zaterdag 16 december 2023

ONBEGRIJPELIJK & TE GEK VOOR WOORDEN: Israëlisch leger schiet drie Joodse gijzelaars dood zwaaiend met witte vlag

december 16, 2023   987   12  

    Samer Fuad El-Talalka, Yotam Haim en Alon Shamriz gedood door de IDF.

De drie Israëliërs die vrijdag door het Israëlische leger in Gaza werden doodgeschoten, waren ongewapend, hadden geen shirt aan en zwaaiden met een witte vlag – het internationale symbool van overgave – toen ze werden gedood. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

Volgens een voorlopig onderzoek van de Israëlische defensiemacht (IDF) begon het incident toen een soldaat die gestationeerd was op een van de bovenste verdiepingen van een gebouw in het gebied, drie ongewapende, shirtloze individuen identificeerde die een lange stok vasthielden met een witte vlag aan de bovenkant.

In het rapport staat dat de soldaat zich om de een of andere reden bedreigd voelde door de groep en het vuur op hen opende. Twee gijzelaars werden geraakt en vielen op de grond en de derde wist te ontsnappen naar een nabijgelegen gebouw.

Tegelijkertijd meldde de soldaat aan zijn commandant dat hij mensen was tegengekomen waarvan hij dacht dat het Hamasleden waren.

De commandant arriveerde terwijl een ander IDF-team in de buurt de derde gijzelaar volgde, die erin slaagde te ontsnappen naar een schuilplaats in het gebouw.

Het verslag zegt dat toen de soldaten het gebouw naderden, ze Hebreeuwse kreten hoorden van een man die om hun hulp vroeg.

De Israëlische gijzelaar die zich in het gebouw verborg kwam naar buiten en rende terug naar binnen. De soldaten speelden echter op veilig en namen aan dat het een Hamaslid was die hen in de val probeerde te lokken. Daarom gingen ze het gebouw binnen en doodden de gijzelaar in plaats van hem hulp te bieden, aldus Haaretz.

Twee dagen eerder had de IDF een gebouw in het gebied gezien met het opschrift “SOS” en “Help! Drie gijzelaars” op één van de muren. In plaats van te proberen de gijzelaars te redden, had de IDF het gebouw gemarkeerd als een risico voor haar eigen soldaten, omdat het een mogelijke valstrik kon zijn.

Volgens de Times of Israel zal de IDF nu haar richtlijnen bijwerken om te benadrukken dat soldaten voorzichtiger moeten zijn voordat ze het vuur openen op mensen die ongewapend zijn, met witte vlaggen zwaaien en Hebreeuws spreken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/israelische-leger-schiet-drie-joodse-gijzelaars-dood-zwaaiend-met-witte-vlag/


Losgeslagen Israëlisch regime doodt eigen mensen… Wel, waarom niet?

december 16, 2023  461  2 

Foto: social media

Het is echt geen verrassing dat het Israëlische leger zijn eigen mensen doodt na berichten over drie gijzelaars die zijn doodgeschoten door “eigen vuur.”

De Israëlische autoriteiten zeiden dat de drie Israëlische mannen “ten onrechte werden geïdentificeerd als bedreiging” tijdens gevechten met Palestijnse militanten en dat ze werden beschoten door de troepen, schrijft Finian Cunningham.

Er zijn berichten dat de lichamen van drie andere gijzelaars zijn geborgen. Het Israëlische regime maakt de omstandigheden van hun dood echter niet bekend. Of liever gezegd, ze hebben nog geen goed dekmantelverhaal bedacht.

Er zijn ook berichten dat tot 20 procent van de 117 Israëlische soldaten die tot nu toe in Gaza zijn gedood, het gevolg zijn van “eigen vuur.”

Hamas, de Palestijnse militante groepering, heeft verklaard dat verschillende Israëlische gijzelaars zijn gedood tijdens de acht weken van Israëlische bombardementen op Gaza.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beschreef de laatste drie doden als een “ondraaglijke tragedie” en beloofde dat er een volledig onderzoek zou komen naar de omstandigheden om herhaling van deze fout te voorkomen.

Er zouden nog ongeveer 130 Israëlische gijzelaars in Gaza zijn, nadat ze daar door Hamas en andere Palestijnse militanten naartoe werden gebracht tijdens de gedurfde aanvallen op Israël op 7 oktober. Meer dan 100 gevangenen zijn al vrijgelaten tijdens een eerdere wapenstilstand voor de uitwisseling van gevangenen.

De meest recente dood van gijzelaars leidde tot publieke protesten in Tel Aviv waarin Netanyahu werd opgeroepen de vijandelijkheden te beëindigen en alle gevangenen naar huis te brengen. Israëlische families en sympathisanten zijn woedend op Netanyahu’s oorlogskabinet omdat het geen prioriteit geeft aan de vrijlating van alle gevangenen door een staakt-het-vuren af te kondigen.

Netanyahu en zijn ministers hebben binnenlandse en internationale oproepen voor een staakt-het-vuren afgewezen. Israël’s minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen zei dat Israël’s aanvallen op Gaza zullen doorgaan “met of zonder internationale steun.”

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan stemde tijdens een bezoek aan Israël op vrijdag in met de voortzetting van de militaire operaties in de komende maanden, hoewel de Amerikaanse gezant ongetwijfeld voor de public relations op een “overgang” aandrong om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken.

