vrijdag 17 november 2023

WHO-baas klaagt over ‘complottheorieën’: ‘Het is geen machtsgreep’

 


Tedros Adhanom Ghebreyesus is niet alleen de baas van de WHO, maar ook van het Ministerie van Waarheid. Hij voert een ware kruistocht tegen ‘misinformatie’.

Volgens hem leven we in een tijd waarin ‘nepnieuws, leugens, complottheorieën, misinformatie en desinformatie welig tieren’. Dit keer gaat het om het pandemieverdrag waar hard aan gesleuteld wordt.

Het document heeft betrekking op de tools die nodig zijn om ‘de volgende pandemie’ te bestrijden, maar gaat niet alleen over de volksgezondheid.

over

Niet alles loopt op rolletjes

Critici waarschuwen dat het verdrag surveillance en censuur met zich meebrengt en de soevereiniteit van landen ondermijnt.

Volgens Tedros doen deze critici beweringen die ‘volledig ongefundeerd, onwaar en onzin zijn’. Dat hij dit soort uitspraken doet, lijkt erop te wijzen dat achter de schermen niet alles op rolletjes loopt.

Ook lijkt hij landen aan te sporen zo snel mogelijk propagandacampagnes te lanceren voor het verdrag. Hij noemt dit ‘het actief tegengaan van valse narratieven’.

‘Geen ruimte voor twijfel en verwarring’

“Het is belangrijk dat ze communiceren met hun eigen burgers en hen ervan verzekeren dat deze overeenkomst de soevereiniteit van hun land uitdrukkelijk beschermt,” schrijft Tedros, die toevoegt dat er ‘geen ruimte mag bestaan voor twijfel en verwarring’.

Hij vertelt alleen niet hoe het voorgestelde verdrag de nationale soevereiniteit dan ‘uitdrukkelijk beschermt’.

[Reclaim The Net]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


Wist je dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zichzelf in de statuten strafrechtelijke immuniteit heeft verleend?

Russell Brand vroeg dr. David Martin in zijn show waarom hij vindt dat de WHO een ‘crimineel kartel’ is. “Waarom zou een organisatie zichzelf strafrechtelijke immuniteit verlenen? We hebben het hier niet over burgerrechtelijke vervolging, dit gaat om strafrechtelijke vervolging,” antwoordde hij. Ook onderzoeken naar wandaden en misdragingen vallen daaronder.

Ze wisten dat ze de wet al overtraden

“Waarom is het in hemelsnaam zo belangrijk om in de statuten te vermelden dat eenieder die werkt onder de auspiciën van de WHO is vrijgesteld van strafrechtelijke vervolging?” vroeg dr. Martin.

De reden waarom ze dat hebben opgenomen in de statuten is dat ze wisten dat ze de wet al overtraden, benadrukte hij.

zi

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst

Deze maande versterkte demissionair (!) minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid de samenwerking met de WHO. De minister ondertekende een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Naast de reguliere bijdrage stelt zijn ministerie ook een vrijwillige aanvullende bijdrage beschikbaar om de WHO te ondersteunen in haar werk. Zo zet de WHO zich in op het gebied van ‘versterken van pandemische paraatheid’ en ‘klimaatbestendig maken van de gezondheidszorg’.

WHO-baas Tedros merkte op dat Nederland een ‘essentiële steunpilaar’ blijft van de WHO.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...