maandag 4 maart 2024

Paraatheid en overleving: manieren om na een ramp te communiceren als mobiele telefoons niet werken

 03/01/2024 // Olivia Cook // 6,6K Weergaven

Tags: chaosSamenvouwencommunicatiemiddelencrisisrampGearNoodradio met handslingerMorse codeoff gridpaniekparaatheidpreppervoorbereidensatelliet telefoonSHTFsignaal spiegeloverlevenoverlevingsuitrustingtik op codewalkietalkiesfluitjes


Hier zijn enkele "oudere" en praktische opties die u kunt overwegen om in uw prepper-inventaris te hebben om op de hoogte te blijven en in staat zijn om met anderen te communiceren tijdens noodsituaties of rampen – vooral als uw mobiele telefoons niet werken.

Noodradio

Een met de hand geklede radio met AM / FM en kortegolfkanalen zorgt voor constante toegang tot essentiĆ«le informatie voor het behoud van de persoonlijke veiligheid (en die van uw gezin ook). Ze zijn uitgerust met ingebouwde batterijen en sommige modellen zijn ook geschikt voor extra batterijen voor uitgebreid gebruik van de radio en andere functies die bij uw model worden geleverd, zoals een zaklamp of dienen als een krachtbank, zonder dat er een crankje nodig is.

Walkietalkies

Mobiele tweerichtingsradio's zoals walkietalkies zijn geweldige paraatheidsopties omdat ze meestal zijn ontworpen met functies zoals stofdicht, schokbestendig en waterdicht – duurzamer dan smartphones en kunnen werk betrouwbaar onder zware omstandigheden. Deze worden nog steeds veel gebruikt waar onmiddellijke en groepscommunicatie vereist is.

Veel van deze sets zijn nu commercieel verkrijgbaar met drie radio's, zodat u er een op uw thuisbasis kunt bewaren, er een bij u kunt hebben en er een in uw auto kunt bewaren. Als het budget het toelaat, moet elk van uw gezinsleden er een hebben, zodat iedereen de thuisbasis uw locatie en uw situatie tijdens noodsituaties kan laten weten.

Signaalspiegel

U kunt bijna elk reflecterend oppervlak, zoals glanzend metaal van de binnenkant van een gebroken oppervlak, gebruiken als signaalspiegel voor noodcommunicatie op kortere afstand. Glazen spiegels worden het meest aanbevolen omdat ze veel verder zonlicht kunnen reflecteren.

De signaalspiegel is herhaaldelijk beoordeeld als het meest effectieve signaalapparaat voor daglicht dat beschikbaar is en is tot 100 mijl afstand gezien. Als je niemand in de verte ziet, veeg dan gewoon de horizon met je spiegel en hoop dat je signaal de aandacht trekt van iemand die je kan redden.

Als u potentiĆ«le reddingswerkers ziet, moet u het gereflecteerde licht op hen richten. De internationaal noodsignaal is door deze procedure drie keer snel achter elkaar uit te voeren – flits je spiegel naar je doelwit en bedek het dan of draai het weg van je doelwit.

Fluitje

Het nederige fluitje is een signaalapparaat dat de aandacht trekt – dag of nacht en bij mooi en slecht weer – zolang je de adem hebt om het op te blazen.

In situaties waarin je gescheiden wordt van je familie of groep, drie fluitjes (losjes vertaald als “ Help me! ” is een internationale noodoproep. Twee keer fluiten is een terugbelsignaal, wat betekent “ Kom hier, ” volgens experts van Buitenleven.

Satelliet telefoons

Voor communicatie over langere afstand, en zolang er satellieten in de lucht zijn, satelliettelefoons zijn een optie om te overwegen voor noodsituaties of rampen omdat ze niet afhankelijk zijn van gsm-torens.

De enige mensen die je kunt bellen, zijn mensen met satelliettelefoons als alle andere telefoonlijnen zijn uitgeschakeld. . Het goede nieuws is dat deze niet zo duur zijn als vroeger en een goede optie zouden kunnen zijn voor jou en je gezin als je wilt kunnen bereiken elkaar tijdens rampen of noodsituaties. (Gerelateerd: Satelliettelefoon BESPAREN LEVEN tijdens de verwoestende Maui-bosbrand. .)

Meer vinden paraatheid en overlevingsuitrusting die u mogelijk nodig heeft in noodsituaties bij Health Ranger Store.

Leren acht over het hoofd geziene manieren om te communiceren wanneer het raster uitvalt door de volgende video te bekijken.

    Video Link: https://www.brighteon.com/43d9e664-9506-4b59-b10c-34d906ef7e87

Deze video is van de Dagelijkse video's kanaal op Brighteon.com.

Meer gerelateerde verhalen:

EMP-overleving: volg deze tips om de eerste 72 uur na een EMP-evenement te overleven.

Alternatieve stroombronnen voor uw woning.

ONDERDRUKT: Sinds 1993 hebben tientallen overheidsinstanties en -organisaties gewaarschuwd voor of opgeroepen tot verbod op draadloze technologie.

Overleven 101: Hoe u uw gezin kunt beschermen tijdens een burgeroorlog.

Bronnen zijn onder meer:

TheSurvivalMom.com

PopularMechanics.com

Retevis.com

BugOutBagBuilder.com

OutdoorLife.com

Survivalised.com

Brighteon.com

 

Video Link:   https://www.naturalnews.com/2024-03-01-ways-to-communicate-if-cellphones-dont-work.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...