vrijdag 29 september 2023

Slecht nieuws voor gevaccineerden in nieuwe studie

 Onderzoek vindt tekenen van hartletsel bij gevaccineerde mensen zonder pijn op de borst. De onderzoeksresultaten "suggereren dat milde asymptomatische hartspierontsteking vaker voorkomt dan we ooit hadden verwacht", aldus een arts.

september 29, 2023

Mensen die een COVID-19 vaccin kregen, hadden volgens een nieuwe studie hogere niveaus van een glucose-analoog dan ongevaccineerde mensen, wat wijst op een ontsteking van het hart.

Onderzoekers in Japan vergeleken 700 gevaccineerde mensen met 303 ongevaccineerde mensen. Geen van hen had last van hartsymptomen, schrijft Zachary Stieber.

Onderzoekers analyseerden de resultaten van positron emissie tomografie en computergestuurde tomografie (PET/CT) scans die de opname van fluorodeoxyglucose F18 (FDG), een glucose-analoog en indicator van ontsteking, in het lichaam analyseerden.

Onderzoekers ontdekten dat mensen die gevaccineerd waren met een vaccin van Moderna of Pfizer hogere FDG-niveaus in het hart, de lever en de milt hadden dan ongevaccineerde mensen.

De hogere FDG-niveaus in het hart bleven bestaan toen de patiënten werden gestratificeerd op basis van verschillende factoren, zoals leeftijd, behalve bij mensen die meer dan 180 dagen na de vaccinatie werden getest.

De hogere FDG-niveaus duiden op een ontsteking van het hart, schreven Dr. Takehiro Nakahara van de afdeling Radiologie van de Keio University School of Medicine en co-auteurs. De niveaus zouden slechts op een kleine ontsteking kunnen wijzen, zeiden ze, wijzend op een hart-MRI-onderzoek dat aantoonde dat de hartproblemen na de vaccinatie minder ernstig waren dan die na COVID-19.

“Hoewel gevaccineerde patiënten in deze studie tot 180 dagen na vaccinatie een verhoogde myocardiale FDG-opname op PET/CT vertoonden, zou dit het gevolg kunnen zijn van relatief kleine ontstekingen en mogelijk geen ernstige myocardiale afwijkingen vertegenwoordigen,” zeiden ze.

Het onderzoek werd gepubliceerd door de Radiological Society of North America. Sommige auteurs onthulden subsidies van farmaceutische bedrijven, waaronder Nihon Medi-Physics. De auteurs zeiden dat ze geen financiering ontvingen voor de retrospectieve studie.
Moderna en Pfizer reageerden niet op verzoeken om commentaar.

Video Link: https://www.ganjingworld.com/en-US/video/1fskfchi7rs6em00iTlm786b81kp1c

Redactioneel

In een redactioneel artikel dat ook door Radiology werd gepubliceerd, zei Dr. David Bluemke dat de resultaten van het onderzoek overtuigend waren. Hij merkte op dat de onderzoekers een aantal potentiële verwarrende factoren hadden onderzocht en dat de resultaten overeind bleven. De onderzoekers hadden echter geen hartfunctie getest.
“Helaas was er geen analyse van myocardiale enzymen beschikbaar en was de hartfunctie niet beschikbaar. Bovendien onderzochten de auteurs de oncologische voorgeschiedenis en behandelingen van hun patiëntengroepen niet,” schreef Dr. Bluemke, professor radiologie aan de University of Wisconsin School of Medicine and Public Health en emeritus redacteur van het tijdschrift.

Hij merkte ook op dat retrospectieve studies vatbaarder zijn voor vertekening, met onbekende factoren, zoals waarom sommige patiënten een vaccin krijgen en andere niet.

“De resultaten zijn intrigerend, maar helaas onvolledig,” zei Dr. Bluemke.

Hartontsteking is een bekende bijwerking van de vaccins van Pfizer en Moderna. Het kan dodelijk zijn. Het meest voorkomende symptoom is pijn op de borst.

Geen van de patiënten die in het onderzoek werden geanalyseerd, meldde pijn op de borst, hoewel sommigen niet-hartsymptomen meldden zoals koorts en een pijnlijke arm.

De studieresultaten “suggereren dat milde asymptomatische myocardontsteking vaker zou kunnen voorkomen dan we ooit hadden verwacht,” aldus Dr. Bluemke. Hij zei dat vaccinfabrikanten misschien hun vaccins of toedieningssystemen zullen aanpassen om de ontsteking te verminderen.

