vrijdag 17 november 2023

Nederland landroof: Een nieuwe documentaire registreert de strijd van Nederlandse boeren tegen een regime dat hun land probeert af te pakken

 november 17, 2023   1275   4   

Een paar weken geleden heeft Big Picture de documentaire ‘NITROGEN 2000: The Dutch Farmers’ Struggle’ beschikbaar gesteld om gratis te bekijken.

NITROGEN 2000 is een documentaire van 45 minuten over de Nederlandse boerenstrijd van 2019-23. 70% van Nederland is in handen van kleine veehouders en sinds 2019 pleit de Nederlandse regering voor een gedwongen opkoop van 50% van hun land. Dit komt neer op een nationalisatie van een derde van het Nederlandse grondgebied, schrijft Rhoda Wilson.

Gaat dit echt over het verlagen van stikstofniveaus om orchideeën over brandnetels heen te helpen? Welke andere duistere bedoelingen schuilen er achter het stikstofbeleid van Nederland? Als het echt om stikstof zou gaan, zouden er toch wel andere oplossingen gevonden kunnen worden dan de meest efficiënte boeren op de planeet hun rechten te ontnemen? In NITROGEN 2000 zoekt Big Picture het verhaal tot op de bodem uit.

James Patrick van Big Picture ging aanvankelijk naar Nederland om twee interviews op te nemen voor een andere film die in productie was. Terwijl hij daar was, kwam hij in contact met enkele leiders van Nederlandse boerengroepen die zich verzetten tegen het beleid van de regering om hun boerderijen onder dwang op te kopen.

Toen hij in Nederland aankwam, realiseerde Patrick zich dat een derde van de boerderijen borden had met de tekst “HELP! Overal hingen omgekeerde vlaggen. Het werd hem al snel duidelijk dat dit een veel grotere gebeurtenis was dan de meesten begrepen. “Ik ben op het verhaal gesprongen en heb op agressieve wijze een hele film opgenomen in 6 dagen,” zei hij.

Wat er in Nederland gebeurt is een waarschuwing voor de wereld van wat ons te wachten staat als we deze onteigening van het land van de Nederlandse boeren niet stoppen.

Dit is een groot verhaal. De regering van Nederland – met de zegen van de Europese Unie – probeert met geweld een derde van hun grondgebied op te kopen, waardoor de helft van hun veehouders rechteloos wordt.

Zoals iedereen weet, worden koeien in de media voortdurend gedemoniseerd: ze maken methaan; hun boeren zijn slecht; ze zorgen ervoor dat stikstof in waterwegen terechtkomt. Maar het krankzinnige argument dat de Nederlandse regering gebruikt, is dat de stikstof in koeienmest neerslaat in beschermde gebieden, Natura 2000 genaamd, en ervoor zorgt dat planten van minder dan 1 meter hoog eronder lijden omdat andere planten die hoger groeien de zon blokkeren voor de kleinere. Dat de regering de oorlog zou verklaren aan de helft van haar boeren in naam van korte planten. “Het is een grap en ze zijn niet geloofwaardig,” zei Patrick.

Dit lijkt een verhaal te zijn van land in beslag nemen onder twijfelachtige “milieu”-voorwendselen en het grootste deel van de Nederlandse boeren van de markt halen, waardoor ze in feite offline gaan. In termen van productie per hectare zijn Nederlandse boeren de meest efficiënte boeren ter wereld. Als er gewerkt wordt aan een grote herstructurering van het voedselsysteem, dan is het uit de markt halen van Nederlandse boeren een cruciale stap om dat doel te bereiken.

De documentaire ‘NITROGEN 2000’ gaat tot op de bodem. Partick interviewde de hoofdrolspelers in het verhaal om mensen te helpen dit complexe fenomeen in een wereld in transitie te begrijpen. Om voor onze rechten en ons welzijn te vechten, moeten we begrijpen wat er met ons gebeurt. “Dit is de missie van mijn werk: mensen helpen het grote geheel te zien,” zei hij.

De documentaire is gratis te bekijken, in verschillende talen, maar als je een donatie wilt doen om het werk van The Big Picture te steunen, kun je dat HIER doen.

               Video Link: https://youtu.be/Nfn4o-5cBCM

Als de bovenstaande video van YouTube wordt verwijderd, kun je hem HIER op Rumble of HIER op Bitchute bekijken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/nederland-landroof-een-nieuwe-documentaire-registreert-de-strijd-van-nederlandse-boeren-tegen-een-regime-dat-hun-land-probeert-af-te-pakken/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...