zondag 4 februari 2024

Israël neemt wraak op België

 zaterdag, 03 februari 2024 10:15   Hits: 6314

 wraak Israël op België   Wanneer landen niet snel genoeg doen wat Tel Aviv van hen verlangt, dan lopen ze gevaar.

Zo kreeg België de afgelopen dagen te maken met de wraak van Israël en zal het wel niet al te lang duren voordat het land buigt.


Het leven voor Westerse landen in onze huidige maatschappij is vrij simpel. Je doet wat Israël van je verlangt en zo niet, dan zal je het wel merken.


Dit was het nieuws de afgelopen week:

De VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) denkt dat het aan het eind van deze maand moet stoppen met de werkzaamheden als de internationale financiering opgeschort blijft. Dat zou niet alleen gelden voor de operatie in de Gazastrook, maar ook voor andere gebieden waar de hulporganisatie actief is, zegt baas Philippe Lazzarini.

De geldstroom vanuit veel landen is deze week stil komen te liggen nadat Israël medewerkers van UNRWA had beschuldigd van het steunen van Hamas. Sommige personeelsleden zouden hebben geholpen bij de aanval op Israël op 7 oktober.

Maar, waar praten we eigenlijk over?

Nederland volgde het bevel uit Tel Aviv op en stopte met de financiering van UNWRA.

De bevriezing van UNRWA-gelden is ‘een politiek signaal, geen financieel signaal’, en niet reageren op de ‘verschrikkelijke beschuldigingen’ tegen de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen was geen optie. Dat zei minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Geoffrey van Leeuwen woensdag tegen de Kamer.

België doet dat echter niet en dat heeft gevolgen.

Op woensdag verschijnt het volgende bericht.

De Belgische regering schort de financiering voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA voorlopig niet op. Dat meldt het kabinet van minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit).

Een dag later dit bericht.

De kantoren van Enabel, het Belgisch ontwikkelingsagentschap, in Gaza zijn gebombardeerd en vernietigd. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op Twitter. "Het aanvallen van burgergebouwen is onaanvaardbaar", klinkt het.

Er wordt heftig gereageerd in België.

Wouter De Vriendt (Groen) noemt bombardement van Belgisch kantoor in Gaza “aanval op ons land” De kantoren van het Belgische ontwikkelingsagentschap Enabel in Gaza zijn gebombardeerd en vernietigd. Wouter De Vriendt, de Vlaamse fractieleider van Ecolo-Groen in de Kamer, spreekt van een “nauwelijks verholen Israëlische aanval op ons land”. “Iedere regering die zichzelf respecteert reageert”

Ze wisten precies waar ze moesten zijn.


Israël had coördinaten gebombardeerd Belgisch Enabel-gebouw: “Ze wisten dat wij daar zaten”

De ambassadeur van Israël in België wordt op het matje geroepen.

Daarna bleef het stil, heel stil.

Hoelang zal het duren voordat ook België de financiering van UNWRA stop zet?

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...