zondag 4 februari 2024

‘Kabinet moordt op terugtocht nog even elk dorpje leeg’


Alle maatregelen zijn erop gericht om de boerenstand om zeep te helpen, zegt secretaris van Farmers Defence Force Sieta van Keimpema in een vlog.

Demissionair minister van Landbouw Piet Adema kwam met nieuw mestbeleid en stapelde regeling op regeling. De reductie door de fosfaatregeling leidde tot 130.000 koeien minder en heel veel ellende. Alle gestapelde maatregelen die er nu in twee jaar doorheen worden geduwd door het demissionaire kabinet, zullen resulteren in 650.000 melkkoeien minder, becijferde Van Keimpema.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Meer dan een halvering

“Het lijkt alsof die fosfaatregeling destijds klein bier was.” Ter vergelijking: er zijn op dit moment nog 1,2 miljoen melkkoeien in Nederland.

“Meer dan een halvering,” constateert Van Keimpema. “Als dat geen reden is om de straat op te gaan en heel hard ‘nee’ te zeggen, wanneer dan wel?”

Dit is echt de druppel

“De hele sector wordt gedupeerd. De hele sector wordt weggevaagd. Dit is de tactiek van de verschroeide aarde. We hebben een demissionair kabinet dat zwaar verloren heeft en dat op hun terugtocht nog even elk dorpje leegmoordt dat ze kunnen krijgen. Dit is echt de druppel die de emmer doet overlopen. We moeten de strijd aangaan.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...