woensdag 24 januari 2024

Complotdenkers krijgen gelijk over klimaatlockdowns


Opnieuw is een ‘voorspelling’ van de complotdenkers uitgekomen. Het is de zoveelste.

Twee weken geleden stelde de gouverneur van New York, Kathy Hochul, een reisverbod in voor een county. Dat lees je goed. Het was geen richtlijn, maar een verbod. New Yorkers die in Erie County wonen, mochten nergens naartoe. Hoe noem je dat? Een ‘lockdown’, schrijft advocaat Bobbie Anne Flower Cox.

Waarom stelde dictator Hochul een lockdown in voor bijna een miljoen New Yorkers? Omdat het zou gaan sneeuwen! Voor mensen die niet bekend zijn met de regio: in het westen van New York sneeuwt het vaak. En toch vond de gouverneur het nodig om mensen op te sluiten.

Ook zonder sneeuw binnenblijven

En ook al zou het niet gaan sneeuwen, dan nog mochten mensen hun huis niet uit. Kameraad Kathy deed de volgende aankondiging op X:

gen

Ze plaatste meerdere berichten over de sneeuw en het reisverbod. De reacties waren niet mals.

Normaal gesproken wordt een reisverbod in het geval van een (sneeuw)storm ingesteld door de lokale overheid, nadat eerst de noodtoestand is afgekondigd. In dit geval kondigde de gouverneur een klimaatlockdown aan zonder eerst de noodtoestand af te kondigen.

Essentiële beroepen

In december, een maand voordat het reisverbod van kracht werd, zette de Democratische County Executive van Erie County, Mark Poloncarz, een internetportaal op waar inwoners konden zien of ze ‘essentiële beroepen’ uitoefenen die zijn vrijgesteld. Klinkt herkenbaar?

Dit doet denken aan de coronalockdown die oud-gouverneur van New York Cuomo verordonneerde (‘twee weken om de curve af te vlakken’) en alle ‘essentiële beroepen’ die werden vrijgesteld. Die lockdown duurde overigens niet twee weken, maar maanden.

[Zero Hedge via The Brownstone Institute]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...