zondag 26 november 2023

Turkije confronteert de NAVO

 november 25, 2023   5288   8  

 

     NAVO-oorlogsschepen in de oostelijke Middellandse Zee

Een belangrijke ontwikkeling die door de westerse mainstream media vrijwel is genegeerd, maar die ernstige gevolgen heeft voor de toekomst van de NAVO.

Op 19 november kondigde Turkije aan dat het alle Amerikaanse en NAVO-schepen de toegang tot de Zwarte Zee verbiedt, bericht Terroronthetube.

Er vindt een enorme Amerikaanse marineopbouw plaats in het oostelijke deel van de Middellandse Zee – maar de Turkse zeestraten zijn voor hen gesloten.

De Turkse marinecommandant heeft gezegd: “We verklaren dat we de NAVO en Amerika niet in de Zwarte Zee willen.”

De beslissing werd genomen na een telefoongesprek van Erdogan met Poetin.

Turkije heeft geweigerd Hamas te erkennen als ’terroristische organisatie’, wat de VS ergert. Bovendien heeft Erdogan Israël een terroristische staat genoemd.

In een toespraak voor zijn Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij verklaarde hij:

“Israël houdt vast aan een strategie van totale vernietiging van de stad en haar bevolking. Het richt staatsterreur aan en bombardeert doelbewust burgers die op de vlucht zijn. Ik zeg openlijk, met een zuiver hart, dat Israël een terroristische locatie is.”

“Israël heeft de afgelopen 40 dagen onophoudelijk oorlogsmisdaden begaan … doelbewust op ziekenhuizen, straten en moskeeën in Gaza, met de volledige steun van het Westen.”

Hij beschuldigde Netenyahu van “het uitvoeren van de meest gruwelijke aanval tegen vrouwen en kinderen in de hele geschiedenis,” en het dreigen met kernwapens.

Turkse zeemachten die nu aanwezig zijn in het oostelijke deel van de Middellandse Zee plannen een grootschalige oefening: wat volgens de regels van het spel betekent dat Amerikaanse schepen uit de weg moeten. Het verklaarde doel is om “een einde te maken aan het maritieme terrorisme” (!) Veel Arabische landen zullen deelnemen.

De relatie tussen Turkije en de NAVO-landen is er de laatste tijd niet beter op geworden.

Gelukkig is er één land dat het lef heeft om de acties van Israël correct te beschrijven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/turkije-confronteert-de-navo/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...