dinsdag 30 april 2024

Insectenbiodiversiteit keldert terwijl de wereldwijde voedselvoorziening op instorten staat

 april 30, 2024   20

 

   Radfotosonn / Pixabay

Verscholen onder krantenkoppen over congresverraad en oorlogen en oorlogsgeruchten ligt een verontrustend nieuw rapport van het World Entomology Body (WEB) waaruit blijkt dat de insectenpopulaties wereldwijd kelderen.

Dit is heel slecht nieuws voor de voedselvoorziening, die afhankelijk is van kostbare bestuivers zoals bijen om de levenscyclus op gang te houden. Zonder deze vitale beestjes zal er voor niemand meer voedsel beschikbaar zijn, ook niet voor de rijken en sinistere mensen die denken dat ze op de een of andere manier kunnen ontsnappen aan de verschrikkingen die ze aan het veroorzaken zijn, schrijft Ethan Huff.

Er zijn veel redenen waarom de insectenbiodiversiteit aan het afbrokkelen is, waaronder versnippering en verlies van habitat; vervuiling door LED-verlichting, microplastics en synthetische pesticiden; de toenemende verspreiding van virale “super” ziekteverwekkers en parasieten; en een veranderend klimaat.

“Deze significante afname in populaties van beheerde en inheemse bijen en andere bestuivers vernietigen de productielandbouw”, zegt Ken Chandler, directeur landbouwstudies aan een school in Iowa.

Chandler voegt daaraan toe dat, zoals de zaken er nu voorstaan, er alleen al in 2024 miljarden dollars aan economische verliezen zullen zijn.

“Ons vermogen om voedsel te verbouwen is niet langer een gegeven,” zei hij somber.

De biodiversiteit van insecten herstellen zou niet zo moeilijk zijn

Planten en bestuivers hebben een relatie die elkaar uitsluit. De één kan niet bestaan zonder de ander, wat betekent dat als de insecten verdwijnen, alle bloemen en al het andere dat groeit ook verdwijnen.

“In de lente en zomer komen de bloemen op in de noordelijke streken. Hun kleur, geur en nectar trekken bestuivers aan die vervolgens stuifmeel meenemen van bloem naar bloem”, legt Clean Technica uit. “Deze bestuivers zijn essentieel voor planten en creëren het proces voor de gewassen die mensen eten.”

 

“Bestuiving vindt plaats wanneer de afzetting van stuifmeelkorrels van de helmknop (mannelijke structuur) op de stamper (vrouwelijke structuur) van dezelfde plantensoort plaatsvindt. Stuifmeel zit vol genetische informatie die nodig is om een plant te bevruchten. Succesvolle bestuiving resulteert in de productie van levensvatbare zaden en een vrucht om ze te beschermen.”

Het bovenstaande is basiswetenschap op de basisschool, maar het is de moeite waard om te herhalen voor degenen die misschien vergeten zijn hoe dingen werken. Het begrijpen van de fijne kneepjes van de natuur op een basisniveau is waar dit allemaal mee moet beginnen, op die manier begrijpen mensen wat er op het spel staat als de vernietiging niet stopt.

De VS alleen al verbouwen meer dan 100 basisvoedselgewassen die alleen groeien als ze worden bestoven door insecten en bemest door dieren. Enkele voorbeelden zijn amandelen, appels, peren, citrusvruchten, kersen, pompoenen, komkommers, bramen, veenbessen, frambozen, aardbeien, bosbessen, meloenen, tomaten, sojabonen en zonnebloemen.

Al dit voedsel zal verdwijnen tenzij de biodiversiteit van insecten op de een of andere manier kan worden verbeterd, of in ieder geval op een positief pad kan worden gebracht. Op dit moment lijkt het erop dat alle hoop al verloren is en dat het slechts een kwestie van tijd is voordat massale hongersnood toeslaat.

De roep om de insecten in dit land te beschermen begon in de jaren ’60 van de vorige eeuw echt koortsachtig te worden, maar toen hadden de globalisten al voet aan de grond gekregen door de landbouw om te vormen tot een commerciële onderneming om zichzelf ten koste van ons te verrijken. Binnenkort zullen ook zij de gevolgen van hun fout ondervinden in de vorm van honger en dood.

 

Een recente studie over dit alles wees uit dat het herstellen van de biodiversiteit onder insecten niet onmogelijk is. Er bestaan veel “eenvoudige en relatief goedkope praktijken voor het behoud van bestuivers,” maar het probleem is dat bijna geen enkele hiervan wordt gebruikt omdat ze slecht zijn voor de zaken wat de globalisten betreft.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/insectenbiodiversiteit-keldert-terwijl-de-wereldwijde-voedselvoorziening-op-instorten-staat/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...