experimenteren met het gebruik van mRNA om het genezingsproces van het lichaam te vergemakkelijken. In 1990 injecteerden ze natuurlijk (ongewijzigd) mRNA in de skeletspieren van een muis, wat resulteerde in de productie van een eiwit dat de muis van nature niet zou produceren.

Het werd echter al snel duidelijk dat het overbrengen van natuurlijk mRNA inefficiënt was. Hoewel het in principe werkte, werd het snel afgebroken en bleek het niet effectief voor therapeutische doeleinden.

 

Dit besef leidde tot het onderzoek naar synthetisch of kunstmatig gemodificeerd mRNA. Oorspronkelijk was dit onderzoek gericht op het herprogrammeren en elimineren van kankercellen – de enige focus van modRNA vóór de COVID-19 pandemie.

modRNA

Hoe wordt RNA gemodificeerd? Simpel gezegd wordt een van de vier verbindingen in RNA gemodificeerd (bijv. het natuurlijke nucleoside uridine wordt gemodificeerd tot synthetisch/kunstmatig methyl-pseudouridine). Het resulterende modRNA heeft de volgende eigenschappen:

·         Verhoogde stabiliteit (het heeft een langere levensduur in het lichaam).

·         Verminderde immunogeniciteit (het veroorzaakt minder stimulatie van het aangeboren immuunsysteem).

·         Verbeterde efficiëntie (modRNA produceert meer eiwit in vergelijking met een gelijkwaardige hoeveelheid mRNA).

modRNA wordt in een laboratorium gesynthetiseerd.

De therapeutische toepassing van modRNA bij mensen brengt echter uitdagingen en risico’s met zich mee.

ModRNA bevat namelijk een virale gensequentie. Zodra het een cel binnendringt, commandeert modRNA de celmachinerie en herprogrammeert deze om een viraal eiwit, zoals het spike-eiwit, aan te maken.

Misschien wel het meest verbazingwekkende is dat wetenschappers tijdens de ontwikkeling van COVID-19 vaccins en boosters al wisten dat gerichte toediening van modRNA onhaalbaar was. modRNA kan niet selectief worden toegediend aan specifieke cellen. Als gevolg daarvan valt het perfect gezonde cellen aan en doorbreekt het natuurlijke barrières zoals de bloed-hersenbarrière.

De voortdurende productie van een kunstmatig viraal eiwit put de energie van de cel uit, verstoort het metabolisme en tast het vermogen van de cel aan om zijn vitale functies voor het hele organisme te vervullen.

Om het nog erger te maken, vernietigt het immuunsysteem vervolgens de cellen die viruseiwitten produceren.

Ondanks deze aanzienlijke nadelen gingen Pfizer-BioNTech en Moderna door met de productie op grote schaal van COVID-19 “vaccins” met modRNA.

Natuurlijke infectie vs. modRNA-injectie: Hoe reageert het lichaam?

Het spike-eiwit wordt algemeen erkend als schadelijk voor ons lichaam.

In het geval van een natuurlijke infectie beschermt ons immuunsysteem onze lichaamscellen tegen het virus door specifieke antilichamen aan te maken, die ook kruisimmuniteit tegen virusvarianten kunnen bieden.

Bij de modRNA-injectie kan ons immuunsysteem echter niet voorkomen dat de lipide nanodeeltjes modRNA in alle cellen afleveren, niet alleen in de cellen met de juiste receptor voor virusbinding, zoals bij natuurlijke infecties.

Het virus van het vaccin onderscheiden

Sommigen hebben beweerd dat de reactie van het lichaam op het modRNA-vaccin de reactie op het echte virus weerspiegelt, maar dit is onjuist.

Laten we eens kijken naar het natuurlijke virus en hoe ons lichaam erop reageert:

·         Het RNA van het virus werkt als een blauwdruk en bevat instructies voor alle onderdelen die nodig zijn om een nieuw virus te produceren, niet alleen het spike-eiwit.

·         Het RNA van het virus wordt omhuld door een eiwitomhulsel, wat leidt tot de productie van verschillende antilichamen door ons immuunsysteem, waardoor er een zekere mate van kruisimmuniteit kan ontstaan om virusvarianten te bestrijden.

·         De meeste ademhalingsvirussen kunnen ons lichaam niet binnendringen door het immuunsysteem in het mond- en neusslijmvlies. Het virus injecteert zijn RNA niet in bloedvaten, maar bindt zich aan specifieke receptoren op celoppervlakken en injecteert rechtstreeks RNA in de cellen.

·         Het is cruciaal om te benadrukken dat alleen specifieke cellen met de juiste receptoren op hun oppervlak geïnfecteerd kunnen raken.

 

De rol van ons immuunsysteem is om met het virus geïnfecteerde cellen te elimineren, waardoor de virale replicatie en de infectie van nieuwe cellen wordt voorkomen. Nadat de strijd is gewonnen (meestal binnen een paar dagen), stopt ons immuunsysteem het proces.

