rsz banken controleMensen boeken geld over naar een bepaalde rekening en vervolgens blijkt de bank deze opdracht niet uit te voeren.

Navraag leert dat de bank dit niet heeft gedaan omdat ze het niet eens zijn met de reden van overboeking.



We bevinden ons in de voorfase van de geplande CBDC. De nieuwe digitale valuta waarbij overheden en/of banken bepalen waar je je geld aan mag uitgeven.

Zijn er bepaalde uitgaven die niet wenselijk zijn in de ogen van de bank, dan kunnen de instanties die blokkeren en dan kan je hoog en laag springen, maar je kunt niet betalen.

Wat we nu zien is dat dergelijke dingen op dit moment ook al gebeuren, waarbij banken weigeren om bepaalde transacties uit te voeren.

Zo is er een goudhandel in BelgiĆ« die zat te wachten op betalingen van een aantal klanten.

Toen er na enige tijd nog niets binnen was, namen ze contact op met de klant en dezen zeiden wel opdracht te hebben gegeven aan hun bank.

Navraag bij de bank leerde echter dat de bank deze opdrachten niet had uitgevoerd omdat ze niet wilden dat hun klant fysiek goud kocht.

Volgens de bank was het niet slim om fysiek goud te kopen. Het is volgens de bank zelfs gevaarlijk en zijn er veel betere manieren om te investeren.

Toen de klanten desondanks vroegen om de betaling alsnog uit te voeren, werd dit opnieuw geweigerd. Wel werden ze door bank uitgenodigd om op gesprek te komen bij de bank.

Ook voor de aankoop van cryptovaluta doen banken soms heel erg moeilijk.

Zo schrijft iemand:

2 keer gehad bij ABN. Voor aanschaf voor crypto's. Omdat onze groep weet dat Nederlandse banken meteen vragen gaan stellen, doen wij dat via een bank in Dublin. Geld overgemaakt naar die bank en dan wordt zonder waarschuwing alles geblokkeerd door de ABN, ook de app.

Aangezien je tegenwoordig nergens meer contant kunt betalen zijn mensen volledig afhankelijk van banken en dus kunnen deze allerlei eisen en voorwaarden stellen.

En ook al zou je wel contant kunnen betalen, probeer maar eens grote bedragen contant geld op te nemen bij je bank. Ook als dit wel lukt zal je waarschijnlijk een waslijst aan vragen moeten beantwoorden voordat je je eigen geld krijgt.

Nou ja, eigen geld. Op het moment dat het op jouw rekening staat is het geld van de bank en ben jij niet meer dan iemand die een vordering heeft op de bank.

Als banken zich nu al zo gedragen, dan kan je je voorstellen dat het na de invoering van de CBDC helemaal bar en boos gaat worden.