woensdag 25 september 2024

5G: voormalig Big Tech-directeur waarschuwt voor ernstige gevaren van draadloze technologie

 september 25, 2024   1

     pixundfertig / Pixabay

Nu Apple deze week zijn nieuwste generatie iPhones uitbrengt, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de draadloze technologie in mobiele telefoons, tablets en andere apparaten lang niet zo veilig is als we zouden willen denken. Het gemak van verbonden zijn met eindeloze informatie- en communicatiemiddelen is iets dat weinigen van ons kunnen weerstaan, maar de prijs die we betalen kan desastreus zijn.

Frank Clegg, voormalig directeur van Microsoft Canada en momenteel lid van de Environmental Health Trust business advisory group en chief executive van Canadians for Safe Technology, waarschuwt al jaren voor de gevaren van 5G draadloze technologie en dringt er bij telecombedrijven op aan om te bewijzen dat het veilig is, schrijft Cassie B.

In een educatieve video deelde Clegg onderzoek en gegevens die de mogelijke effecten van draadloze technologieën op de menselijke gezondheid laten zien. “Ik heb het enorme voordeel gezien dat technologie kan bieden; ik heb ook de potentiële schade gezien als technologie niet correct wordt geïmplementeerd … Ik ben vooral bezorgd over onze huidige implementatie van 5G draadloze technologie, en hoe meer onderzoek ik doe en hoe meer experts ik spreek, hoe bezorgder ik word,” zei hij.

Clegg, die meer dan vier decennia ervaring heeft in de technologiesector, benadrukte één feit dat alles zegt wat je moet weten over 5G: “Ik ken geen enkel onderzoek dat aantoont dat 5G-technologie veilig is,” waarschuwde hij.

Hij wees er ook op dat meer dan 230 onderzoekers en wetenschappers uit tientallen landen een formele brief hebben gestuurd naar de VN en de Wereldgezondheidsorganisatie waarin ze hun bedenkingen uiten over de uitrol van 5G draadloze technologie.

De grootste zorg is het feit dat het RF-straling afgeeft, die het menselijk lichaam absorbeert en accumuleert. Het is al in verband gebracht met een hele reeks problemen via honderden onderzoeken die biologische schade aantonen. Een onderzoek uit 2018 door het National Toxicology Program van het National Institute of Health bracht bewijs aan het licht van kanker en schade aan het DNA door het gebruik van draadloze apparaten.

De technologie is in verband gebracht met diabetes, onvruchtbaarheid, hoofdpijn, slapeloosheid, hartritmestoornissen en hartkloppingen en vermoeidheid. Het wordt ook in verband gebracht met een aantal geestelijke gezondheidsproblemen, variërend van autisme en aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit tot stemmingswisselingen, depressie en angst.

Regelgevers doen niet genoeg om het publiek te beschermen tegen de gevaren van 5G

Je zou kunnen denken dat met zoveel tegenbewijs, de regelgevers het publiek zouden beschermen tegen blootstelling aan deze gevaarlijke technologie. Clegg merkte echter op dat de Federal Communications Commission (FCC), die belast is met deze belangrijke taak, feitelijk bestaat uit voormalige telecommunicatie-executives en ingenieurs, wat neerkomt op belangenverstrengeling, terwijl er geen artsen of wetenschappers bij zijn.

Een ander probleem is de Federal Telecommunications Act van 1996, die telecommunicatiebedrijven verbiedt om aangeklaagd te worden over de gezondheid of veiligheid van hun producten. Hij gelooft dat deze bedrijven zich al lang bewust zijn van de gevaren en dat ze daarom honderden lobbyisten hebben die namens hen werken om de industrie te beschermen.

Bovendien zijn de richtlijnen van de FCC nu meer dan 25 jaar oud en zijn ze niet bijgewerkt om rekening te houden met de aanzienlijke vooruitgang in de technologie die de laatste tijd is geboekt.

“En in feite is de telecommunicatie-industrie zelf-politionerend, dus waar we mee opgescheept zitten is bijna een Wild West scenario,” voegde hij eraan toe.

Nu mensen over de hele wereld steeds meer apparaten aanschaffen die met deze technologie zijn uitgerust, van videoconferenties tot het monitoren van hun huishoudelijke apparaten, kan de situatie de komende jaren exploderen. Clegg waarschuwde dat publieke bewustwording van deze gevaren hard nodig is en dat mensen het initiatief moeten nemen om iets aan hun blootstelling te doen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...