maandag 19 februari 2024

Voor het klimaat: Mainstream media promoten “melk” uit kakkerlakkendarmen als nieuw “Supervoedsel”

 februari 16, 2024   29  

   TheDigitalArtist / Pixabay

Het “supervoedsel” van de toekomst wordt momenteel aangeprezen in de Spaanstalige mainstream media: Leche de cucaracha – kakkerlakkenmelk. Dit is een substantie uit de darmen van een levendbarende kakkerlakkensoort. Het is niet alleen extreem rijk aan eiwitten, maar ook goed voor het klimaat, schrijft Report24.

La Razón” is van mening dat we ons dieet moeten veranderen vanwege de klimaatverandering – en dat kakkerlakkenmelk precies wat we nodig hebben. Een artikel op Infobae.com bespreekt dan weer hoe kakkerlakkenmelk een redder zou kunnen zijn in het geval van voedseltekorten. Voedseltekorten worden momenteel vooral aangewakkerd door het netto-nul-beleid en de strijd tegen de landbouw: Dus, zoals zo vaak het geval is, is het de klimaatmanie die zulke absurde uitwassen veroorzaakt, niet het klimaat zelf.

De geadverteerde “melk” is de massa die een speciale kakkerlakkensoort (Diploptera punctata) in zijn darmen produceert om zijn jongen te voeden. In tegenstelling tot andere kakkerlakken is deze soort, die voorkomt in Azië en Oceanië, levendbarend en scheidt hij “kristallen” af die eiwitten, vetten, suiker en essentiële aminozuren bevatten voor zijn nakomelingen.

In werkelijkheid is de twijfelachtige hype rond de walgelijke melk niets nieuws: al in 2018 verscheen er bijvoorbeeld een rapport in het EXCLI Journal waarin werd beweerd dat de melk van Diploptera punctata een hoger voedingspotentieel heeft dan melk van zoogdieren zoals koeien en daarom het volgende “supervoedsel” is. Indiase wetenschappers beweren dat ze dit glorieuze inzicht voor het eerst hadden in 2016, toen ze deze kristallen bestudeerden. Sindsdien is er niet veel gebeurd. In het verslag werd kakkerlakkenmelk gepromoot als supervoedsel in de veronderstelling dat het dezelfde positieve effecten zou kunnen hebben als gewone koemelk, waarbij werd opgemerkt dat noch de exacte samenstelling van de stof, noch de gezondheidsgevolgen van de consumptie ervan bekend zijn. Er is dus geen informatie over het allergiepotentieel of mogelijke schadelijke uitwerkingen.

 

Natuurlijk kan de darmmelk van kakkerlakken niet zomaar uit de dieren worden gemolken. Productie voor menselijke consumptie zou daarom inhouden dat de insecten massaal gedood moeten worden (hoewel het onwaarschijnlijk is dat mensen uiteindelijk alleen de “melk” zouden consumeren, maar ook delen van de kakkerlakken). De wetenschap wil massaproductie mogelijk maken door de stof kunstmatig te produceren via gensequentiebepaling en replicatie in het laboratorium. Gelukkig is dit een utopie en zal het waarschijnlijk op niets uitlopen omdat maar heel weinig mensen kakkerlakkenmelk als voedsel zullen accepteren.

Met dit in gedachten moet je je afvragen wat de aanleiding was voor de mediacampagne in Spaanstalige media. De waarheid is dat dit alleen maar zal leiden tot maximale afkeer onder de burgers, die zich eerder meer zullen verzetten tegen klimaatverandering en de daarmee samenhangende strijd tegen de landbouw en de bestaansmiddelen van mensen dan minder.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/voor-het-klimaat-mainstream-media-promoten-melk-uit-kakkerlakkendarmen-als-nieuw-supervoedsel/

 

Wetenschappers onthullen dat dodelijk ‘WEF-insectendieet’ het menselijk ras tot uitsterven zal brengen

Mensen zullen wandelende parasieten worden als de mondiale elite haar zin krijgt en iedereen vlees opgeeft en insecten en krekels gaat eten. Wetenschappers waarschuwen nu dat het vleesvrije ‘WEF-dieet’ het grootste deel van het menselijk ras zal uitroeien en dat degenen die overleven zwakke, door ziekte geteisterde omhulsels van hun vroegere zelf zullen zijn, schrijft … Meer lezen overWetenschappers onthullen dat dodelijk ‘WEF-insectendieet’ het menselijk ras tot uitsterven zal brengen

https://www.frontnieuws.com/wetenschappers-onthullen-dat-dodelijk-wef-insectendieet-het-menselijk-ras-tot-uitsterven-zal-brengen/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...