donderdag 5 september 2024

Defensie (in Nederland red.) overweegt ‘dienstplicht’: ‘Dat hadden de ‘wappies’ en ‘complotdenkers’ weer goed gezien’


Nu de komende jaren miljarden worden geïnvesteerd in het leger is er ook veel meer personeel nodig. Minister Brekelmans en staatssecretaris Tuinman van Defensie vrezen dat het gat niet gevuld kan worden met beroepsmilitairen en reservisten en denken ook aan een nieuw soort dienstplicht.

Er wordt gezocht naar ‘een dienmodel dat voorziet in maatregelen met een (gradueel) meer verplichtend karakter’.

Bij Defensie bestaat er sinds een jaar een vrijwillig dienjaar. Jongeren kunnen dan betaald kennismaken met het leger. Defensie wil daarop ‘voortborduren’.

Het besluit is natuurlijk allang gevallen

“Dat hadden de ‘wappies’ en ‘complotdenkers’ weer goed gezien. En er wordt helemaal niets overwogen. Het besluit is natuurlijk allang gevallen,” zegt journalist Eric van de Beek.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen merkt op: “De oude dienstplicht keert ‘niet direct’ terug, maar er wordt wel gezocht naar ‘een dienmodel dat voorziet in maatregelen met een (gradueel) meer verplichtend karakter’.”

Substantiële hoeveelheden troepen

Defensie gaat fors investeren in nieuwe gevechtsvliegtuigen, schepen en tanks. Er wordt ook 260 miljoen euro extra uitgetrokken voor personeel, staat in de Defensienota die donderdag is gepubliceerd.

In geval van oorlog moet Nederland ‘substantiële hoeveelheden troepen’ voor de NAVO leveren.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...