De onbuigzame Israëlische leiders hebben gezegd dat de militaire operaties in Gaza nog “enkele maanden” zullen doorgaan. Dat betekent dat het dodental onder burgers en gijzelaars onvermijdelijk zal escaleren bovenop wat nu al een ongekende agressie en litanie van oorlogsmisdaden is. Er zijn al 20.000 Palestijnse burgers gedood tijdens 70 dagen bombardementen en invasies op de grond door Israëlische troepen in Gaza.

Bijna 30.000 bommen zijn op Gaza gegooid en de helft daarvan zijn “ongeleide” munitie of zogenaamde “domme bommen”. Dat is meer dan 50 ton munitie met een hoog explosiefgehalte, oftewel drie keer de dodelijke kracht die de Amerikanen in 1945 op Hiroshima dropten.

De moedwillige moord op vrouwen en kinderen door het Israëlische regime laat zien dat het geen respect heeft voor het internationale recht, noch voor het begaan van misdaden tegen de mensheid.

Gezien de barbaarsheid van Israëls aanval is het niet verrassend dat zijn troepen hun eigen mensen doden. Dit is niet alleen te wijten aan “fouten” of wat “eigen vuur” wordt genoemd.

Het Israëlische leger bombardeert burgerdoelen met opzettelijke genocidale bedoelingen. Haar sluipschutters schieten medici en patiënten door ramen van ziekenhuizen.

Er zijn berichten over Israëlische commando’s die schuilkelders binnenvallen en van dichtbij vrouwen en kinderen executeren.

In deze ongebreidelde afslachting van onschuldigen en orgie van massamoord is het te verwachten dat de Israëlische strijdkrachten Israëlische gijzelaars doden omdat deze strijdkrachten iedereen doden. Iedereen die in het schootsveld van de Israëlische strijdkrachten komt, wordt vernietigd.

En het Israëlische regime en zijn Amerikaanse apologeten hebben het lef om de Israëlische moordenaars in uniform “het meest morele leger in de geschiedenis” te noemen.

Tijdens de Hamas-aanvallen op Kibboetsim en andere Israëlische locaties op 7 oktober is het nu goed gedocumenteerd dat veel van de 1.200 doden die dag werden veroorzaakt door Israëlisch militair geweld. Israëlische getuigen hebben verklaard dat troepen met tanks en zware machinegeweren het vuur openden op huizen waar Palestijnse strijders bewoners vasthielden.

Israëlische soldaten hebben ook hun ontzetting en ongeloof geuit over het feit dat hun troepen zulke willekeurige vuurkracht gebruikten in situaties waarin bewust Israëlische burgers gedood zouden worden.

De vernietiging van huizen en talrijke auto’s op het openluchtdansfestival, waar verschillende Israëlische feestgangers werden gedood, kan niet zijn uitgevoerd door lichtbewapende Palestijnse strijders. Laatstgenoemden beweerden op 7 oktober bijna 400 Israëlische soldaten te hebben gedood. Hamas zegt dat hun primaire doelwitten militairen waren. Ongetwijfeld hebben de militanten ook burgers gedood. Het opkomende bewijsmateriaal wijst er echter op dat de meeste Israëlische burgers gedood werden door hun eigen veiligheidstroepen.

Dit zou de beelden verklaren waarvan beweerd wordt dat Hamas-strijders slachtoffers verbrandden en verminkten. Dergelijke beelden zijn door Netanyahu en de Amerikaanse president Joe Biden aangehaald als bewijs van Palestijns “terrorisme” en als rechtvaardiging voor het Israëlische offensief op Gaza.

Maar het opzettelijk doden van Israëli’s door hun leger in als middel om de vijand te vernietigen staat bekend als de Hannibal Doctrine. Het is Israëlisch staatsbeleid, hoewel het niet openlijk wordt erkend.

Het nieuwste Israëlische plan, waarover deze week werd bericht, om ondergrondse tunnels in Gaza onder zeewater te zetten, brengt ook het risico met zich mee dat Israëlische gijzelaars verdrinken. Net als de tapijtbombardementen op Gaza zijn de levens van de gijzelaars van weinig waarde voor Netanyahu en de psychopaten in zijn kabinet.

Als het genocidale offensief op Gaza er niet was geweest, zou Netanyahu voor de rechter staan om vervolgd te worden voor langdurige beschuldigingen van persoonlijke corruptie. Hij wil dat deze moorddadige oorlog zo lang mogelijk doorgaat om zichzelf uit de gevangenis te houden. Zijn kabinet van zionistische fascisten wil ook de Palestijnen van de kaart vegen in een Endlösung van etnische zuivering.

Voor het fascistische Israëlische regime dat al zo lang wegkomt met massamoord en diefstal zonder enige wroeging, wel… waarom niet een paar van hun eigen mensen vermoorden voor de goede orde?

Hun eeuwige dekmantel van de nazi-holocaust tegen Joden is gewoon een extra misselijkmakende verdorvenheid. De Neonazi’s zitten in Tel Aviv, gesponsord en bewapend door Washington.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/losgeslagen-israelisch-regime-doodt-eigen-mensen-wel-waarom-niet/


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...