donderdag 5 september 2024

De wetenschap is er. Het klimaatalarmisme kan stoppen. Sinds 1959 is de toename van CO2 in de atmosfeer het gevolg van de temperatuur van het zeeoppervlak

 

Vorige maand publiceerde de Japanse onderzoeker Dai Ato een studie waarin hij de relatie tussen de hoeveelheid koolstofdioxide (CO₂) in de atmosfeer en menselijke emissies onderzocht waarbij de temperatuur van het zeeoppervlak een belangrijke factor was, schrijft Rhoda Wilson.

De bevindingen verwerpen de theorie dat door mensen veroorzaakte emissies de primaire aanjager zijn van de toename van atmosferische CO ₂. In plaats daarvan concludeert de studie dat de temperatuur van het zeeoppervlak een dominante rol speelt bij het reguleren van CO ₂- niveaus en dat er geen menselijke impact wordt waargenomen.

Het onderzoek van Ato werd op 16 augustus gepubliceerd in Science of Climate Change, een onafhankelijk wetenschappelijk tijdschrift zonder winstoogmerk dat zich toelegt op de publicatie en bespreking van onderzoeksartikelen, korte mededelingen en overzichtsartikelen over alle aspecten van klimaatverandering.

De multivariate analyse maakte gebruik van openbaar beschikbare gegevens van vooraanstaande organisaties op het gebied van klimaatonderzoek en energie. Hij ontdekte dat menselijke emissies in geen van de regressiemodellen een bepalende factor waren.

Uit het onderzoek bleek dat de temperatuur van het zeeoppervlak (SST), en niet de menselijke emissies, de onafhankelijke bepalende factor was voor de jaarlijkse toename van de atmosferische CO₂-concentratie.

“Deze studie is de eerste die meervoudige regressieanalyse gebruikt om aan te tonen dat de onafhankelijke determinant van de jaarlijkse toename van de atmosferische CO₂-concentratie de SST was, die een sterk voorspellend vermogen vertoonde. Menselijke CO₂-emissies waren echter irrelevant. Dit resultaat geeft aan dat atmosferische CO₂ gefluctueerd heeft als natuurlijk fenomeen, ongeacht menselijke activiteit,” aldus het onderzoek.

“De mondiale SST is sinds 1959 de belangrijkste bepalende factor geweest voor de jaarlijkse stijging van de concentraties CO₂ in de atmosfeer. Er is geen menselijke invloed waargenomen.”

Craig Kelly, voormalig lid van het Australische parlement, plaatste het nieuws op Twitter.

Verheug u – het is voorbij – klimaatalarmisme is ontkracht

Door Craig Kelly

Een nieuw, zojuist gepubliceerd artikel is geweldig nieuws voor de mensheid: het klimaatalarmisme is ontkracht.

  • Al die biljoenen dollars die ooit waren gereserveerd voor grote batterijen, hoogspanningsleidingen en windturbines, kunnen nu worden besteed aan gezondheidszorg, een betere levensstandaard en het uitbannen van armoede.
  • Legioenen klimaatoplichters kunnen hun tijd nu aan productieve bezigheden besteden.
  • We hoeven niet duizenden koala’s te doden door hun natuurlijke leefomgeving te vernietigen en windmolens te bouwen.
  • De kleine kinderen hoeven niet langer bang te zijn.

Deze nieuwe, door vakgenoten beoordeelde, gepubliceerde studie concludeert:

De mondiale SST (zeeoppervlaktetemperatuur) is sinds 1959 de belangrijkste bepalende factor voor de jaarlijkse stijging van de concentraties CO2 in de atmosfeer.

Er werd geen menselijke invloed waargenomen.

Deze resultaten geven aan dat menselijke inspanningen om de CO2-uitstoot te beperken, in ieder geval in het verleden, zinloos zijn geweest.

Bovendien is de theorie dat de huidige opwarming van de aarde en klimaatverandering worden veroorzaakt door door de mens uitgestoten CO2, ook onjuist. Dit doet niets af aan de geloofwaardigheid van het verhaal dat de huidige opwarming en klimaatverandering dramatischer plaatsvinden dan in het verleden.

Multivariabele analyse verwerpt de theorie van door de mens veroorzaakte toename van atmosferische koolstofdioxide: de regels van de temperatuur van het zeeoppervlak

, Dai Ato, Wetenschap van Klimaatverandering, 16 augustus 2024

De hele klimaatcampagne is in de eerste plaats gebaseerd op de theorie dat het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens leidt tot een toename van de CO2-niveaus in de atmosfeer.

En ten derde kunnen we door te stoppen met het opwekken van energie uit steenkool, olie en gas een stijging van de CO2- niveaus en van de stijging bij slecht weer voorkomen.

Uit dit nieuwe onderzoek blijkt echter dat de stijging van de CO2  niveaus niet het gevolg is van menselijke activiteiten, maar van natuurlijke stijgingen van de temperatuur van het zeeoppervlak.

Dit is logisch, aangezien de activiteiten van de mens (37 gigaton CO2) slechts verantwoordelijk zijn voor 3% van de totale CO2-uitstoot in de atmosfeer, vergeleken met ~330 gigaton uit oceaanbronnen en ~ 440 gigaton uit aardse bronnen – en de CO2 die wordt uitgestoten door de oceanen varieert afhankelijk van de temperatuur van het zeeoppervlak.

Uit het onderzoek blijkt dat variaties in de temperatuur van het zeeoppervlak de oorzaak zijn van de toename van CO2 .

In 1992 bijvoorbeeld vond er een wereldwijde afkoeling plaats als gevolg van de uitbarsting van Mount Pinatubo, en in 1992 steeg de concentratie CO 2 in de atmosfeer slechts met 0,49 ppm [parts per million].

Daarentegen werd de wereld in 1998 door El Niño opgewarmd en steeg de CO 2 -concentratie met 2,97 ppm.

Tussen 1992 en 1998 was er dus een zesvoudig verschil in de toename van de CO 2 -concentraties (0,49 ppm tot 2,97 ppm). De emissies van 1992 (23,4 gigaton) en 1998 (25,3 gigaton) verschilden echter slechts met 8%.

De wetenschap is er dus. Het alarmisme kan stoppen.

We moeten ons echter realiseren dat de klimaatveranderingsbeweging een gehersenspoelde sekte is, die bijeen wordt gehouden door een sterk gekoesterde, quasi-religieuze overtuiging. En dan hebben we het nog niet eens over de oplichters die miljoenen verdienen door het alarmisme in stand te houden.

En net als degenen die zichzelf hebben geïnjecteerd met een 4e, 5e en 6e covid-‘booster’ zullen ze hun kop in het zand steken, de wetenschap ontkennen en willen ze doorgaan met de vernietigende waanzin van Net Zero.

De klimaattrollen kwamen opdagen, maar Kelly was gewapend en klaar

Hieronder staan ​​twee reacties op Kelly’s tweet hierboven, die probeerde de bevindingen van de studie te politiseren. Kelly reageerde hierop.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...