zondag 4 februari 2024

Oekraïens leger gebruikt door Amerikanen geleverde HIMARS om bakkerij aan te vallen, waarbij 28 burgers om het leven kwamen

 februari 4, 2024


Reddingswerkers zoeken naar overlevenden na een Oekraïense aanval op een bakkerij in de stad Lisichansk in de Russische Volksrepubliek Lugansk. © Telegram / Russische Ministerie van Noodsituaties

Het Oekraïense leger heeft gisteren een door Amerika geleverd HIMARS precisieraketsysteem gebruikt om een bakkerij/restaurant aan te vallen in de stad Lisichansk in de Russische Volksrepubliek Loegansk (LPR). De aanval doodde ten minste 28 mensen en verwoestte het gebouw.

Vreselijke beelden van stoffige en bebloede lichamen op brancards waren te zien toen de doden en gewonden uit het puin werden gehaald.

Lisichansk, waar in september 2022 ongeveer 93.000 mensen woonden, werd begin juli 2022 bevrijd door het Russische leger. De stad, die vlakbij de frontlinie ligt, is sindsdien regelmatig doelwit geweest van Oekraïense granaten en raketten, maar de aanval van zaterdag lijkt een van de dodelijkste te zijn.

Het is duidelijk dat Oekraïne deze stad heeft aangevallen omdat ze burgers wilden doden.

Onder beelden van een zwaar beschadigd gebouw, waar hulpverleners een volledig verpletterde auto uit trekken, die al de ronde doen op wereldwijde social mediasites, vragen mensen zich af waarom het Oekraïense leger een bakkerij zou aanvallen? Het antwoord: De bakkerij stond erom bekend in het weekend vers brood te hebben.

   © Bestuur van Lisichansk

 

Het Luhansk Information Center zei dat Oekraïne de bakkerij beschoot met het door de VS geleverde High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

Lysychansk stemde in een publiek referendum onder toezicht en met internationaal toezicht voor afscheiding van Oekraïne en aansluiting bij Rusland. Oekraïne liet hen niet gaan.

De stad werd in 2022 door Russische troepen bevrijd van de Oekraïense nazi-regering.

Sindsdien heeft Oekraïne van tijd tot tijd op de stad geschoten vanuit de verre frontlinies, met als enige doel burgers te verwonden, die ze haten omdat ze voor afscheiding hebben gestemd.

Via Hal Turner.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/oekraiens-leger-gebruikt-door-amerikanen-geleverde-himars-om-bakkerij-aan-te-vallen-waarbij-28-burgers-om-het-leven-kwamen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...