woensdag 25 september 2024

‘Beerput met leugens gaat langzaam open’: vaccinatiegegevens moesten binnen 2 dagen beschikbaar zijn, dit was de praktijk


De overheid eiste dat de vaccinatiegegevens binnen 1 à 2 dagen na vaccinatie beschikbaar moesten zijn. In de praktijk ging dat anders.

Gegevens kwamen veel te laat binnen. Daarom ging het met de tijdige aanlevering van gegevens ook mis. Het duurde tot wel 90 dagen voordat de gegevens bekend waren. Vooral huisartsen liepen enorme achterstanden op.

In april 2021 waren gegevens van kwetsbare gevaccineerde ouderen voor meer dan de helft niet beschikbaar. Die ouderen waren in voorkomende gevallen drie maanden daarvoor al gevaccineerd. En dus misschien inmiddels dood.

met

Chaos bij de overheid

De maximum vertraging die men voorzien had, was één tot twee dagen. Nu weten we dus ook waarom er geen veiligheidssignalen zijn opgepikt, want wat je niet kent, dat bestaat simpelweg niet.

Mensen die in die tijd overleden, waren officieel niet gevaccineerd. Chaos bij de overheid, aldus statisticus Herman Steigstra, die verwijst naar onderzoek van X-gebruiker Leon1969. “De beerput met leugens gaat langzaam open.”

Op basis van deze cijfers doorspekt met achterstanden trok het Nivel de conclusie dat ongevaccineerden tot wel 10 keer sneller overleden, merkt Steigstra op.

24 van de 83 bewoners overleden

Na heftige kritiek, zelfs uit eigen wetenschappelijke gelederen, zijn deze cijfers teruggetrokken. Dat is pijnlijk voor het vertrouwen in de wetenschap op een heel gevoelig dossier, schrijft Trouw.

Steigstra werd benaderd door een huisarts, die een anekdote met hem deelde. De arts raakte aan de praat met een zorgmedewerker die in 2021 in een verzorgingshuis werkte. Daar werden de mensen ‘bijeengedreven’ in de huiskamer en geprikt. Daarna kregen ze een gebakje.

De medewerker vertelde dat er na de eerste vaccinatieronde 24 van de 83 bewoners zijn overleden. Hun vaccinatiegegevens kwamen dus tot 90 dagen later pas binnen.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...