Anderen wegen mee

Dr. Sanjay Verma, een Amerikaanse cardioloog die niet bij het onderzoek betrokken was, vertelde The Epoch Times in een e-mail dat de verhoogde FDG bij gevaccineerde patiënten die voor en na het ontvangen van een vaccin werden getest, “suggereert dat vaccinatie en niet de onderliggende ontsteking alleen een oorzakelijke rol speelt in de verhoogde FDG-opname na vaccinatie”.

 

Hij zei dat de studie bijdraagt aan ander onderzoek en zijn eigen ervaring met patiënten, waaruit blijkt dat artsen moeten begrijpen dat hartproblemen na COVID-19 vaccinatie kunnen leiden tot andere symptomen dan pijn op de borst, waaronder vermoeidheid en kortademigheid.

“Het is noodzakelijk dat medische professionals de symptomen die ze identificeren als mogelijk verband houdend met hartschade na COVID-19 vaccinatie uitbreiden,” zei Dr. Verma.

Vroege detectie betekent eerdere behandeling, wat kan leiden tot sneller herstel, aldus de arts.

Zowel Dr. Verma als Dr. Andrew Bostom, een Amerikaanse hartdeskundige die het artikel ook heeft beoordeeld, zeiden dat de bevindingen voorlopig waren omdat er geen aanwijzingen waren dat de FDG-niveaus tot gezondheidsproblemen leidden.

“Als de onderzoekers kunnen aantonen dat de PET-bevindingen ziekenhuisopnames voor hartfalen of hartritmestoornissen of plotselinge hartdood voorspellen, zou dat bij prospectieve follow-up veel interessanter zijn,” vertelde Dr. Bostom via e-mail aan The Epoch Times.

Retrospectieve studies onderzoeken medische dossiers, terwijl prospectieve studies patiënten gedurende een bepaalde periode volgen.

De studie bekeek scans die tussen november 2020 en maart 2022 bij volwassen patiënten werden uitgevoerd. De populatie vóór uitsluitingen was ongeveer 9.400. Onderzoekers sloten veel patiënten uit, waaronder patiënten die meer dan twee doses van een vaccin hadden gekregen, patiënten met een voorgeschiedenis van COVID-19 en patiënten die een hartoperatie hadden ondergaan.

Dr. Nakahara reageerde niet op een verzoek om commentaar.

De onderzoekers zeiden dat één beperking van het onderzoek was dat het retrospectief was.

“Er zou een prospectief onderzoek nodig zijn om de bevindingen van dit onderzoek te valideren, inclusief vergelijkingen met hartenzym, hartfuncties en niet-mRNA-vaccinatie,” schreven ze.

 

De vaccins van Pfizer en Moderna maken gebruik van mRNA-technologie.

Een prospectief onderzoek met 54 deelnemers, eerder dit jaar gepubliceerd in Radiology, vond een verhoogde FDG-opname bij twee COVID-gevaccineerden die acute myocarditis hadden, maar normale waarden bij gevaccineerden die dit niet hadden. De studie duurde slechts twee maanden.

FDG-tests

De FDG-test wordt al jaren gebruikt om cardiale sarcoïdose, een inflammatoire hartziekte, op te sporen. Het wordt steeds vaker gebruikt om myocarditis en een verwante aandoening, pericarditis, op te sporen in plaats van of in combinatie met MRI’s van het hart.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat F-FDG testen resultaten opleveren die vergelijkbaar zijn met MRI’s, hoewel andere papers hebben geconcludeerd dat de testen inferieur zijn.

De test bestaat uit het injecteren van een tracer, of een medicijn, en beeldvorming met de PET-scan om de niveaus van fluorodeoxyglucose te meten. Soms worden CT-scans gemaakt als aanvulling op de PET-scans.

De test kan problemen opsporen die op andere scans over het hoofd worden gezien of onduidelijk zijn. Het is “veel gevoeliger dan andere beeldvormingsmodaliteiten zoals echocardiogrammen en hart-MRI bij het identificeren van myocardiale ischemie of letsel”, aldus Dr. Verma.

De tests zijn in het verleden gebruikt om hartontstekingen op te sporen bij mensen die COVID-19 hadden gehad, naast de gevaccineerde mensen.


Copyright © 2023 door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/slecht-nieuws-voor-gevaccineerden-in-nieuwe-studie/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...