woensdag 25 september 2024

Studie veroorzaakt opschudding: nanobots ontdekt in vaccins?

 september 24, 2024  17

 

   Screenshots: Lee & Broudy 2024, https://doi.org/10.56098/586k0043

Tijdens de vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus werd herhaaldelijk de angst geuit dat chips en nanobots geïnjecteerd zouden kunnen worden met de nieuwe mRNA-vaccins. Wat voor sommigen belachelijk lijkt, maakt anderen bang. Nu beweren twee wetenschappers dat ze zulke nanobots microscopisch hebben ontdekt in de mRNA-preparaten. Wat is het verhaal? Een biochemicus heeft de studie beoordeeld.

Voor sommigen dient de publicatie van Lee & Broudy, die werd gepubliceerd in het (helaas niet altijd even gerenommeerde) International Journal of Vaccine Theory, Practice and Research, al als bevestiging van een andere samenzweringstheorie: de auteurs beweren “nanobot-achtige” structuren te hebben ontdekt in de mRNA-preparaten van Pfizer en Moderna, bericht Vanessa Renner.

De auteurs kwamen tot de volgende conclusie:

Zowel de morfologie als de gedragskenmerken van deze waargenomen verschijnselen suggereren dat deze injecteerbare stoffen verre van zuiver zijn (Finn, 2011, p. 138), maar zijn samengesteld uit voorheen onbekende extra gemanipuleerde componenten die reageren op een reeks interne en externe energievormen, die allemaal detecteerbaar zijn en beschreven in de wetenschappelijke literatuur.

Beoordeling door ervaren biochemicus

Prof. dr. Anne S. Ulrich is hoogleraar biochemie aan het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) en heeft tientallen jaren ervaring in membraanbiofysica. Ze heeft het onderzoek van Lee & Broudy onder de loep genomen en de resultaten gecategoriseerd. Ze geeft het groene licht – maar slechts gedeeltelijk:

Met betrekking tot “nanobots” willen we op basis van vele jaren wetenschappelijke ervaring het zekere voor het onzekere nemen. De zelfassemblerende structuren in de mRNA-vaccins zijn geen kunstmatige robots of onzuiverheden, maar eerder rijpings- of afbraakproducten. Ze vormen zich uit de lipide nanodeeltjes die aanwezig zijn wanneer ze (verkeerd) worden opgeslagen. Het is bekend dat lipiden het hoofdbestanddeel van de vaccins vormen, namelijk 2,5 mg/ml (waarvan een kwart cholesterol), vergeleken met slechts 0,1 mg/ml modRNA, in aanwezigheid van ongeveer 100 mg/ml sucrose en zouten (volgens de instructies van de fabrikant voor het kant-en-klare Comirnaty/BNT162b2). In plaats van onbekende additieven de schuld te geven van de merkwaardige objecten, is het veel aannemelijker om te kijken naar de materialen die altijd overvloedig aanwezig zijn in de injecteerbare formuleringen. De typische zelfgeassembleerde structuren van dergelijke lipiden zijn al tientallen jaren bekend en volgen een natuurlijk fysisch proces. Daarom zouden de microscopische structuren op zichzelf geen reden tot zorg moeten zijn. Van de gebruikte kationische lipiden is echter bekend dat ze ontstekingen veroorzaken of verergeren (Chen & Blakney, 2024). Ze hebben ook een hoog immunogeen en allergeen potentieel, wat pleit tegen hun ondoordacht gebruik bij mensen. – Bron: Prof Dr Ulrich, nadruk toegevoegd door de redactie

 

Alles veilig – maar slechts in één opzicht

De lipide nanodeeltjes fungeren als het ware als Trojaanse paarden die modRNA de cellen binnensmokkelen, waar het vervolgens de productie van spike-eiwitten kan starten. Hoewel er geen structuren zichtbaar zouden moeten zijn onder de lichtmicroscoop in verse en goed bewaarde modRNA-preparaten, worden de vaccins instabiel als ze te lang of te warm worden bewaard:

Onlangs werd aangetoond dat de injectiepreparaten van Pfizer/BioNtech en Moderna tot acht dagen lang goed bestand zijn tegen fysieke invloeden. De cholesterol en het RNA die ze bevatten zijn echter lichtgevoelig en hebben de neiging om te oxideren als ze worden blootgesteld aan het equivalent van fel zonlicht (Fongaro et al., 2023). Als gevolg van zo’n afbraakproces herschikken de lipiden zich zodra ze hun samenhang hebben verloren door fragmentatie van de RNA-ketens of de moleculaire samenstelling is veranderd. – Bron: Prof Dr Ulrich.

De vreemde rangschikkingen die Lee en Broudy in hun studie laten zien, komen voor de biochemicus niet als een verrassing: de onderzoekers incubeerden hun materiaal niet alleen gedurende lange perioden tot wel twaalf maanden, maar verdunden sommige monsters ook met gedestilleerd water of bloedplasma of voegden oxidatiemiddelen, elektrolytoplossingen of colloïdale/minerale suspensies toe. Dit alles beïnvloedt de stabiliteit van nanodeeltjes en leidt tot hergroepering van lipiden. De getoonde structuren kunnen volledig biofysisch worden verklaard. (Als je geïnteresseerd bent in de exacte uitleg, raden we je aan het commentaar van Prof. Dr. Anne Ulrich te lezen).

De lipiden zelf kunnen een cytotoxisch effect hebben. De genetisch actieve componenten van de zogenaamde vaccins zijn echter veel gevaarlijker dan de lipiden. Het feit dat alles veilig is voor nanorobots betekent dus geenszins dat alles veilig is voor vaccinatie en mRNA-technologie. In haar conclusie zegt Prof. Dr. Ulrich:

 

‘Samenvattend is er geen reden om bang te zijn voor “nanobots” in vaccins. Het moet echter duidelijk zijn dat nieuwe modRNA-producten aanzienlijke risico’s met zich meebrengen, niet zozeer vanwege de toxiciteit van de lipiden, maar meer vanwege hun genetisch actieve componenten. Hoewel potentieel schadelijke lipiden worden gebruikt, kunnen de toegediende hoeveelheden substantieel worden gecontroleerd en kan hun cytotoxische activiteit worden beoordeeld, zoals het geval is met andere traditionele geneesmiddelen. De expressie van het spikeiwit daarentegen is fundamenteel oncontroleerbaar, met inbegrip van de verspreiding van modRNA, het type weefsel dat getransfecteerd wordt, de persistentie van de eiwitexpressie, de levensduur van het actieve modRNA, contaminatie met DNA en de mogelijke opname ervan in de celkern, en eventuele langetermijneffecten op het immuunsysteem. Deze risico’s zullen toenemen bij de volgende generatie zelfversterkende of zelfreplicerende RNA-vectoren voor vaccins. Naar onze mening moeten verder onderzoek en publieke discussies zich richten op deze kritieke aspecten in plaats van het aanwakkeren van overdreven angsten voor futuristische, transhumanistische manipulaties door middel van nanotechnologie. – Bron: Prof Dr Ulrich, nadruk toegevoegd door de redactie


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/studie-veroorzaakt-opschudding-nanobots-ontdekt-in-vaccins/

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...