vrijdag 29 september 2023

L. Fletcher Prouty: Aardolie is geen fossiele brandstof; het is de op één na meest voorkomende vloeistof op aarde

 september 29, 2023

Tijdens een interview in 1994 sprak L. Fletcher Prouty over wat aardolie is. Het is niet wat wij denken dat het is. Het is geen fossiele brandstof. En het is de op één na meest voorkomende vloeistof op aarde, zei hij.

L. Fletcher Prouty was hoofd Speciale Operaties voor de Joint Chiefs of Staff onder de Amerikaanse president John F. Kennedy. Als voormalig kolonel in de Amerikaanse luchtmacht ging hij met pensioen om bankdirecteur te worden en werd vervolgens een criticus van het Amerikaanse buitenlands beleid, met name de geheime activiteiten van de CIA waarover hij veel voorkennis had. Hij stierf in 2001 op 84-jarige leeftijd, schrijft Rhoda Wilson.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende kolonel Pouty als tankcommandant in het leger. Later ging hij bij de United States Air Force (“USAAF”) en in 1943 werd hij de persoonlijke piloot van generaal Omar Bradley. Later dat jaar vloog hij Chiang Kai-shek naar de Conferentie in Teheran.

Prouty raakte ook betrokken bij werk voor het Office of Strategic Services (“OSS”). In 1945 diende hij op Okinawa en was betrokken bij het vervoer van de lijfwacht van generaal Douglas MacArthur naar Tokio. In 1946 werd Prouty door het Amerikaanse leger toegewezen aan de universiteit van Yale. In 1950 richtte hij Air Defence Command op en tijdens de Koreaanse oorlog was hij gestationeerd in Japan waar hij militair manager was voor Tokyo International Airport.

In 1955 werd Prouty aangesteld om operaties tussen de USAAF en de Central Intelligence Agency (“CIA”) te coördineren. De volgende negen jaar werkte hij voor het Pentagon. Hij was Briefing Officer voor de Secretary of Defence (1960-61), Chairman of the Joint Chiefs of Staff en Chief of Special Operations (1962-63).

 

Kolonel Prouty ging in 1964 met pensioen bij de USAAF en kreeg de Commendation Medal van de Joint Chiefs of Staff. Later werkte hij voor de General Aircraft Corporation (1964-65) en First National Bank (1965-68). Hij was ook senior directeur van een marketingorganisatie voor de overheid en het leger.

Lees meer over kolonel Prouty op L. Fletcher Prouty (Spartacus Educational) en L. Fletcher Prouty (Wikipedia).

Tijdens een interview in 1994 vroeg Bruce Kanier aan kolonel Prouty wat hij bedoelde toen hij in een toespraak zei dat aardolie geen fossiele brandstof was en dat het een mineraal was. Kolonel Prouty antwoordde:

“Toen olie van een smeermiddel in een brandstof veranderde werd het waardevol. Rockefeller was op dat moment toevallig de slimste man in de business, maar hij verdiende het grootste deel van zijn geld, of een groot deel ervan, aan het transport van de aardolie en aan de verkoop ervan.

Een prijskaartje hangen aan olie is als een prijskaartje hangen aan een emmer water, geen initiële kosten die in de grond zitten. En in die tijd was er wat van, bijna wat je oppervlaktemijnbouw zou noemen, ze gingen niet diep. Dus om de prijs op te drijven, kwamen ze op het idee dat ze het schaars moesten laten lijken.

Toevallig was er in 1892 in Genève een bijeenkomst van wetenschappers om te bepalen wat organische stoffen zijn. Welnu, de definitie van organisch is een stof met waterstof, zuurstof en koolstof. Het is meestal een levende substantie … Op deze conventie in Genève maakte Rockefeller er gebruik van om enkele wetenschappers te sturen die zeiden: “Olie, petroleum is waterstof, zuurstof en koolstof, daarom moet het afgeleid zijn van het rotten van voorheen levende materie”.

 

Toen de wetenschappelijke conventie voorbij was, definieerden ze olie als het residu van voorheen levende materie. Wel, dat maakt het een fossiele brandstof.

Er is nog nooit een fossiel, een echt fossiel, gevonden onder de zestienduizend feet [circa  4900 meter] … We boren naar olie op dertigduizend, drieëndertigduizend, achtentwintigduizend, elke dag van de week. We kunnen dus meteen uitsluiten dat het geen fossiele brandstof is. Het wordt fossiele brandstof genoemd om het publiek het gevoel te geven dat het een goed is dat opraakt en uitgeput raakt.

Als u de olievoorraad in de wereld kent, weet u dat die nog een hele lange tijd niet op zal raken. Het is de op één na meest voorkomende vloeistof op aarde.

Jarenlang, legde kolonel Prouty uit, predikten ze de propaganda op de hoogste kantoren in de VS dat olie een fossiele brandstof was die op zou raken. “Het doel ervan was, zoals Kissinger in zijn eigen bewoordingen zei toen hij aan het woord was, om een wereldprijs voor olie te creëren. Met andere woorden, niet 30 cent per gallon hier en 90 cent per gallon daar, maar laten we een wereldprijs krijgen. Dat is hun doel. En dat proberen ze te doen met tarwe en al het andere,” zei hij.

We hebben de video hieronder ingesloten om te beginnen met het gedeelte van 8 minuten waarin kolonel Prouty over olie praat.

                Video Link: https://youtu.be/AkJqraXqKLU

Bruce Kanier interviewt kolonel Fletcher Prouty, 12 oktober 1994 (Disc 1 van 2) (2 uur)

 

Als de bovenstaande video van YouTube wordt verwijderd, kunt u HIER een fragment ervan op Bitchute bekijken.

Voor degenen die meer willen lezen van kolonel Prouty over dit onderwerp: Volgens de website The Col. L Fletcher Prouty Reference Site, beantwoordde kolonel Prouty “e-mails van deze site toen hij nog leefde” en die antwoorden en commentaren zijn op de website geplaatst. Er staat een “Commentaar” op met de titel “Commentaar voor juni – Olie” en onder het gedeelte van de website met de titel “Brieven van de maand” staat een e-mailwisseling tussen verschillende mensen en kolonel Prouty over de “Oorsprong van olie”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/l-fletcher-prouty-aardolie-is-geen-fossiele-brandstof-het-is-de-op-een-na-meest-voorkomende-vloeistof-op-aarde/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...