rsz gedachtenpolitieDe nieuwe dystopische maatschappij komt met rasse schreden naderbij en dat is toch wel even schrikken.

In deze nieuwe maatschappij moet je het niet wagen om bepaalde dingen te zeggen of te schrijven, want anders.

Als er iets duidelijk is geworden door de rellen in Engeland de afgelopen dagen, dan is dat wel dat je beter je mond kunt houden als je je vrijheid lief hebt.

Zo had een man enkele commentaren geplaatst op Facebook en even later staat de politie op de stoep om hem te arresteren.

Terwijl het land langzaam maar zeker een burgeroorlog wordt ingetrokken heeft de politie het druk met het arresteren van mensen die ‘ongepaste’ commentaren plaatsen.
We komen terecht in een maatschappij terecht waar je geen eigen mening meer mag hebben.

Een maatschappij waar drie kleine kinderen worden vermoord, maar de politie alle tijd heeft om mensen die hun mening geven te arresteren.

Het is natuurlijk ook niet voor niets dat Klaus Schwab zijn grote bewondering voor China heeft uitgesproken.

Ook daar mogen mensen niet hun eigen mening geven als hun vrijheid en privileges hen lief zijn.

Ze worden daar niet alleen gearresteerd, maar worden door bestraffing ook beperkt in het dagelijks leven.

Wat we voor onze ogen zien gebeuren in een land als Engeland is het invoeren van het communistisch systeem.

We evolueren naar een nieuwe wereldorde waar chaosscenario's worden uitgelokt door staten en gestuurd door wereldwijde bedrijven. In deze nieuwe orde, waarin bedrijven volledige controle hebben gekregen binnen staatsstructuren, worden zelfs de meningen die individuen uiten op online platforms streng gecontroleerd.

In 2024 kunnen in Groot-Brittanniƫ incidenten voorkomen zoals gearresteerd worden door de politie vanwege opmerkingen op sociale media. Deze situatie laat zien dat de prioriteiten van regeringen niet liggen bij het handhaven van de sociale orde, maar bij het beperken van de vrijheid van meningsuiting en het controleren van de gedachten van individuen.

De toenemende autoritaire tendensen in Groot-Brittanniƫ en andere landen laten zien dat democratie en vrijheden steeds meer worden bedreigd.En natuurlijk is er ook een land waar dit alles wordt gevierd.