zondag 24 december 2023

De EU-Commissie stemt ervoor om glyfosaat nog 10 jaar te houden

 16 november 2023Vorige

 


DOndanks een groeiend verzet tegen haar, heeft de Europese Unie gestemd om glyfosaat nog eens 10 jaar leven te geven voor gebruik met gewassen die zijn geteeld met chemicaliƫn zoals Roundup.

Oorspronkelijk een Monsanto-product, bezit Bayer nu Roundup, samen met miljarden dollars aan rechtszaken van consumenten die beweren dat het herbicide hun kanker heeft veroorzaakt. "Bayer kocht Monsanto in 2018 voor $ 63 miljard en ... kondigde aan dat het tot $ 10,9 miljard zou betalen om ongeveer 125.000 ingediende en niet-ingediende claims te schikken", Yahoo! zei.

De verlenging van de goedkeuring van glyfosaat door de EU met nog eens tien jaar kan nog steeds worden aangevochten, aangezien Greenpeace beloofde door te gaan met aandringen om het te verbieden. Hoewel voorstanders beweren dat er niets te vrezen is met glyfosaat en 'geen haalbare alternatieven', benadrukt Greenpeace dat het kankerverwekkend is, daarbij verwijzend naar studies die hun standpunt ondersteunen. Het is ook schadelijk voor bijen, zegt Greenpeace.

BRON:

Yahoo! The Canadian Press 16 november 2023

https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2023/11/16/eu-commission-votes-to-keep-glyphosate-another-10-years.aspx

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...