dinsdag 27 augustus 2024

Het feest is voorbij voor alarmisten nu de zeewatertemperaturen overal ter wereld dalen

 

De oppervlaktetemperaturen van de oceaan dalen snel over de hele wereld en wetenschappers zijn naar verluidt verbaasd over de snelheid van de recente daling. Minder verbazing was er toen de oceanen de afgelopen twee jaar ‘kookten’, schrijft Chris Morrison.

Plebs die naar Benidorm vlogen voor een jaarlijkse vakantie en ‘globale opwarming’ veroorzaakten, was een favoriete verklaring, hoewel de reguliere media het in iets beleefdere bewoordingen stelden. Al bijna twee jaar is deze trope van de kokende oceaan een betrouwbare stand-by voor elke alarmistische spion die de Net Zero waanzin promoot. Maar verwacht dat de angst nog even op de plank zal liggen, samen met koraalriffen, ijsberen en zee-ijs in het Noordpoolgebied. Het is een zeer goede gok dat niemand in de reguliere media zal melden dat de oceanen afkoelen met wat opmerkelijk dramatische snelheden zijn. Er zullen weinig angstzaaiende punten worden geboden om de aandacht te vestigen op dit ongemakkelijke nieuws.

Tot voor kort was de onderstaande grafiek met de temperatuur van het zeeoppervlak (SST) in het hele Noordpoolgebied en helemaal tot aan Antarctica zelden openbaar.

Dit jaar bleef de temperatuur die door de zwarte lijn wordt aangegeven tot april stabiel, terwijl de oranje lijn in 2023 een flinke stijging liet zien. Daarna daalde de temperatuur sterker dan vorig jaar en ligt nu 0,2°C lager.

In de Atlantische Oceaan is de ommekeer nog dramatischer. De temperaturen zijn sinds mei snel gedaald en in de centrale equatoriale regio zijn ze tot 1°C kouder dan gemiddeld voor deze tijd van het jaar. De Amerikaanse weerdienst NOAA merkt op dat de hoge SST’s aan het begin van het jaar de sterkste warme gebeurtenis waren sinds 1982. De snelle overgang van warme naar koude SST-anomalieën (huidige temperaturen vergeleken met een langere trend in het verleden) werd opmerkelijk genoemd. “Nooit eerder in de waargenomen registratie is de oostelijke equatoriale Atlantische Oceaan zo snel van de ene naar de andere extreme gebeurtenis overgegaan”, merkt NOAA op.

Het is niet ongebruikelijk dat wateren in deze delen van de Atlantische Oceaan afkoelen in de zomermaanden, omdat seizoensgebonden zuidelijke winden oppervlaktewater wegtrekken van de evenaar en dieper kouder water blootleggen. Het proces wordt ‘upwelling’ genoemd, maar dit jaar viel het samen met een verzwakking van de passaatwinden, wat tot warmere anomalieën had moeten leiden. “Op dit moment zijn deze atmosferische omstandigheden… nogal verbijsterend.” NOAA zegt dat het dieper moet graven om de exacte oorzaken van deze “ogenschijnlijk ongebruikelijke gebeurtenis” te onthullen.

Tegenwoordig moeten we natuurlijk elke uitbraak van wetenschappelijk hoofdkrabben in de doorgaans ‘gevestigde’ klimaatbusiness verwelkomen. Temperaturen gaan plotseling omlaag en wetenschappers lijken geen idee te hebben waarom dat gebeurt. Toch gaan temperaturen omhoog en dat komt allemaal door de opwarming van de aarde en mensen moeten onmiddellijk terugkeren naar een pre-industriële maatschappelijke en economische hel. In feite hebben wetenschappers weinig idee hoe veel weer plotseling verandert en hoe de zee en de atmosfeer opwarmen en afkoelen. Meer dan 100 supercomputermodellen zijn gewoonweg niet in staat om natuurlijke variatie in een chaotische, niet-lineaire atmosfeer te verklaren. Het feit dat sommige wetenschappers perplex staan ​​als de temperaturen dalen, maar vol angstzaaiende verklaringen zitten als ze stijgen, zegt alles.

Het is niet alleen in de Atlantische Oceaan dat de oppervlaktetemperaturen dalen. In de Stille Oceaan is een sterke natuurlijke El Niño- variatie die de oceaan opwarmt en het weer over de hele planeet beïnvloedt, verdwenen. De hogere SST-anomalieën die het afgelopen jaar zijn geregistreerd, zijn sterk gedaald, zoals blijkt uit de laatste cijfers hieronder van NOAA. De blokken registreren de anomalie op een voortschrijdende basis van drie maanden, waarbij het laatste cijfer van 0,2 °C betrekking heeft op mei, juni en juli 2024. Zoals blijkt uit de laatste cijfers, samen met records die veel verder teruggaan, zijn recente veranderingen in SST’s als gevolg van El Niño niets ongewoons. Het is schandalig hoe de cijfers onophoudelijk zijn gebruikt om onnodige onrust en angst over de hele wereld op te zwepen. Iedereen, van VN-secretaris-generaal Antonio ‘Global Boiling’ Guterres tot GB News klimaatkomediant ‘Jim’ Dale, zou zich moeten schamen.

De recente El Niño was krachtig, hoewel de natuurlijke vervorming in de anomaliegegevens van de graden Celsius niet zo groot was als die van een eerdere El Niño rond 2015-16. In de afgelopen 25 jaar hebben alle wereldwijde temperatuurstijgingen – afgezien van die welke achteraf zijn toegevoegd door door de staat gefinancierde samenstellers – plaatsgevonden rond dezelfde tijd als El Niño- formaties. Er zijn sterke oscillaties geregistreerd in 1998, 2016 en 2024. Zoals we hebben gezien, hebben alarmisten ten volle geprofiteerd van de veranderingen die zijn veroorzaakt door het laatste El Niño- effect, met name de warmere oceaantemperaturen die zijn ontstaan. Zoals bij de meeste natuurlijke variaties, wordt dat proces omgekeerd – wat omhoog gaat, komt meestal ook weer naar beneden.

Volgens NOAA liggen de SST’s in drie van de vier locaties rond de Stille Oceaan die worden gebruikt om de aanwezigheid van een El Niño te bepalen nu onder de langetermijntrend. De temperaturen zijn ook aanzienlijk gedaald in veel delen van de Stille Oceaan tot 300 meter, zoals de onderstaande grafiek voor het centrale en oostelijke gebied laat zien.

Denk ondertussen eens aan narratief gedreven boodschappers zoals Georgina Rannard van de BBC. Afgelopen augustus beweerde ze dat wetenschappers weliswaar wisten dat het zeeoppervlak zou blijven opwarmen vanwege de uitstoot van broeikasgassen, maar “ze onderzoeken nog steeds precies waarom de temperaturen zo ver boven voorgaande jaren zijn gestegen”.

Wat een verschil kunnen een paar maanden maken in de klimaatalarmindustrie.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/het-feest-is-voorbij-voor-alarmisten-nu-de-zeewatertemperaturen-overal-ter-wereld-dalen

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...