Laten we nu eens kijken naar de reactie van het lichaam op de modRNA-injectie (“het vaccin”):

·         Het vaccin bevat uitsluitend modRNA voor het spike-eiwit, waardoor er geen kruisimmuniteit ontstaat door de vaccinatie.

·         In tegenstelling tot het virus heeft het modRNA-vaccin geen eiwitomhulsel en is het in plaats daarvan ingekapseld in een lipidenanodeeltje.

·         Lipide nanodeeltjes hebben geen receptoren nodig voor celingang; door hun lipidensamenstelling kunnen ze naadloos samensmelten met het celmembraan.

·         Het immuunsysteem maakt antilichamen aan om antigenen te bestrijden, waaronder ziekteverwekkers (virussen, bacteriën), vreemde deeltjes (schimmelsporen, allergenen) of andere stoffen die een specifieke immuunreactie uitlokken. De lipide nanodeeltjes die modRNA vervoeren, hebben deze antigenen echter niet, waardoor ze aan de aandacht van het specifieke immuunsysteem kunnen ontsnappen en niet-specifieke ontstekingen kunnen veroorzaken. Bijgevolg leidt deze dynamiek tot een toename in de activiteit van het immuunsysteem, waardoor de productie van antilichamen tegen het spike-eiwit toeneemt.

·         Elke volgende boosterdosis lipide nanodeeltjes levert een groeiende hoeveelheid modRNA, waardoor de voortdurende productie van nieuwe spike-eiwitten wordt bestendigd.
Vaccins worden in de spier toegediend, maar directe injectie in een spiercel is bijna onmogelijk vanwege het verschil in grootte tussen de grote spuit en de kleine cel. Vaak prikken injectiespuiten per ongeluk in bloedvaten, waardoor het vaccin in de intercellulaire ruimte tussen de spiercellen terechtkomt. De vloeistof in deze intercellulaire ruimte, bekend als lymfevocht, versmelt uiteindelijk met het bloed vanwege de overvloedige bloedtoevoer in de spieren.

·         Het vaccin en de booster modRNA blijven weken of zelfs maandenlang spike-eiwit produceren, een belangrijk verschil met een natuurlijke infectie, omdat onze celmechanismen (bijv. het enzym RNase) kunstmatig modRNA niet kunnen afbreken. Onderzoekers hebben ontdekt dat ernstige gevallen van COVID-19 soms verband hielden met ontregeling van het immuunsysteem (bekend als een “cytokinestorm”) in plaats van met de aanwezigheid van het virus zelf.

 

Slecht veiligheidsprofiel van modRNA

Vroege preklinische studies wekten optimisme over de voordelen van RNA-gebaseerde injecties. Toen het echter op mensen werd getest, bleek het vermogen om een immuunrespons op te wekken minder effectief dan verwacht op basis van dierproeven.

Een Nature-review uit 2018 (lees hieronder) benadrukte dat “recente proeven bij mensen matige en in zeldzame gevallen ernstige reacties op de injectieplaats of systemische reacties hebben aangetoond voor verschillende mRNA-platforms.”

Als gevolg daarvan verschoof de aandacht naar modRNA.

Geïnjecteerd modRNA kan leiden tot trombose, wat kan resulteren in een beroerte, myocardinfarct of longembolie, en kan ook bijdragen aan de vorming van bloedstolsels in bloedvaten.

Het analyseren van open databases uit verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Europa en het Verenigd Koninkrijk, onthult dat deze risico’s zich in de praktijk hebben voorgedaan als bijwerkingen bij personen die COVID-19 injecties kregen.

Vertrouwelijk rapport over COVID-19-gerelateerde sterfgevallen

In juni 2023 werden, in antwoord op een Freedom of Information Act-verzoek, eerder vertrouwelijke rapporten van BioNTech aan het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vrijgegeven, waardoor sommige van deze bijwerkingen openbaar werden. De rapporten omvatten gegevens verzameld over een periode van zes maanden van december 2021 tot juni 2022, evenals cumulatieve gegevens sinds december 2020 (pdf).

De gegevens onthulden 3.280 sterfgevallen binnen een groep van 508.351 personen die het vaccin ontvingen tijdens een gecombineerde periode die klinische proeven en post-marketing omvatte. Deze sterfgevallen, samen met tienduizenden ernstige bijwerkingen, deden zich voor toen vaccinfabrikanten beweerden dat modRNA-gebaseerde injecties veilig waren.


COVID-19 vaccins werden nooit met mRNA gemaakt. (Machinevertaling Yandex.)

Het idee om een cel in ons lichaam te programmeren om continu een grote hoeveelheid van een viraal eiwit te produceren is onlogisch en gaat in tegen de principes van natuurlijke virusinfecties, wat leidt tot een overmatige activering van het immuunsysteem.

Het verplicht stellen van op genen gebaseerde modRNA-injecties, die op de markt worden gebracht als vaccins, voor perfect gezonde mensen, is zowel onethisch als gevaarlijk.

Lees het document.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/covid-19-vaccins-werden-nooit-met-mrna-gemaakt/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...