dinsdag 27 augustus 2024

Brief van Facebook-baas Zuckerberg over coronacensuur doet stof opwaaien: ‘Wat een schade heeft deze man veroorzaakt’


De Amerikaanse regering-Biden heeft Meta onder druk gezet om berichten over corona te censureren. Dat heeft topman Mark Zuckerberg aan het Amerikaanse Congres geschreven. Meta is de eigenaar van Facebook, Instagram en WhatsApp.

Gedurende een aantal maanden in 2021 oefende de Amerikaanse regering herhaaldelijk druk uit om content te censureren. Berichten werden massaal bestempeld als ‘desinformatie’. In iets meer dan een jaar tijd blokkeerde Facebook ruim 20 miljoen berichten of video’s.

Zuckerberg noemt de gang van zaken verkeerd. Hij heeft spijt dat hij het niet eerder heeft genoemd.

Wat een schade heeft deze man veroorzaakt

In 2021 zetten hooggeplaatste ambtenaren van de regering-Biden, ook uit het Witte Huis, onze teams maandenlang herhaaldelijk onder druk om bepaald covid-19-materiaal te censureren, waaronder humor en satire, valt te lezen in de brief.

Eerder zei Jack Dorsey, oud-topman van Twitter, al dat het tegenhouden van bepaalde berichten te ver ging.

De brief van Zuckerberg doet behoorlijk wat stof opwaaien. “Beter laat dan nooit, maar wat een schade heeft deze man veroorzaakt,” reageert voormalig Europarlementariër Rob Roos.

Geen genoegen

Oud-advocaat Carine Knapen neemt geen genoegen met spijtbetuigingen en excuses. “Wat Meta in samenwerking met de overheden gedaan heeft is onvergeeflijk en dat geldt overigens ook voor de overheden zelve. Zij hebben allemaal de Grondwet en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geschonden.”

Miljoenen gebruikers zijn onterecht veelvuldig gestraft terwijl hun berichtgeving waarheidsgetrouw was. Daar kom je niet mee weg met een eenvoudige spijtbetuiging, aldus Knapen.

Gedurende de coronacrisis werd journalist Vala van den Boomen, die toen nog werkzaam was in de reguliere media, het zwijgen opgelegd. “Indoctrinatie is sterker dan feiten,” zegt ze. “Maar zo langzamerhand zou het toch echt wel een keer fijn zijn als de ‘complotdenkers’ van deze wereld erkenning en excuses krijgen.”

Zuckerberg werkte eigenlijk voor de overheid

Ondernemer Rutger van den Noort constateert dat Zuckerberg ‘eigenlijk voor de overheid werkte’. “Wat we allang aanvoelden.”

FVD-voorman Thierry Baudet vindt dat we dit statement van Zuckerberg – hoewel rijkelijk laat – moeten toejuichen en omarmen. “De censuur, die sinds Covid over de hele linie is neergedaald in de westerse wereld, moet stoppen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...