dinsdag 30 april 2024

Opmerkelijke wending in zaak voor rechtbank te Leeuwarden: Bill Gates probeert aansprakelijkheid te ontlopen

Gates stelt dat de Nederlandse rechter in deze bodemprocedure niet bevoegd is over hem te oordelen.

Foto: Bill Gates (IAEAvideo CC BY 3.0)

Stichting Recht Oprecht waarschuwt voor de desastreuze gevolgen van het WHO-pandemieverdrag. De stichting is van mening dat dit ‘verdrag’ juridisch nietig is.

Een rechtshandeling is ongeldig wanneer deze in strijd met de wet, de goede zeden of de openbare orde is gepleegd. Een lid van een demissionair kabinet heeft geen mandaat om een dergelijke overeenkomst met de WHO te sluiten. Daarnaast is de WHO een ondemocratische instelling die grotendeels wordt gefinancierd door Bill Gates, aldus Recht Oprecht.

“In dat kader kan dus worden geconcludeerd dat de ondertekening van de civiele overeenkomst door een lid van het demissionair kabinet met de WHO eind mei 2024 in strijd zal zijn met de goede zeden en de openbare orde.”

Abonneer je om niets te missen:

Separate procedure

De stichting Recht Oprecht faciliteert op dit moment een bodemprocedure voor de rechtbank in Leeuwarden tegen onder anderen Bill Gates - de belangrijkste beleidsbepaler van onder meer de WHO – Mark Rutte, Hugo de Jonge, Ernst Kuipers en andere kopstukken.

Op 21 februari hebben alle gedaagden behalve Bill Gates hun schriftelijke reactie op de dagvaarding aan de rechtbank overlegd. Die dag is de advocaat van Gates een separate procedure tegen de eisers gestart, waarbij de miljardair stelt dat de Nederlandse rechter in deze bodemprocedure niet bevoegd is over hem te oordelen.

Nu door Gates een separate procedure is gestart, is de bodemprocedure daardoor opgeschort. De rechtbank zal eerst vonnis moeten wijzen om vervolgens de bodemprocedure te kunnen laten vervolgen, met of zonder Gates, schrijft de stichting in haar nieuwsbrief.

Aansprakelijkheid ontlopen

Zowel Pfizer-directeur Bourla als Gates heeft meerdere malen geprobeerd om de deurwaarders met dagvaarding op afstand te houden. Nu probeert Gates via het procesrecht zijn aansprakelijkheid te ontlopen.

De miljardair wil zijn onbevoegdheidstelling in een nog te plannen mondelinge behandeling voor de rechtbank te Leeuwarden bepleiten. Een mondelinge behandeling is een openbare zitting, waarbij het publiek toegang heeft tot de publieke tribune.

In de regel dient de persoon in kwestie ook zelf aanwezig te zijn. Afwezigheid kan worden opgevat als minachting voor de Nederlandse rechtbank en Nederlandse rechter.

Deel dit bericht en help mee de censuur te omzeilen:

Share

You're currently a free subscriber to Robin de Boer. For the full experience, upgrade your subscription.

Upgrade to paid

 
LIKE
COMMENT
RESTACK
 

© 2024 Robin de Boer
548 Market Street PMB 72296, San Francisco, CA 94104

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...