vrijdag 29 september 2023

Weer een complottheorie die uitkomt! ECB-president Christine Lagarde: De digitale euro zal niet anoniem zijn

 september 29, 2023

cointribune.com

Het is al enkele maanden geleden sinds de ECB haar digitale euro project onthulde, een aankondiging die blijft nagalmen op de financiële markten. Een recente verklaring van Christine Lagarde, President van de ECB, heeft de aandacht getrokken van de cryptogemeenschap. Volgens de ECB-president zal de digitale euro (te onderscheiden van een cryptocurrency) niet anoniem zijn. Deze onthulling roept grote vragen op over privacybescherming, en veel analisten denken ook na over de mogelijke implicaties van dit digitale europroject op cryptocurrencies.

Christine Lagarde geeft toe dat de digitale euro niet “volledig anoniem” zal zijn

Naarmate de dagen verstrijken, komen er steeds meer belangrijke onthullingen over de digitale euro, en deze worden niet altijd door iedereen binnen de cryptogemeenschap (en daarbuiten) verwelkomd, bericht Ariela R.

Tijdens een recente toespraak tot Europese wetgevers verklaarde Christine Lagarde bijvoorbeeld dat de digitale euro niet volledig anoniem zal zijn. “In tegenstelling tot traditionele bankbiljetten zal de digitale euro een spoor achterlaten op de blockchain,” legde ze uit in haar verklaring.

Om deze verklaring verder uit te werken, heeft het Duitse Europarlementslid Gunnar Beck Lagarde gevraagd om een duidelijk onderscheid te maken tussen “anonimiteit” en “privacy”. In dezelfde geest hebben sommige leden van de cryptogemeenschap hun bezorgdheid geuit over mogelijk buitensporig toezicht door de ECB.

In antwoord hierop verduidelijkte Christine Lagarde dat banken toegang zouden hebben tot gegevens. Ze zouden deze echter analyseren en delen met gebruikers. “De ECB zal geen Big Brother zijn in de cryptowereld, en de gegevens zullen niet tot haar beschikking staan,” benadrukte ze.

De delicate balans tussen privacy en veiligheid

De aankondiging dat de digitale euro van de ECB niet anoniem zal zijn, heeft binnen de cryptogemeenschap tot heftige discussies geleid. Voor liefhebbers van cryptocurrency’s is anonimiteit een fundamenteel kenmerk dat financiële privacy garandeert. Gebruikers van cryptocurrency’s (vooral Bitcoin-gebruikers) hebben anonimiteit lang beschouwd als een middel om individuele vrijheid te behouden.

 

De zorg ligt echter in het mogelijke misbruik van deze anonimiteit voor illegale doeleinden, zoals het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. De fundamentele vraag is daarom hoe er een evenwicht gevonden kan worden tussen het beschermen van de privacy en het traceren van cryptotransacties. Om te hopen op een wijdverspreide invoering van de digitale euro, zal de ECB zich over deze vraag moeten buigen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/weer-een-complottheorie-die-uitkomt-ecb-president-christine-lagarde-de-digitale-euro-zal-niet-anoniem-zijn/

 

Ontvolking voor Dummies

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie zijn samenzweringstheorieën het gesprek van de dag op het internet. Een van de meest interessante fenomenen met betrekking tot de pandemie is het zien hoe samenzweringstheorieën evolueren naar “wetenschap”, en vice versa. De massale verwarring werd zo groot dat het Departement voor Propaganda van het establishment (d.w.z. Big … Meer lezen overOntvolking voor Dummies

https://www.frontnieuws.com/ontvolking-voor-dummies/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...