woensdag 25 september 2024

Hoe president Poetin George Soros wist te verslaan

Overal ter wereld probeert miljardair George Soros de politiek naar zijn hand te zetten. Deze week had zijn zoon Alex een ontmoeting met Tim Walz, de running mate van presidentskandidaat Kamala Harris.


Het was de tweede ontmoeting in korte tijd. Vorige maand ontmoetten de twee elkaar ook al, in Chicago. Alex verwees daarbij naar Walz als ‘onze toekomstige vicepresident’.


In aanloop naar de verkiezingen koopt Soros senior honderden Amerikaanse radiostations op. Toezichthouder FCC helpt hem daarbij.

Antisemiet

“Maar als je zegt dat de familie Soros wel erg machtige connecties heeft en veel politieke invloed ben je een antisemiet,” merkt Telegraaf-journalist Wierd Duk op.

Eerder verschenen op de website dcleaks.com meer dan 2500 e-mails waaruit bleek dat Soros de Europese Unie probeert te destabiliseren door middel van massamigratie en het plegen van een illegale coup in Oekraïne.

Het kan ook anders.

In de ban

De gelekte bestanden toonden ook aan dat Soros meermaals tevergeefs heeft geprobeerd om de regering van de Russische president Poetin omver te werpen. In een document getiteld OSF (Open Society Foundations) Russia Strategic Planning Meeting Notes, dat dateert van november 2012, valt te lezen hoe een groep internationale experts bijeenkwam om te bespreken hoe ze het Rusland zo moeilijk mogelijk konden maken.

De deelnemers spraken hun hoop uit dat er ‘een opening’ zou komen voor de OSF om de Russische regering te beïnvloeden. In het document worden dingen genoemd ‘die moeten worden gedaan’ om Rusland te destabiliseren. Het gaat daarbij onder meer om het overspoelen van het land met migranten en het beïnvloeden van de Russische media.

De plannen van Soros vielen in het water toen Rusland de OSF van Soros eind 2015 in de ban deed. Wie in Rusland nog zaken doet met de ‘ongewenste organisatie’ riskeert een gevangenisstraf van zes jaar.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...