woensdag 7 augustus 2024

Duitse economie in een DEATH SPIRAL na mislukte “groene economische wonder ” escapades

 

08/05/2024 // Ethan Huff // 2,6K Views
Het ziet er niet goed uit voor Duitsland onder leiding van extreem-linkse "groene" gekken zoals kanselier Olaf Scholz die een "groen economisch wonder" beloofde dat er nooit kwam.

In de maanden voorafgaand aan het verkiezingsseizoen van het land dit najaar bereikte het Duitse schuldniveau eind 2023 een nieuw record ooit van €2,45 biljoen, aldus het Duitse Bureau voor de Statistiek. Dit is €77 miljard meer dan het Duitse schuldniveau in 2022.

Vanaf nu heeft elke Duitse burger een schuld per hoofd van de bevolking van ongeveer €28.900. Het grootste deel van de stijging komt van de voortdurende financiering door Duitsland van het Volodymyr Zelensky-regime in Oekraïne; stijgende energiekosten veroorzaakt door de "groene" transitie; en welvaartsuitgaven voor buitenlandse indringers.

In het tweede kwartaal van 2024 daalde het bruto binnenlands product (bbp) van Duitsland met 0,1 procent. Volgens het Federaal Bureau voor de Statistiek daalde het bruto nationaal product (BNP) in dezelfde periode ook met hetzelfde bedrag.

Op basis van alle beschikbare statistieken zit Duitsland momenteel "vast" in een crisis, aldus Klaus Wohlrabe, hoofd economische onderzoeken bij het prestigieuze Ifo-instituut in Duitsland.

"Er is ook weinig verbetering te verwachten voor het derde kwartaal van 2024", zei hij in een verklaring. 'Dit wordt aangegeven door de resultaten van de Ifo-klimaatindex van juli.'

(Related: Germany's economic bloodbath has been unfolding for a while now as the country transitions away from abundant and inexpensive earth-based fuels in favor of land-intensive "renewable" energy technologies like noisy windmills and ugly solar farms.)

Duitse industrie stort in: orderportefeuille krimpt naarmate nieuwe bestellingen opdrogen

Commerzbank-hoofdeconoom Jörg Krämer zei vrijwel hetzelfde in een optreden in het Taggeschau-programma, met de volgende verschrikkelijke vooruitzichten voor Duitsland in de toekomst:

"De onverwachte daling van het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal met 0,1 procent laat eens te meer zien dat er geen sprake kan zijn van een aanzienlijke opleving in Duitsland."

Het Ifo-instituut voegde eraan toe dat de Duitse industrie implodeert naarmate het aantal nieuwe productorders afneemt.

"Over het algemeen blijft de orderportefeuille krimpen en ontbreekt het de industrie aan nieuwe orders", aldus het instituut.

"De beoordeling van de huidige situatie is in juli gedaald tot het laagste niveau sinds september 2020 en de zakelijke verwachtingen voor de komende maanden zijn aanzienlijk verslechterd."

Begin 2023 beloofde Scholz het Duitse volk dat hun land de komende maanden een hogere groei zou zien. Wat er in plaats daarvan gebeurde, was iets heel anders.

"Vanwege de hoge investeringen in klimaatbescherming zal Duitsland nog enige tijd groeipercentages kunnen realiseren, zoals voor het laatst werd gezien in de jaren vijftig en zestig", zei Scholz destijds.

Verhoogde uitgaven en groeiende schulden verscheuren echter de Duitse economie, evenals de €50 miljard aan "coronavirushulp" die het land tijdens het Wuhan-coronavirus (covid-19) "pandemisch" door het toilet spoelde.

De partij Alternative for Germany (AfD) had een aantal bezuinigingen voorgesteld als reactie op een rechtbank die oordeelde dat de Duitse uitgaven voor coronavirus ongrondwettelijk waren. Dergelijke bezuinigingen omvatten het stopzetten van alle wapenoverdrachten naar Oekraïne; illegale migranten deporteren; en het hervormen van de energietransitie in Duitsland.

Niets van dat alles is gebeurd en nu zijn alle drie de pijlers van de Duitse economie ingestort. Duitsland heeft niet langer:

1) Goedkope en overvloedige energie uit Rusland te kopen

2) Goedkope energieleveranciers in Centraal- en Oost-Europa

3) Geen groeiende exportmarkt naar China meer

Zonder deze drie pijlers sterk op hun plaats, is er niets dat de Duitse economie meer ondersteunt. Dit kan dit najaar politieke gevolgen hebben als het Duitse volk in opstand komt tegen hun corrupte leiders.

Niets groens duurt ooit lang omdat het duur, inefficiënt en destructief is voor de normale economie. Meer informatie bij GreenTyranny.news.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

RMX.news

NaturalNews.com

Bron: https://www.naturalnews.com/2024-08-05-german-economy-death-spiral-failed-green-escapades.html

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...